Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 2

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Recenze (362)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Parádní Van Damme ve filmu, který začátek jeho kariéry nakopl tak dobře a zdárně, že jsem ho (bohužel) viděl až jako jeden z posledně viděných filmů s Van Dammem v současnosti. A to si řikám oddaný fanoušek. Každopádně už je to za mnou a nemůžu jinak než za čtyři hvězdičky (po několikerém zkouknutí měním na pět, pro mě ten film už je jasnej kult). Já se s ním prostě vždycky bavím. Film ukazuje co v něm je a hlavně se snaží, je nepoznamenaný kokainem a celkově díky dabingu vypadá jako nenápadný klučina, který to ale v ringu umí, jako málokdo. No a právě proto ho mám tak rád. Kickboxer je jeden z těch filmů, kde se kope a kope se dobře. Kde dokonce Van Damme kope a kope také hodně dobře no a tím se odráží celá pointa filmu, že když se ve filmu dobře kope, je film hodně dobrý. A to je právě jeho případ. Já jsem se hodně bavil. Sice jsem věděl jaký bude průběh, jak to dopadne, ale prostě fandím a fandím rád. Van Damme je prostě hrdina, nestárnoucí hrdina mého mládí. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Béčko na které nedám dopustit. Kdysi to byl nejlepší bojovej film co jsem znal. Van Damme je tu hustej a ne že ne! Tong po je fakt výbornej záporák. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Paul Hertzog: 1. To the Hospital/We'll See [1:15] ,2. Groceries [1:47] ,3. Very Stupid [0:45] ,4. Tai Chi [2:55] ,5. First Kiss [0:53] ,6. Stone City [2:34] ,7. Second Stone [0:53] ,8. Hospital [2:21] ,9. Palm Tree [0:30] ,10. Advanced Training [1:49] ,11. Ancient Voices [2:08] ,12. Mylee is the Way [1:32] ,13. Warriors [0:45] ,14. Buddha's Eagle [1:01] ,15. Kidnap [1:01] ,16. You've Done It Before [1:45] ,17. Downstairs [0:54] ,18. Round One [2:12] ,19. Round Two [1:36] ,20. The Hook [1:32] ,21. Round Three [1:32] ,22. The Eagle Lands [4:02], ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Vyměňte Jean - Claude Van Damma za Pepika Nováka a máte z tohoto filmu zábavnou srajdu. Děj a zápletka je natolik směšná a natolik průhledná, že se divím, jakou oblíbeností se film stal. Ale co. V té době si to mohli režiséři ještě dovolit. :-) Jenže hlavního hrdinu hrál tehdá ještě mlaďoučký, slaďoučký a vypracovaný Van Damme, který vlastní jednu z těch nejhezčích prdýlek. Klidně si skáče do výšek, z kterých se mi dělá špatně. Kope nohama víc jak děcko v supermarketu toužící po lízátku a dělá rozštěpy, z kterých mě pro změnu při představě bolí můj klín. Celý film je postavený na jeho umění, kde všechny obvyklé prvky, po kterých normální divák prahne, jdou mimo :-) Nic jiného si nepřeju, jen ať Tong Po pozná porážku a Van Damme kope a mlátí, co to jde :-) PS: Připraven k obraně? ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Kickboxer byla "Van Dammovka", která mi na rozdíl od "Blood sportu" jako dítěti příliš nesedla... Pamatuji se, jak jsem se s kamarády pořád hádal, který film je lepší atd. Po letech, kdy byl Kickboxer vydán na dvd v trafikách, jsem na něj koukl asi po 18ti letech s opravdovým očekáváním, jaký dojem ve mě vzbudí po tolika letech a to přesto, že jsem jej jako dítě na vhsce viděl asi 20 x ... A opravdu jsem nechápal!! Další naprosto excelentní akčně-bojový film pozdních 80. let, který mne uchvátil okamžitě na začátku a nepustil do samého konce... Musím sice uznat, že choreografie soubojů je velice diskutabilní a s konkurenčním "Blood sportem" se film v tomto ohledu nedá srovnávat. Van Damme nebyl nikdy vyloženě profesionální karatista, ale spíš dobrý gymnasta, který uměl roztahovat nohy a házet efektní otočky ... Ale ten film!! Ten film je naprosto úžasný!! Výborné herecké výkony, perfektní nápad (i když jednoduchý), kdy se hlavní hrdina musí sžít s naprosto jinou zemí, zvyky a tradicemi. Excelentní trénink, úžasná atmofséra, dokonale zahraná touha Van Damma se za zmrzačeného bratra pomstít ... Navíc úžasné prostředí Thajska, to se mi taky moc líbilo. A konec jsem pochopil v dnešní době úplně jinak. V dětství jsem nechápal, že když Van Damme dostává od začátku pořád na držku, tak že se najednou tak probere a Tong Poa bezchybně porazí. Ale ono to bylo všechno v tom tréninku!! Tong Po neměl proti Van Dammovi vůbec šanci od začátku, Van Damme byl neporazitelný, jen musel prohrávat kvůli unesenému bratrovi a nevěděl, že jeho dívku Tong Po znásilnil ... Po tom, co mu to řekla a co se brácha objevil v hledišti, začal jeden z největších martial arts masakrů, jaké jsem kdy viděl ... Van Damme ve špičkové kondici a podle mne své životní roli, která mu dokonale sedla. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na škole nás učili, že před sportovním výkonem si máme zahřát tělo a provést strečink. Tong Po se před zápasem rozcvičuje po svém (strečink jaksi vynechává) a že při tom možná spadne barák mu evidentně nevadí. Dále nám vtloukali do hlav, že ať už je utkání jakkoliv vyhrocené, vždy se musí bojovat fér. Tong Po se ve škole kickboxu učil, kterak loktem zlomit obratle tak, aby soupeř už nikdy nevstal. Jde z něj skutečný strach... Jenže má bohužel smolíčka, protože Van Damme se zde předvádí ve své nejlepší formě. Jak chce asi Tong Po zápasit s někým, kdo má břicho tvrdší než tykev, místo třísel gumový hadice a v lýtkách pružiny?? Van Damme je řezník, tréninkové sekvence v džungli vypadají výborně a kdo by si nepamatoval to mrazení v zádech při kopání do palmy. Příběhem samozřejmě klasické akční béčko s jasně daným koncem, ale jinak dynamické, se spoustou akce a sebevědomým Žánem v hlavní roli. P.S.: těch pět nebo šest kopů s otočkou ve výskoku v Kamenném městě už nikdo tak elegantně nenapodobí... 1,5 miliónů dolarů(rozpočet)/14,5 miliónů dolarů(výdělek v USA) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z těch lepších filmů legendy béček Van Damma. Tentokrát se vydává pro pomstu za svého bratra, kterého zmrzačil při zápase thajský mistr..... docela zajímavý je tréninkový program a některé bojové scény jsou dobré, ale druhou stranu zde neuvidí nic co jsme ještě neviděli...... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nechť přede mnou nikdo nezpochybňuje sílu ženského přátelství. Na tohle jsem kdysi šla jen proto, že moje úhlavní kamarádka nechtěla jít sama, i když už tehdy se mi při pouhém vyslovení jména "Jean-Claude Van Damme" zauzlovávaly palce u nohou. Přežila jsem, kamarádka zase se mnou přežila Apokalypsu s Brandem, třebaže její skelný pohled během filmu by mohl naznačovat opak, a kamarádství přežilo též. Tvrdší zkoušku ohněm než skákajícího a kopajícího Belgičana vzdorujícího protivníkovi ve střepy obalených rukavicích hned tak nevymyslíte. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších akčních filmů s Van Dammem, ale to neznamená že by to bylo něco super, hlavně zápletka je už šíleně ohraná, ale to se dalo celkem čekat, tady šlo hlavně o souboje a ty byly celkem slušný. Jean-Clude je jako vždycky šíleně topornej a o jeho herectví se tady nedá ani mluvit, co se týče ostatních herců, tak jsou tady jenom tupý čongové co něco vyřvávaj a nebo herci který se tam jen tak mihnou a moc příležitost se ukázat nedostanou A samozřejmě že jako ve většině americkejch filmech tak i tady je dokanlej happy end, kdy van Damme porazí svýho hlavního nepřítele a všichni ostatní zlý dostanou taky na prdel,ale to je ve většině tokovýchhle býčkovýh akčních filmech, takže pro mě to je docela nadprůměrný béčko ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

"Mistrovský" Van Damme a parádní dobová hudba v akční B-čkové podívané se špetkou vtipu a spoustou parádní akce. Kickboxer má jeden z nejlepších soundtracků, které jsem ve Van Dammových filmech mohl zatím slyšet. 70 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zažehnutí silného motivu pomsty, tvrdý trénink v džungli, při kterém vaše třísla poznají středověk a finální zúčtování přinášející chuť na gumové medvídky. Fred Astaire karate nebyl ve svých začátcích směšný jako nyní a není se co divit, když dokázal bez mrknutí oka svým vycvičeným belgickým přirozením ztlumit i padající kokosový ořech. Úsměvná klasika nesčetněkrát tam a zpět přetočeného VHS pásku s akčním filmem hýčkaného přelomu 80. a 90. let.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o mužovi, ktorého brata na turnaji v Thajsku zmrzačí najlepší miestny bojovník a tak mladší brat sa začne učiť u najlepšieho majstra, aby sa pomstil. Je veľmi dobre spracovaný, nie je tu žiadny dlhý úvod, súboj s thajským majsrom príde skoro a potom už začne príprava na pomstu a pre fanúšika žánru je rozhodne na čo pozerať. Akcie tu je pomerne dosť a som s ňou nadmieru spokojný. Až na pár maličkostí ju tvoria iba súboje, či už v ringu alebo aj mimo neho, majú slušnú choreografiu, ale hlavne Van Damme je tu v najlepšej forme a na jeho karate je skutočne radosť pozerať. Najviac sa mi páči akcia v bare alebo aj finálny súboj, ale ten mi až tak moc nesadol svojou schémou, no aj tak je dosť dobrý. Ale viac ako o súboje tu ide o samotný tréning, ktorý tvorí hlavnú časť filmu, je rozmanitý a vyniknú v ňom Van Dammove schopnosti, takže som s ním veľmi spokojný. S hereckým obsadením nemám problém, Van Damme a hlavný záporák sú vynikajúci, majster s dcérou sú tiež plusom a zvyšok tiež nesklame. Réžia a technická stránka sú výborné, v rámci svojej kategórie je to výrazný nadpriemer a pochvalu si zaslúži aj veľmi dobre zvolené prostredie filmu. Arénovky síce v rámci filmov o bojových umeniach patria u mňa až na posledné miesto, ale tie Van Dammove sú rozhodne špičkou arénoviek a najradšej mám Krvavý šport. Objektívna kvalita filmu- 66%, film sa páči mne na 76%. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prenadherne becko, ktore trpi hrozostrasnymi dialogmi a cudnymi scenami typu "Van Damme si odfotografuje cvachtajuce sa nahe deti a potom nezne obime svojho brata". A predsa. Tong Po mi nahana strach tak ako pred desiatimi rokmi a aj na dnesnu dobu docela drsne finale som si aj dnes paradne uzil. Nesmrtelna beckova klasika na ktoru (spolu s Bloodsport a Lionheart) nenecham dopustit. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Legendární béčko, které je o třídu lepší než o rok starší Krvavý sport. Souboje jsou konečně hutné a kvalitně nasnímané a Van Damme se mnohem více snaží tvářit jako že to není jenom "jako" a tak se občas stane, že se mu povede i nějaká ta obličejová mimika. Kopance jsou jinak samozřejme v pořádku. Záporák je sice slabší, ale atmosféra Bangkoku a některé scény jsou fantastické. Nejlepší momentka je ta, kdy Van Damme jde do šatny za thajským mistrem. Strhující, atmosférická, démonická sekvence. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Podobne, ako aj pri KRVAVOM SPORTE (1988) aj tento film ma v detstve dost bavil a bol to prave dalsi film, pri ktorom stupala Van-Dammeho kariera, az kym dalsie filmy neprichadzali aj do kin. A aj ked Kickboxer dnes uz trosku stratil tu atmosferu, ktora bola pred 20-timi rokmi, ked som este tymito filmami nebol nasyteny, aj teraz ma celkom bavil a Michel Qissi ako Tong Po je stale hnusny zaporak. _________ Jean-Claude Van Damme - (Kurt Sloane) +++ Dennis Alexio - (Eric Sloane) +++ Dennis Chan - (Xian Chow) +++ Michel Qissi - (Tong Po) +++ Haskell V. Anderson III - (Winston Taylor) +++ Rochelle Ashana - (Mylee) +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Atmosféra Bangkoku a ďábel v lidské podobě Tong Po vynahrazují směšnou zápletku, která odstartuje tím, že v Thajsku není kickbox jen o vítězství, ale o tom, že diváci chtějí vidět krev a pokud možno i zmrzačení povýšeného bělocha. Jak už to tak bývá, jeho citlivý a otřesený bráška s vizáží Jeana-Clauda Van Damma přísahá pomstu. Kickboxer s časovým odstupem potvrdil Van Dammův úspěch s Krvavým sportem, někoho bude dnes stát zhlédnutí jasně nalajnovaného kousku hodně síly, ale pořád je to nostalgické béčko, které příjemně voní po VHS pásce!! ()

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama