Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Recenze (363)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Prostě hodně kvalitní béčko.Tong Po hraje super magore který kope nohama do sloupů.Jean Claude Van Damme předvádí to co ještě nikdy ( myslím tím bojové umění ). ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Béčko natočené v takej šťastnej konštelácii, až vôbec nevadí, že je to na dôvažok ešte aj blbosť a brak. Skrátka iné to byť nevedelo a v rámci toho, aké to byť vedelo, to odviedlo maximum. Príbeh, podobne ako napríklad v porne, iba lemuje to, o čo tu ide v prvom rade - bojové scény, tréning a zase bojové scény. A keďže je tu kondícia pána Jean-Clauda na vrchole, tak to celé na pohodový filmový zážitok - z kategórie tých najnenáročnejších - úplne stačí aj po všetkých tých rokoch. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Van Damme stále točil dokola to isté, len zmenil hlavného nepriateľa a prostredie, ale inak Vám ponúkol to čo ste už dostali predtým a predtým a predtým ... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V detstve to bola u mna velmi oblubena Van Dammeovka, ale dnes to uz tak slavne nevidim. Stale sa mi paci ustredna zapletka, ktora by sa dala zhrnut do vety: prikorie, trening, pomsta. Tento koncept bol pouzity milionkrat v HK kung-fu filmoch. A tie stare kung-fu filmy mam rad dodnes, lebo cast, ktora zabera najviac zo stopaze - trening je v nich napadity a pôsobivy. V tomto filme trening patri medzi najnudnejsie pasaze. Van Damme v nich nic zaujimave nepredvedie a niektore veci, ktore je nuteny predvadzat su doslova k smiechu. Stale dokonale funguje len scena zo stromom, ktory zlomi. Uvodna bitka navnadi na skvelu arenovku, ale potom nasleduje nekonecny az nudny trening, dokial sa film znova nenakopne az vo finale. Co je dost skoda, lebo vsetky postavy funguju na jednotku. Van Damme ako naivny hrdina, Dennis Chan ako charizmaticky mentor, nadherna deva, Haskell V. Anderson III ako sympaticky pomocnik a Michel Qissi ako odporny zaporak. No a bitky mozno v tej dobe patrili k tym lepsim, ale dnes su prinajlepsom len priemerne. Van Damme si tu vystaci s otockou, roznožkou a uderom. Nic viac nepredvedie. Asi si to uvedomoval a tak sa pri tych chvatoch aspon tvari jak keby mu islo o zivot, takze bitky predava skôr cez herecky prejav ako techniky. A celkom mu to zeriem. Horsie je, ze Qissi je ako zaporak hnusny, ale v bitkach nic extra. Pri jednom z jeho mala dialogov: dala mi. Som vyprskol od smiechu. Väcsina dialogov pôsobi dnes uz strasne. Pochvalit musim este pekny 80tkovy soundtrack a lokacie. Takze vysledok je dnes uz len priemerny naivny film so zdlhavym nudnym treningom, ktory by potreboval väcsi pocet bitiek a dynamickejsie tempo. Som velmi zvedavy ako dopadne remake a ako bude Van Damme pôsobit v ulohe mentora. 5/10. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Jean-Cloude mi zkrátka přirostl k srdci, Kickboxer je béčko podle typické JVCD šablony na kterou nedám dopustit, nechybí motiv pomsty, ultraslizký záporák, moudrý starý mistr, natahování na laně, skvělý soundtrack, mile přitroublé dialogy a úžasný finálový souboj, zde byl Van Damme ve vrcholné formě. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Výhodou starších Van Dammovek je pěkná kamera a plynulé střihy, navíc se soundtreckem Stana Bushe to nemá chybu. Děj je přesně takový jak má být, herci jsou všichni fajn, hlášky jsou výborné. "Xiane kdo jsou ti muži a proč se mě pokusili zabít? " Řekl jsem jim, že jsi říkal, že nejsou dobří bojovníci a že jejich matky souložili s mulem" Rozhovor bratrů " Eriku nedělej to, ten chlap je cvok, zasranej šílenec. " Všechno je v nohou " " V nohou? " Ten chlap kopal do takovýho sloupu až z něj padala omítka ". Nejlepší část filmu se odehrává v džungli kde Van Damme trénuje, kopání do palm a házení kokosů na břicho, finální souboj velmi dobrý. Na Přelom 80-90. let jeden z nej akčnáků. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Podobne ako KRVAVÝ ŠPORT, jednoduché, ale účinné. Van Dammova klasika. Jean-Claude vie celkom dobre tancovať : ). ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Kickboxer + Krvavý sport, tyhle dva film dostali Vam Damma na akční špičku a tyhle dva filmy si budu pamatovat! ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak toto je už béčková klasika a jede z nejlepších filmů JCVD. Tomuto Martial Art filmu nic nechybí i když dnes už ty souboje tak nevyniknou. Za mě 100% :) ()

nigga 

všechny recenze uživatele

Jedna z úplně prvních originálních VHSek, které jsme si koupili s prvním videem a i když jsem už předtím viděl u babičky Cyborga a Dvojitý Zásah, tak až tímto filmem se Van Damme stal mým hrdinou, a tak nějak proti němu nemám nic doteď. Klasika video-béček. 80% ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Vandammovská klasika 80. let, nic lepšího, už od něj vidět nemůžete. Je to to nejlepší z toho nejhoršího, maximálně jednoduchá story a maximálně působivé ve výsledku. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Další snímek JCVD viděn po hodně dlouhé době. Matně si vybavuji, že jsem si říkal už jako prcek, že Krvavý Sport je lepší. Dnes jsem si společně s nostalgií chtěl zkrátit pracovní odpoledne a celkem se to i dařilo. Prakticky celý film měl najeto na 4 hvězdy. 100x viděná zápletka o pomstě, dobrý tréning a třešnička v podobě zajímavého záporáka. Jenže přiznám se, že souboj s Tong Poem mě bavil jen do chvíle, než Jean začal útočit. Mě se ten finálový souboj prostě nelíbil tenkrát a dnes už vůbec. 65 procent. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

ja mam rad van damma ako bojovnika a nie ako herca a toto je jeho zatial najvydarenejsi kusok co som videl - od bojovych scien az po vypravu, ale samozrejme navzdy to bude len becko s prihlupuckym dejom a smiesnym scenarom ako aj s nehercami... ()

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama