Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Recenze (363)

Lord Fuck 

všechny recenze uživatele

Kickboxer je trochu převlečený Krvavý sport. Tyto dva filmy mají společně opravdu mnoho, od kostry příběhu počínaje, ke stylu natáčení konče. To však není na škodu, ba naopak. Pro fanoušky akčních filmů, kterých v 90. letech bylo opravdu požehnaně, to musel být film přesně podle jejich gusta. Je tam totiž vše, co si tento žánr žádal. A navíc,... zrodila se HVĚZDA! ()

Sign 

všechny recenze uživatele

Pro mne na celé čáře posvátný film a nejlepší film od JCVD, ano mám jej mnohem radši než Krvavý sport, u tohhle filmu vše začalo, celá moje inspirace, ta hudba,stará klasická choreografie která se prostě nemůže už ze slušnosti srovnávat s dnešní :-) ale naprosto největší vrchol filmu je tréning Muay Thai v džungli se starým pánem, je v tom rozdíl ;-) mladý Van Damm na vrcholu svých sil, strýček Xian, Tong Po, ale opět připomínám, ten tréning doprovázený tou úžasnou hudbou, ach ta nostalgie :-) PS: vem si své věci a ven z mého domu. Cože? Už nechceš trénovat! To chcete abych si zlomil nohu?? Tvůj bratr, vzpomínáš... ()

Kuliss 

všechny recenze uživatele

je to klasická story o pomstě týpka kterej se naučí během pár mesíců tak dokonale bojové umění, až to ani není možné, nebylo to vyložené nějak zvlášť špatné, ale už od samého začátku je jasné jak to asi může dopadnout, je to hlavně celé založené na Van Dammeovi ostatně jako každý jeho film, ale co? na konec jsem z toho neměl tak špatný pocit a ani jsem se nenudil..., škoda jen že zde není trochec více akce, pořádná akce začne az v závěrečných 15-ti minutách,což je trošku škoda, dávám 60% ()

elshish 

všechny recenze uživatele

I filmy "nižší kategorie", jako je tenhle si nesou poslání své doby a budou vždycky vítaným žánrem. Dodají totiž jistý druh kouzla, které obohacují tak celosvětovou kinematografii . ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě moje srdeční záležitost,miluju akční béčka,která to sice myslí smrtelně vážně ale člověk to nesmí tak brát,teprv potom se může královsky bavit .. Souboj Kurta s Tong - Poem je už dnes legendární :-) a taky ten trénink - cvičení pod vodou,pouštění ořechů z palmy na břicho,utíkání před vlčákem s kusem flákoty v kalhotách - zkrátka pecka od začátku do konce.... ()

Pavel82 

všechny recenze uživatele

Tady mu to prostě sežerete a ne, že ne. Jestli nemá takhle vypadat dokonalé akční béčko, tak už nevím, co byste chtěli. Záporák, palma, hudba, trénink, trocha té romantiky, výborně sestříhané bojové scény, humor, pomsta a Van Dammův tanec:) Tady je přece úplně všechno... ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to lepší v podání ,,svalů z Bruselu´´. Dva bráchové se vydají do Thajska,aby se jeden z nich utkal se zdejším mistrem a jen si potvrdil,že je nejlepší. Chyba lávky! Dostane na p*del,ochrne a máme tu zápletku. Mladší z bratrů se rozhodne pro pomstu,tak hledá někoho,kdo by ho naučil bojovat ve stejném stylu. Asi nebude fanoušek slavného belgičana,který by neznal Kickboxera. Bojové scény v podání Van Damma,jsou kolikrát na chlup stejné, jako u předchozího Krvavýho sportu,ale mám tenhle film rád...Jeanovo zlomení palmy holení, je spíš z kategorie sci-fi,nicméně to vypadá efektně a jeho taneční výkon v baru,byl zábavnější než celý film jako celek--->80% ()

Jan.Mlynar 

všechny recenze uživatele

Bojové sekvence dnes už sice nudí, příběh neoslní, ale tréninková sekvence je pěkná a JCVD umí kopnout pěkně vysoko :) ()

Jan.S.Harold 

všechny recenze uživatele

Chachá, tak to je úplně nejvíc gay klasika ever. "Mámě a tátovi to nevyšlo, bráško, ale nám by mohlo!" (a koupí mu kytici) Van Damme v tílku jako tanga, kalhoty s páskem tradičně v podpaždí... Lososová košile (?), whatever it is... a pak se trochu pohonit s dětma kolem vodovodu. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Starej dobrej oldschool nářez a starej dobrej Van Damme v nejlepší formě. Krásné scenérie, naivní scénář, a stylové souboje. A některé scény, například Van Dammův výcvik, vážně stojej za to... ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Kickboxer nejspíš společně s Dvojitým zásahem nejkvalitnějším Žánovým snímkem. Baletka je ve formě, proti sobě krutěhustýho Tong Poa, spousta pěkných soubojů včetně drillu v džungli. Jó to byly časy - 65 % ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Kickboxer považuju za nejlepší film s Van Dammem, a to s velkým přehledem. Je to totiž snad jediný jeho film, který by fungoval skvěle, i kdyby v něm Jean nebyl. Příběh je sice prostinký, že ho pochopí i pětiletý, ale je tak "sexy", že mu to odpustíte. Scéna s výcvikem, nebo final fight fungují skvěle i dnes a stále si je pouštím na youtube. Na Van Dammovi jsem vyrostl, nemůžu dávat jinak. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Odrazový můstek pro kariéru Van Damma, který ho katapultoval a natrvalo upevnil mezi akční hvězdy 80. a 90. let. Přestože je film až primitivně jednoduchý a předvídatelný, tak je neuvěřitelně chytlavý, suverénně mu dominuje samotný Van Damme, z jehož ne hereckých, ale především fyzických výkonů jde hlava kolem. Vůbec nechápu, kde se v něm vzala taková energie, jeho kulervoucí tréninky jsou jak z jiné planety. Celé to působí neskutečně krutopřísně a především extrémně poutavě, jelikož pořád je na co se dívat. Podmanivá motivační atmosféra jen umocňuje výsledný dojem. Michel Qissi je jako hlavní záporák Tong Po naprosto perfektní, místy z ně jde fakt strach. Takhle nějak si představuji jednoduché akční sportovní béčko, opravdu zážitek a před Van Dammem smekám. 7/10. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Další klasika, díky které na Van Damma nezapomenete. Tady mne bavila tréninková část, která je provedena i s trochou humoru a funguje to. Závěrečný boj taky ujde. Řadím mezi lepší filmy JCVD. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem se dostal i k téhle klasice a můžu více ocenit gumové medvídky ve Žhavých výstřelech. 🙂 Kickboxer přišel v době, kdy zdaleka nešlo o nic nového - Van Damme už měl za sebou Krvavý sport, Sly už stihnul čtvrtého Rockyho a také Karate Kid už ve stejném roce dokončil trilogii. Příběh je prostý jakýchkoli odchylek od standardní šablony - jednoduchá revenge story za bráchu. Training montage nemá žádnou hloubku, téhle kategorii jednoznačně vévodí Karate Kid. Dokonce ani finální bitka nenabízí žádné větší drama - hlavní hrdina první polovinu drtivě prohrává, aby druhou polovinu drtivě vyhrál, konec pohádky. Dvě věci se ale musí uznat... Jedna - kdo chce vidět Van Dammovy kopy, otočky a roznožky, tak těmi se tu určitě nešetří. Druhá - scénářem, hlavním hrdinou, hudbou, je to jeden z nejvíce osmdesátkových filmů vůbec. ()

aik 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude ve své nejčistší podobě. Jako většina jeho filmů se ani zde nedá mluvit o nějakém scénáři či snad příběhu, ale o to tady přece nejde. V dnešní době se už sice tento snímek nemůže rovnat nejnovějším vychytávkám, jenže jakási sentimentalita mě přimněje se na něj podívat vždycky, když běží v bedně a dokonce se i u něj pobavit. ()

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama