Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Recenze (363)

Skleena 

všechny recenze uživatele

Doháním resty a znovusjíždím staré šlágry... a člověk se až nestačí divit, co se nám za mlada líbilo :) Nemyslím ty osmdesátkové zápletky a "hloubky" scénářů - o tom snad u bojových nebo obecně akčních filmů upřímně nemůže být řeč... ale jak na to tak teď koukám... ony jsou i ty souboje neuvěřitelně statické a hloupé... Na druhou stranu to byla startovní čára pro Van Dammovu kariéru a to se také počítá - ať už byla jakákoliv, určitý zářez do žánru bojových filmů udělala. A i když bych v kontextu kickboxera asi šetřil označeními jako je "kult" nebo "klasika", v zapomnění by snímek upadnout taky neměl. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Nejpamátnější okamžik z filmu? Ofáčované ruce do medu a pak do lázně se střepy. Schválně, všimli jste si, že ty střepy byly z Budvaru? 2* ()

McLushi 

všechny recenze uživatele

"Chci Tong Poa !" Klasika. Jedna z Best Van Dammovek, Tong Po je super záporák, trénink působivej (hlavně kopání do palmy bylo báječný) a taky finální souboj Sloane vs. Po velmi povedenej. 90% ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Po krvavém sportu se Van Damme hřeje na výsluní béčkových akčních filmů. Kde je sice typický scénář, ale o ten vůbec nejde. Jde o akci a i v tomto snímku dokazuje, že je na vrcholu. Trénink-kopu do palmy už je legendární. Zvedá pomyslný prapor po Bruce Lee a nejednomu chlapci srdce zaplesá po Novém akčním hrdinovi. I já jsem ho v té době žral a měl plakát v pokojíčku.... ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Kde su tie casy, kedy Majster nemal este na hlave polmetrovu bulvu. Teraz mi uz pri sledovani Kickboxera zostavaju len slzy sentimentu a na perach srdcervuci pokrik: Now Su Kow! Nok Su Kow! Comu inemu uz dat 5*, ked nie tomuto!!! ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Čo v Kickboxerovi chýba, je solídny scenár a lepšia réžia dramatických sekvencií... Van Damme choreografoval a zostrihal všetky bojové scény a jeho talent je nepopierateľný. Ak vás vzrušujú kopy, údery lakťom a rôzne triky bojových umení ,,Kickboxer" je určený pre vás. 5/10 ()

emo 

všechny recenze uživatele

Ďalší tréningový film z Van Dammeho filmografie...Vcelku nápaditý a dobre natočený karate akčňák. ()

fars 

všechny recenze uživatele

3. 1. 2006: Pousteli jsme si tenhle film na Silvestra a dobre jsme se pobavili :-) Nekteri si vychutnavali tu atmosferu starych klasickych bojovych filmu, jini se jen smali nekterym fakt srandovnim, az kycovitym scenam. Ja jsem nekde mezi. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

JCVD v najlepšej forme potešil, aj keď herecky je to zvládnuté diskutabilne. Dejovo film ani nenudí, no zopár skutočností je prehnaných, koniec je prehnaný až moc. So scenárom sa moc nepohrali, je to vidieť počas celého filmu. Námet vznikol v niekoho hlave asi za 5 minút pri sedení na záchode. Záporák je vybraný dobre, vzbudzuje veľký rešpekt až hrôzu, jeho neprekonateľnosť je až zarážajúca, no bolo mi jasné od začiatku, že minimálne raz bude prekonaný, no nečakal som to až v takejto miere. JCVD ho skopal teda statočne. Reálnosť asi tvorcom moc nevravela, ale aspoň má Ázia aj Amerika nového hrdinu. Neviem či mám siahnuť aj po pokračovaniach, no Kickboxer 1 je akou takou bojovou klasikou, ale inak priemerný film. 60% ()

stOKYi 

všechny recenze uživatele

to čo sa mi nepáčilo na "Rockym", to sa mi nepáčilo aj tu.. tie sentimentálne konce, tie nakladačky na tvár a následné znovuzrodenie a spomenutie si na predchádzajúce časy, alebo nelogický spôsob trénovania a tak ďalej a tak ďalej . Ale hudba podľa mňa bola veľmi dobrá :) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Brácha Jean-Claudova hrdiny si myslí, že je nejlepší kickboxer na světě, a tak spolu odjíždějí do Bangkoku, kde se namistrovaný bráška utkává s pořádným asijským řízkem. A samozřejmě dostane pořádně na budku, hned ve druhém kole prohrává a navíc je raněn tak, že končí na invalidním vozíčku. To samozřejmě Van Damma pořádně naštve, a aby nedopadl jako brácha, nechá se místním podivínským mistrem v džungli učit (až téměř mučit) kickbox. Pak už se jen můžeme těšit na závěrečný souboj s rukavicemi namočenými do skla (ať žijí gumoví medvídci v parodii Žhavé výstřely II). Jde o jeden z prvních karatistických snímku Van Damma, který patří určitě k tomu lepšímu, co natočil. Exotické prostředí, namakaný mladík ještě bez bouly na čele, klasický dabing Jiřího Pomejeho, ale hlavně velmi solidní (i když v rámci béčkových produkcí osmdesátých let) choreografie s poctivou tělesnou makačkou dělají z tohoto filmu příjemný a dobrý bojový film. Škoda jen, že se J.C. v některých scénách tváří jako naprostý retard. Protože když ukáže své tělo, fakt to stojí zato. Je zde v naprosto neuvěřitelné formě a je jen škoda, že naposled ukázal dobrou formu už v x let starém Kontrabandu. Byly to prostě svaly z Bruselu. Na závěr podařená filmová hláška Jean-Clauda: "Narodil jsem se v Belgii, teď žiji v Los Angeles" ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Béčko.. ano je ale úplně parádní podívaná. Hlavní záporák opravdu týpek ale Van Damme všem ukopnul hlavu. Super byl trénink Van Damma hlavně způsob jak udělat rošpět! ()

cinemag 

všechny recenze uživatele

Slušnej filmeček. Viděl jsem jej jednou, ale docela dost se mi líbil. Určitě doporučuji všem, které zajímá bojové umění a samozřejmě všem kickboxerům. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Hodnotím s odstupem! Kdysi jsem to viděl jako malý, nic jsem si nepamatoval, takže teď to pro mě bylo jako poprvé a musím říct - je to kravina :)) Celá zápletka je složitá asi jako popis cesty do práce, ale na to se sere, je to totiž bojovka! Van Damme je neskutečně v kondici, vyrýsovaný jak nikdy, je to docela poutavě natočené, jenom u toho posledního zápasu nemusela hrát tak happy hudba, protože jsem vůbec neměl pocit, že by šlo o něco vážného. Trénink v džungli je super, boje docela taky... ale vadilo mi, jak protivníci vždycky ochotně čekali na úder, aniž by se jakkoli kryli :) Prostě poctivé akční béčko z osmdesátek, které automaticky končí po poražení hlavního záporáka :) ()

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama