Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 2

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Recenze (363)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Mám rád akční filmy, ve kterých je hlavním motivem pomsta. Člověk se pak na konci cítí tak nějak spokojeně, když ti oškliví padouši dostanou nakopáno. Tady je jeden z těch úplně nejodpornějších, takže se po velkém finále ve staré hrobce dostaví doslova příjemný pocit uspokojení. Jó, to byly časy - Jinolice, letní kino a v něm Kickboxer. Top 3 Van Damme! ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

To nejlepší z americké vlny vezoucí se na úspěchu HK mlátiček - veterán ze Shaw Brothers Chia Yung Liu, Van Damme ve formě a Tong Po. K dokonalosti chybí jen nalepovací vousy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Kickboxer" patrí medzi tituly, ktorými sa preslávil belgický majster bojových umení a herec Jean-Claude Van Damme. Zároveň je to i snímok, ktorý patrí ku tomu najlepšiemu, čo sa v rámci fight movie natočilo. Kultová záležitosť. Žánrová klasika. Američan Kurt Sloane chce na turnaji v thaiskom Bangkoku pomstiť svojho staršieho brata Erica, ktoré tam zmrzačil miestný šampión Tong Poa. Kurt si s ním chce v ringu vysporiadať účty. Podstúpi veľmi náročný tréning a vyzve obávaného Tong Poa na súboj. **** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Krvavy sport mam radsi ale Kickboxer taky neni spatnej a co si budem povidat je to jeden z filmu kterym JCVD prorazil ten Tong Po je kazdopadne ultimatni zvire prostredni pasaz filmu mne dost nudila ale finalni fight byl ok takze nemam problem s tim si jeste tenhle film pustit znova lepsi nez posledni tvorba JCVD a jeden z filmu co odstartoval boom pak uz vetsinou horsich a na jedno brdo arenovek ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hodně nenáročná :-) akční podívaná s několika Van Dammovými otočkami! Pro začátek s tímto hercem přímo ideální. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhá nejlepší VanDammova bojovka má název Kickboxer. Je to ten film kde Tong Po kope do sloupu až omítka opadává, kde si v rámci tréninku nechá hrdina padat kokosový ořech na báchor a kde zazní památná věta "Mylee mi dala." Dovolil bych si tvrdit že se jedná o takový Jean-Claudeův Diskopříběh. Schválně si poslechněte soundtrack, který je neskutečně nabušený. Roli hlavního protivníka vyfasoval již dříve mnou zmiňovaný Michel Qissi. Jenže ani ten nedokázal zastavit Nack suk cao. Tréninková pasáž opět nadchne. 70% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"You will fight the ancient way!" Jeden z filmů, na kterých se Van Damme udělal (filmově samozřejmě;). Film sice postupuje podle obehrané šablony (zmrzačený bratr, touha po pomstě, asijský učitel, nalezená láska, tvrdý trénink, souboj se zlotřilým záporákem) ale ve svém oboru (v dospělé kategorii;)) patří rozhodně mezi absolutní špičku. Děj je netradičně zasazen do Thajské džungle, což celému filmu přidává neuvěřitelně na mystice a atraktivnosti. Jean-Claude je tu opravdu drsňák, při tréninku i v soubojích jede naplno a odpustíte mu dokonce i když začne tancovat. Velkým plusem oproti ostatním podobným béčkům je taky perfektní záporák - v dnešní době už kultovní Tong Po. Jeho exotická vizáž do celkového ladění filmu zapadne perfektně a navíc je dostatečně ďábelský a nepostrádá to správné záporácké "charisma". Když ho na začátku filmu vidíte, jak kope holou nohou do sloupu až opadává omítka, "behajů vám z toho až zimomriavky po chrbáte!" ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za bojová umění, hvězdička za to, že Charlie Sheen díky tomuto filmu mohl ve "Žhavých výstřelech" máčet pěsti do karamelu a gumových medvídků :-). Akční průměr, používání mozku se nedoporučuje, ale pro ženskou je to příjemné pokoukání na zpocená, svalnatá mužská těla v různých akrobatických pozicích ;-). 49% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Hodnota tohoto snímku spočívá v jeho totální směšnosti. Kickboxer dnes již jako akční film neobstojí, ale jako komedie, je to solidní zábava. Špatné herecké výkony ještě více podtrhává dementní scénář. Choreografie je taky parodie sama na sebe. Van Dammeho útočná grimasa, kterou si nechává na poslední souboj, mě pobavila tak jako již dlouho nic. A pak je zde něco, co filmu dodává opravdu giganticky humorný náboj. Van Dammeho taneční vložka. Když jsem ho viděl v tílku výstřihem, kšandičkami a zipem jak vrtí zadkem, tak jsem se fakt málem počůral smíchy. Něco tak asexuálního a komického se jen tak nevidí. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bývaly doby, kdy jsem byl tímto snímkem ohromen a pouštěl si jej několikrát do týdne a znovu a znovu obdivoval Van Dammův trénink pod vedením Xiana, přičemž z paměti nelze vymazat trénink v atmosférou prosyceném městě z kamenů honosícího se starými sochami. K tomu všemu hraje působivá hudba a perfektně zabrané trénující siluety zdálky tají dech. Stejně tak nelze zapomenout na milostnou aférku s thajskou dívkou, na rvačku v putice a samozřejmě na finální souboj v úžasné aréně, kde Kurt a Tong Po mají na rukou rozbité sklo. Film Kickboxer je jedno ze synonym pro poctivý béčkový zápasnický film. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Každý si musí najít svou cestu, kterou dojde vytouženého cíle. Kdo je talentovaný, vytváří kvalitní herecké výkony. Kdo je talentovaný a chytrý, vytváří kvalitní herecké výkony v kvalitních filmech. Kdo talent nemá, pořídí si steroidové tělo, a točí také filmy. Kdo nemá talent, avšak disponuje steroidovým tělem a mladistvou nezkušeností, točí Kickboxera. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Další z filmů Van Dammeho na kterém jsem jako mlaďoch vyrůstal, od začátku až do konce parádní film, hlavně ten vícvik se povedl. OST by Paul Hertzog. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Zlikvidoval jsi mi bráchu, tak teď poznáš chuť mých tvrdých chodidel. To si patrně řekl Kurt Sloan a šel nabančit thajskému esu Tong Poovi. Musím dodat, že předtím taky trochu cvičil, což poukazuje na "mnohovrstevnost" děje zakončeného naprosto "nečekaným" výsledkem zápasu. Je to tak přímočaře naivní snímek, že ho nemohu, ani po letech strávených v přítomnosti poněkud náročnější kinematografie, přestat mít rád. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Můj první film, který jsem viděl s Van Dammem. Film jsem viděl snad 20x a nikdy neomrzí. Klasický příběh o pomstě, skvělý tréning mistra Ziena. Skvělý záporák Tong Po. Skvělé souboje, hlavně ten finálový. Není co dodat. 100% = ***** ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy už jsou dávno pasé a i kdyby nebyly, na to, jak je to vydáváno za film o bojovém umění, jsem si moc bojů neužil. Na začátku a na konci, když to mám nějak shrnout. Mezitím je jen otřesně natočená slátanina slabomyslného charakteru s nepříliš dobře hrajícím Van Dammem. Než dojde na avizované závěrečné střetnutí s obávaným Tong Poaem, je nutno se prokousat nezáživným dějem o ničem a pak až na zúčtování dojde, je předem jasné, jak skončí. Van Damme má sice svaly napnuté jak struny na harfě a je v nejlepší kondici (když se zrovna nepokouší hrát), ale přiblblému filmu ani na tu jednu hvězdičku nepomohl. 0% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Trénink, mezimlátičky, hlavní mlátička. To vše v tochu exotickém prostředí s exotickým Van Dammem. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

hrozne naivný a nezaujímavý film, ktorý ocenia asi len karatisti a milovníci Van Dammeho; ja nie som ani jedno; ()

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama