Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (362)

Falko 

všechny recenze uživatele

Podobne, ako aj pri KRVAVOM SPORTE (1988) aj tento film ma v detstve dost bavil a bol to prave dalsi film, pri ktorom stupala Van-Dammeho kariera, az kym dalsie filmy neprichadzali aj do kin. A aj ked Kickboxer dnes uz trosku stratil tu atmosferu, ktora bola pred 20-timi rokmi, ked som este tymito filmami nebol nasyteny, aj teraz ma celkom bavil a Michel Qissi ako Tong Po je stale hnusny zaporak. _________ Jean-Claude Van Damme - (Kurt Sloane) +++ Dennis Alexio - (Eric Sloane) +++ Dennis Chan - (Xian Chow) +++ Michel Qissi - (Tong Po) +++ Haskell V. Anderson III - (Winston Taylor) +++ Rochelle Ashana - (Mylee) +++ ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Každý si musí najít svou cestu, kterou dojde vytouženého cíle. Kdo je talentovaný, vytváří kvalitní herecké výkony. Kdo je talentovaný a chytrý, vytváří kvalitní herecké výkony v kvalitních filmech. Kdo talent nemá, pořídí si steroidové tělo, a točí také filmy. Kdo nemá talent, avšak disponuje steroidovým tělem a mladistvou nezkušeností, točí Kickboxera. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhá nejlepší VanDammova bojovka má název Kickboxer. Je to ten film kde Tong Po kope do sloupu až omítka opadává, kde si v rámci tréninku nechá hrdina padat kokosový ořech na báchor a kde zazní památná věta "Mylee mi dala." Dovolil bych si tvrdit že se jedná o takový Jean-Claudeův Diskopříběh. Schválně si poslechněte soundtrack, který je neskutečně nabušený. Roli hlavního protivníka vyfasoval již dříve mnou zmiňovaný Michel Qissi. Jenže ani ten nedokázal zastavit Nack suk cao. Tréninková pasáž opět nadchne. 70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Presne ten typ filmu, ktorý mám na háku. Akosi ma nevzrušuje, keď chlapovi priviažu na chodidlá špagáty a rozťahujú mu nohy, že ich má pomaly v uhle ako striptérka v Moulin Rouge. Ani rúbanie bambusového dreva holennou kosťou nepovažujem za najefektívnejší v rámci lesného odvetvia. Kokosom do žalúdka to by ešte šlo, ale zase mužské chodidlo v hube v spomalenom zábere, to je na chlapa, ktorý nie je bežným návštevníkom Modrej ustrice, už naozaj priveľa. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších akčních filmů s Van Dammem, ale to neznamená že by to bylo něco super, hlavně zápletka je už šíleně ohraná, ale to se dalo celkem čekat, tady šlo hlavně o souboje a ty byly celkem slušný. Jean-Clude je jako vždycky šíleně topornej a o jeho herectví se tady nedá ani mluvit, co se týče ostatních herců, tak jsou tady jenom tupý čongové co něco vyřvávaj a nebo herci který se tam jen tak mihnou a moc příležitost se ukázat nedostanou A samozřejmě že jako ve většině americkejch filmech tak i tady je dokanlej happy end, kdy van Damme porazí svýho hlavního nepřítele a všichni ostatní zlý dostanou taky na prdel,ale to je ve většině tokovýchhle býčkovýh akčních filmech, takže pro mě to je docela nadprůměrný béčko ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Natáčanie trvalo 56 dní (28.6.-23.8.1988). (beso74)
  • Scéna, v ktorej má Kurt mäso priviazané na nohe a prenasleduje ho pes Xian Chow, bola inšpirovaná skutočnou udalosťou, v ktorej mladému Jean-Claudeovi Van Dammeovi jeho učiteľ karate prikázal nosiť ochranný oblek a odolať pokusom vycvičeného psa, aby ho stiahol na zem. (Arsenal83)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama