Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Recenze (363)

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Kickboxer je vlastně trochu "tvrdší" Krvavý sport. Ale i po bezmála 25 letech je to stále koukatelné, příjemně naivní a hlavně jeden z mála filmů, kde si člověk dokáže zapamatovat hudební podkres. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Ťažká klasika. Ak chcete vidieť, o čom boli série Karate Tiger alebo mnohé kung-fu filmy, či filmy s tématikou bojových umení všeobecne, tak správna pomsta jednoducho nemohla chýbať. Takže tu ide JCVD mstiť svojho brata, ktorého dostal jeden magor na invalidný vozík. JCVD sa z roztraseného debilka mení na NO XU KAU, samozrejme po útrpnom tréningu a počiatočnom ponížení sa pomaly prepracuje do ringu, začne likvidovať všetkých naokolo, aby na konci skopal svojho hlavného protivníka do kocky. Taká správna somarinka, ktorá má stále niečo do seba. Na začiatku 90. rokov sme to žrali. ()

KyleReese 

všechny recenze uživatele

Ty pyčo, on zlomil nohou strom! Prohlásil kamarád vedle na křesle, při sledování televize spojené s videopřehrávačem, na němž jsme právě pouštěli novou pecku Belgického mistra otoček a roznožek. “Víš, jak tvrdé je bambusové dřevo? Na to bys potřeboval tak sekeru. A nemluv sprostě, bo ti jebnu.“ Opáčil jeho otec, když vcházel do obývacího pokoje a já ho pozdravil, protože jsem byl na návštěvě. Tahle vzpomínka se mi vždy vybaví, když se řekne Kickboxer s Van Dammem. Ze samotného filmu jsem si nejvíce zapamatoval záporáka Tong Poa, protože Jean Claude je po celou dobu neuvěřitelně jalový a prost jakéhokoliv výrazu tváře, kromě “zmatení“. Jsou přítomny již zmíněné kultovní scény, jako “Strom“, “Bar“ nebo “ruce ve skle“ a vcelku vtipné vedlejší figurky (mistr Xian, Winston Taylor), podkresleno je to navíc docela příjemnou hudbou. Bohužel, celý dojem z filmu může zkazit práce kameramana a střihače, kteří byli nejspíše celou dobu pod vlivem opia. Dokonce i když máte k ruce chlapy, kteří skutečně ví, co to jsou bojová umění a umí se podle toho hýbat. Zmatený střih, špatné úhly kamery a můžete mít sebelepší choreografii, stejně to bude zprasená práce. Zlatý Krvavý sport. Vrchol je poslední kolo “zápasu v kobce“, kdy se Tong Po, z ničeho nic, potácí jako opilá loutka se zavřenýma očima, neschopná zvednout ruce ani nohy. Jo, tehdy jsem to hltal plnými doušky, naštěstí mě nikdy nenapadlo kopat do stěny nebo do stromu a preferoval jsem boxovací pytel:-) ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

JCVD hrající si s dětmi u pumpy. JCVD milující a líbající. JCVD vnímající staré bojovníky. JCVD tancující na diskotéce ve srubu. Neuvěřitelně cheesy soundtrack ... Věčnou otázku trápící lidstvo od nepaměti - tedy je-li lepší Krvavý sport nebo Kickboxer - si zodpovědět netroufnu, ale pokud měříme komediální potenciál, pak má Kurt výrazný náskok. Dávám tři hvězdy a jdu si otevřít pytlík lentilek. ()

futislav 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy za souboje, které jsou většinou velmi zdařilé, Děj je prostinký a lehce předvídatelný, co je hlavním tahákem filmu je fenomenální sportovní výkon JCWD, který je v té době na vrcholu sil. ()

Simex_ 

všechny recenze uživatele

Kickboxer je pro mě velmi nostalgický film. Taková klasická "Vandammeovka". Tento film jsem viděl už několikrát a stále mě baví. Jeden z důvodů, proč mě tento film tak baví, je ten, že zde hraje hlavní roli Jean-Claude Van Damme, což je můj oblíbený akční herec. Tyto "staré" akčňárny mě prostě baví. Výborné věci, jsou převážně souboje a tvrdý trénink. Je to asi první, nebo jeden z prvních akčních filmů, které jsem kdy viděl a vůbec toho rozhodnutí nelituji. I když je to béčkový film, tak je prostě a jednoduše výborný. ()

majklfly 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tohle byla moje první zkušenost s filmy bojového a přitom neválečného filmu. Jean-Claude je bez pochyby charismaticky mladík plný síly, ale ne pro mě. Byl mi ukradený jeho osud a dokonce jsem se i přistihl při tom, že jsem fandil nepříteli, aby dokončil tu závěrečnou krvavou scénu. Seč neudělal to, Jean si nechal uřezat provazy na rukou a obdařil se božskou silou pramenící z touhy po pomstě bratra. Jak ušlechtilé. Ale některé zpomalené záběry při úderech byli zajímavéa tak nemohu, než nedat 65% ()

VikyPatrik 

všechny recenze uživatele

V porovnání s mladším bratříčkem v podobě Karate tiger 4: Král Kickboxu je to úplně nijaký i ty bitky nestojí za nic, zatímco KT 4 opravdu viděl různé styly kontaktního boje na úrovni, tady je to jen taková vykastrovaná verze, ani trénink nevypadal, že Van Damme posiluje, trénuje rychlost, sílu úderu atd... a závěrečná bitka? PChe! ()

myst3ry 

všechny recenze uživatele

Klasická Van Dammovka. Nic víc, nic míň. Jeden z těch filmů, na kterém jsem vyrůstal. Dneska se tomu můžu jen smát. ()

1990Jirik 

všechny recenze uživatele

Ze začátku dobré, ale konec kdy do toho zamíchaly znásilnění,lásku, boj, pomstu a dalších 100 ohraných filmových témat se z toho stala dokonalá přehlídka demence. Dvě hvězdy za Van Damma ()

Masinfira 

všechny recenze uživatele

Dějem určitě nepřekvapí, ale přesto jde o velmi slušný snímek, který stojí za shlédnutí minimálně fanouškům bojových sportů. ()

MéďaSV 

všechny recenze uživatele

Jeden z jeho nejlepších filmů. JCVD je tu fakt v top formě a i přes primitivní děj se na to dobře kouká. Bez nostalgie to dneska už působí trochu úsměvně:-) ()

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama