Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Recenze (362)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Klasika akčních filmů s bojovou tématikou! Škoda, že po tom Van Dammova kariéra šla k čertu. Jen jednu věc jsem nepochopil - film se jmenuje kickboxer, bojovníci v něm mají představovat muay thai, ale až na několik kopů holení, zde Jean-Claude používá karate stejně jako ve většině svých filmů. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude v jedné ze svých lepších rolí sází jednu ránu za druhou hlavně v efektním závěrečném souboji s Thajským mistrem v kickboxu Tong Poem (herec Michel Qissi je v civilním životě kamarádem Jeana-Clauda) , který je ukázkou příkladné záporné postavy filmů podobného ražení. Klasický příběh pomsty , kterých se točily v osmdesátých letech haldy , ale nutno dodat , že tento film je z těch povedenějších. 60% ()

numi 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, kterým uškodilo to, že zestárly. A jsou filmy, kterým uškodilo to, že zestárli jejich diváci. Kickboxer je důkazem v obou případech. Ale JCVD disco dance v thajském baru je fantastický, o tom žádná... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten film si to hodnocení úplně nezaslouží, je to celkem klasický příběh o pomstě, v tomto případě sportovní, ale JCVD je zde naprosto skvělý a navíc je tohle film, který jsem jako malý viděl skutečně několikrát. Mám ho v srdci a nejde ho odtamtud dostat. "Kickboxer" je prostě film o tom, jak se člověk dokáže vypracovat. Není to nic jiného než to, že si hlavní hrdina jde za svým cílem a na konci pořádně nakope záporákovi prdel. Ale opravdu pořádně. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude ve svých začátcích, kde dělal, co mu bylo blízké a ani se u toho nemusel tolik snažit hrát. VHSková klasika! ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Bez pochýb jeden z najlepších filmov Jean-Claude Van Damma. Ústredný motív pomsty a niektoré scénky sú takmer nezabudnuteľné ale väčšina je dosť riedka omáčka. Ide síce o béčko ako remeň so všetkými "zlými prvkami" 80´s rokov ale status kultový mu odobrať nemôžeme. Kickboxer má ten klasický štandard bojových filmov o pomste. Týpek sa chce pomstiť druhému za to, že mu zabil člena rodiny a tak vyhľadá majstra ktorý z neho za pár dní vytesá terminátora. Nechýba bolestivý tréning avšak oproti ostatným, kedy je práve táto časť naj zábavnejšia, tu ma dosť nudila. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Ach, ten dabing... Kdyby mistr Pomeje nedaboval každou Van Dammeovu hlasivku, kterou vypustí při nakopávání ksichtů, ušetřil by sobě práci a divákům uši. Čekal jsem víc. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Jestli se nějaká tréninková sekvence může rovnat tý z Rockyho IV, pak je to ta Van Dammova za zvuků soundtracku Paula Hertzoga. Scéna, kdy Van Damme rozkope palmu tak, že si málem zláme holenní kost, je legendární. Jean-Claude tehdy ve vrcholné formě inspiroval dnešní generaci MMA fighterů, pro které je KICKBOXER a BLOODSPORT kultem, na který nedají dopustit. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Scénářem velice slaboduchý film, přestože hlavní síla hrdiny má být v jeho duši. Přímočarý a jednoduchý příběh o spravedlivém mstiteli, jehož konec víte od začátku. Líbil se mi trénink (tedy až na opileckou vložku), velice se mi nelíbil závěrečný souboj (klasické zmrtvýchvstání), ale jinak ničím výjimečný film. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, to este boli doby, ked Van Damme tocil celkom kvalitne filmy.A Kickboxer je krasny dokaz. Scenar sice je dementny, ale film zachranuju vyborne suboje a hlavne zaporak Tong Po. Nema ale na Chong Li-ho z Bloodsportu. 75 % ()

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama