Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 2

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Recenze (362)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to řadím mezi top nejlepších Van Dammův filmů. Dobrý trénik,film nabízí pouze jen nějaké ty kopy a pěstní údery,ale dobře udělané. Boje jsou dány v momentu,kdy je třeba,drsný,jeho protivník je pěknej hajzlík. Díky dabingu,který se povedl Van Dammům hlas zní opravdu jako mladého nezkušeného maldíka. Škoda,že dvojka podrazila nohy jedničce tím,že ho nechali v jedničce zabít. HOVADINA!!! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kde sú tie časy, kedy sme takéto filmy brali absolútne vážne. Objektívne je skoro všetko zle. Ale na filmy ako Kickboxer musíme vzťahovať trochu iné merítka, proste bola taká doba a akčné béčka vyzerali takto a nám sa to páčilo. Ak by som sa trochu v tom rýpal, tak určité udalosti sú už za hranou a nie sú dostatočne motivované. Záverečný súboj je oproti drsnému tréningu trochu sklamaním a spomalené zábery veci príliš nenapomáhajú. Jeho priebeh zodpovedá potrebám vyústenia a nie tomu, čo sa v ringu odohráva. Ako drsný kritik by som musel dať filmu jednu hviezdu za Thajsko a tréningové prostredie, ako sentimentálny mäkkýš pod tri hviezdy nepôjdem. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Solidní i když ne nejlepší film Van dammeho. Tyhle béčkové akčňáky jsou výborné. A i když jsem na tomhle nevyrůstal tak jsem se dokonale bavil. Mladý Damme je tu neuvěřitelně sympatickej a k tomu mu dopomáhá výborný starý dabing, za který Vapetu děkuji. I když příběh nestojí za moc tak se u něj dobře odreagujete, narozdíl od ostatních dílů je to výborně akční a choreografie je výborná(Mitchel je šílenej packal). Prostě výborné béčko který si rozhodně pustím až nebudu mít co dělat. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

I když je to jen variace na Bloodsport, stále má něco do sebe a některé momenty jsou výbornou béčkovou zábavou. Zatímco scény tréninku jsou výtečné a některé jeho techniky vpravdě nezapomenutelné, pokud jde o souboje v ringu, nemohu se zbavit dojmu, že ty v Bloodsportu byly lepší, možná s výjimkou závěrečného střetnutí Kurta s Tong Poem. V rámci subžánru ještě stále solidní napdrůměr. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Můj brácha má prima bráchu, a to ještě nevěděli, že přijde i Cody. Jedno z mnoha klasických akčních béček, na kterých jsem vyrostl, to se prostě nedá strhat. Tak jen útržky co mi utkvěly z včerejší noční projekce: Mistra světa v kickboxu po porážce vynesou na nosítkách ven před arénu a nechají jeho osudu....Van Damme hraje....romantika... ....mystérium dávných bojovníků... orel..Van Damme cvičí, cvičí, cvičí, cvičí..Van Damme líbá...orel..Van Damme tančí disko !..orel...unesený bratr..Van Damme se nechává bít..zachráněný bratr...Van Damme bije a zbije...radost všech..konec. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Klasika s príliš "víťazným" finále. Van Damme ukazuje, čo všetko jeho telo dokáže... po prvom pozretí som po kamarátoch kričal: "Dajte mi Tong Poa!"... to bola nakladačka... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Další vynikající film s Dammem!! Výcvik bojovníka Jeana Clauda v jungli který se chystá nakopat prdel Tongu Pouovi za zmrzačení jeho bratra Damme tam předvádí vynikající kousky v bojovém umění tento film by si zasloužil víc procent! ()

packa 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku jsem přidal ze sentimentu. Jako pubescentovi se mi snímek upřímně líbil (tak jsem byl blbej :-) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jo tak takový filmy já můžu. Sice je to tak trochu kopie legendárního Rockyho, ale já mám takové filmy rád. U nich se totiž perfektně posiluje. Vždycky, když koukám, jak dře do krve, tak já se prostě zvednu z postele a jdu zvedat čínky. Nedá mi to no. Takže díky za tento film a posílám 5 hvězdičky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Presne ten typ filmu, ktorý mám na háku. Akosi ma nevzrušuje, keď chlapovi priviažu na chodidlá špagáty a rozťahujú mu nohy, že ich má pomaly v uhle ako striptérka v Moulin Rouge. Ani rúbanie bambusového dreva holennou kosťou nepovažujem za najefektívnejší v rámci lesného odvetvia. Kokosom do žalúdka to by ešte šlo, ale zase mužské chodidlo v hube v spomalenom zábere, to je na chlapa, ktorý nie je bežným návštevníkom Modrej ustrice, už naozaj priveľa. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Huh. Tři hvězdičky jsou docela štědré hodnocení, ale v rámci subžánru osmdesátkových karate filmů je to dobrý snímek. Zápletka je klasická. Zlý bojovník zmrzačí JCVD bratra. JCVD se chce pomstít. JCVD je vyučován u mistra. JCVD přijíždí, aby se pomstil. JCVD POZOR, SPOILER! :-) se pomstí. JCVD odjíždí. Každopádně závěřečný boj v kryptě, kde si omotají ruce, namočí ve smůle a pak ve střepech, ej luxusní. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Kickboxer patří mezi nejslavnější Van Dammeovi filmy, a tak nějak předznamenává jeho následující kariéru, které se málokdy podařilo vybočit z mantinelů podprůměrné podívané. Jsou tu naprosto otřesné herecké výkony (ano, o ty tu sice nejde, ale...), špatně napsané postavy i příběh a nesympatický Van Damme v hlavní roli. To jediné, co v tomto filmu stojí za zmínku je kultovní záporák Tong Po, který svým robotickým kopáním do sloupu, švihání dlouhým copem a v neposlední řadě ďábelským asijským vzhledem dokázal přežít závěrečné titulky a postavit se v humornější reinkarnaci samotnému Topperu Harleymu ve Žhavých výstřelech 2. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

I pro mě je to jeden z nejlepších filmů, ve kterých si Jean-Claude Van Damme zahrál (kladnou roli). Otec ho v době jeho největší slávy zbožňoval, stejně jako Arnolda, Stalloneho či Seagala, takže jsem na akčních béčkách vyrůstal a rozhodně mi to nevadilo. U těchto odreagovaček si užijete zábavu, podíváte se na pěkné souboje a jako dítě sníte o tom, že budete jednou stejně dobří…Je velká škoda, že další pokračování se už snažili pouze přiživit na slávě a jménu tohoto filmu, leč kvalitou mu nešahají ani po kotníky. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

OK, já vím, že má film mizerný scénář i děj, ale já se u něj vždycky dobře bavil. Výcvik je zpracovaný moc pěkně. Nemůžu si pomoct a vždycky příběh prožívám s tím odhodlaným klučinou, kterej se snaží ze sebe vymáčknout maximum a ničí si nohy o palmu. No a když bojuje proti ztělesnění zla, mistrovi kickboxu Tong Poovi, tak se mu prostě nedá nefandit. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Většina se dneska vydává zpátky do budoucnosti, já jsem se vydal zpátky do (mé milé) minulosti. Do časů nejlepšího tanečního čísla akčního filmu a na pohled bolestivého roztahování nohou. Do časů, kdy jsme se svými akčními hrdiny trpěli, úpěli a slzeli. Kickoxer je hrozně fajn a hodně se mi na něm líbí, že to vlastně není vůbec film posledního fightu. Ten je totiž nakonec docela slabej, Tong Po tam chvíli onanuje a pak jen stojí a nechává do sebe mlátit. Ne, ten film je o tom, co tomu souboji předchází a to je podáno perfektně. Což společně s osmdesátkovou hudbou a oblečením dává skvělý zážitek. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Žán-Klód umí kopat ... líbat a tancovat. V dětství jsem to měl rád, teď mě štve, že jsem se nedočkal skutečného boje, ale jen přehlídky efektních póz a naleštěných mužských svalů. A to mě nebere. 50% A ze všech akčních hrdinů mi vždy byl JCVD ten nejméně sympatický, dokud nepřišel Statham. ()

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama