Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Recenze (362)

Dantte.. 

všechny recenze uživatele

Klasika a dokonalá bojová choreografie Mui Tai. Van Damme v nejlepších letech a podle mého skromného názoru nejlepší film JCVD. Timhle filmem se zapsal mezi legendy bojových filmů.Kick the tree. 85 % ()

LukH 

všechny recenze uživatele

Nostalgie, ostatně jako mnoho prvních "vandamovek"...Klidně bych to zkousnul i teď, i když jsou podobné filmy dávno za zenitem... ()

DjMetal 

všechny recenze uživatele

Musel som si zohnat druhe video,aby som si to pozrel,lebo to bolo nahravane cez rychlonahravanie. a ked som to pozeral,tak sme este take videjko nemali...Super film s namakanym Van Damme-om. ()

vetsinezobri 

všechny recenze uživatele

Van Damme se objímá s bratrem v USA, Van Damme se objímá s bratrem v Thajsku, Van Dammovi zraní bratra, Van Damme je smutný a chodí po památkách, Van Damme trénuje, Van Damme tancuje, Van Damme trénuje tvrdě, Van Damme naslouchá prastarým bojovníkům, Van Damme se mstí a ukazuje svaly. Já... chci... Já chci... Tong Poa! ()

zipacna 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel tenhle film se mi nelíbil. Byl jsem strašně nadšený, když jsem konečně našel film, který jsem jako dítě viděl v televizi a pamatoval si z něj jen modrou dodávku. O den dříve jsem shlédl ale jiný film s JCVD, Lví srdce, a ten se mi líbil podstatně více. Zde mě dost štvali ty emocionální výlevy, které se mi sem nějak nehodili. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase som mal chuť na nejaké akčné Bčko z 80-90 rokov, na niečo, čo sme si ešte požičiavali na VHSkách keď kraľovali videá, pásky a všetko akčné zo západu. Proste oddychovku s jednoduchým dejom. Tento film je tým lepším od Van Damma. Bol tu ozaj v top forme, príbeh v Thajsku, pomsta, tréning, skvelý majster. Tento film som už videl strašne dávno a presne som si z neho pamätal pár OMG scén, ako napr. Tong kopal do stĺpu až sa z neho valila omietka, ako Van Dammovi rozťahoval majster nohy, hádzal na neho kokosy, ako rozkopal bambusový strom, či opitý zmlátil celú krčmu. Od začiatku to všetko smeruje k jednému kľúčovému zápasu na konci filmu. Nedeje sa nič prekvapivé, no ja som sa bavil a kľudne by som dal 4*. Pre mňa strašne nepochopiteľne tvorcovia sprznili posledný fight. SPOILER: Načo mu unášali brata a celý súboj tým zrujnovali, veď sa všetci klepali pred skvelým záporákom Tongom, načo mu nejako pomáhať? Ten súboj bol ozaj srandovný a mrzí ma ako ho spravili, úplne tým zničili finále. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Klasická Van Dammova mlátička, kopy s otočkou, pěsti, souboje řev, krev, pot a tvrdej trénink. Tohle všechno tu je, ale mě víc bavil Krvavý sport. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Jeden z mejch nejoblíbenějších oldschůlovejch filmů z Van Dámem..:) jednoduchý děj bitka.. učení boje..pomsta..bylo natočeno mnoho stejných filmů ale jen jeden má jako první největšího zabijáka co znám Tong Poa..Yeeeea.:) Jako malý jsme si na něj hráli..loket..kolena..:) je fakt strašidelný a budí respekt... vždy se znovu rád kouknu na tuhle bitku... závěrečný souboj..za světla loučí ve staré hrobce....TOP ... 100% v rámci žánru zápasy v ringu. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Další klasika, díky které na Van Damma nezapomenete. Tady mne bavila tréninková část, která je provedena i s trochou humoru a funguje to. Závěrečný boj taky ujde. Řadím mezi lepší filmy JCVD. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Kdo má tento typ filmů rád, pro toho není, co řešit. Je tam všechno, co tam čekáte, co uvidíte ještě mnohokrát, ale tak to má zkrátka být. Ale v závěru jsem si uvědomil jednu věc, takže POZOR, SPOJLER. Týpek Van Dammovi zmrzačí bratra, znásilní holku... ...a Van Dammovou jedinou motivací je porazit ho v ringu? To je, jako kdyby mi někdo někomu vyvraždil rodinu a ten se mu chtěl pomstít tím, že ho porazí v tenisu. :-D ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Pro mě o poznání lepší béčko než všemi opěvovaný "Bloodsport". U filmů s Van Dammem nikdy příliš nešlo o dobrý scénář a herecké výkony, ale zde větší část zahrnuje trénink v přirozeném venkovním prostředí, což mě opravdu bavilo. Může za to hlavně výborná kamera a střih. K tomu všemu si přičtu ještě perfektně zapadajícího záporáka Michela Qissiho a jako milovník "osmdesátek" i dobový soundtrack přesně dělaný pro typově podobné filmy. ()

LuNaj 

všechny recenze uživatele

Sice jsem tento snímek zhlédl až v roce 2008, přesto jej považuji jako jednoznačně nejkvalitnější doposud viděný Van Dammův snímek. A že jsem jich neviděl málo;-) Samozřejmě 4*. ()

cress 

všechny recenze uživatele

Tento snímok patrí medzi vrcholovú tvorbu Van Damma a hlavne medzi tú nie až tak prehnanú, i keď zniesol 50 násobok možného - ale tu ku tomu patrí je to film a dobre spracovaný, hlavne tréning ma bavil a taktiež ten posledný soundtrack bol krásny. ()

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama