Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (363)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Další snímek JCVD viděn po hodně dlouhé době. Matně si vybavuji, že jsem si říkal už jako prcek, že Krvavý Sport je lepší. Dnes jsem si společně s nostalgií chtěl zkrátit pracovní odpoledne a celkem se to i dařilo. Prakticky celý film měl najeto na 4 hvězdy. 100x viděná zápletka o pomstě, dobrý tréning a třešnička v podobě zajímavého záporáka. Jenže přiznám se, že souboj s Tong Poem mě bavil jen do chvíle, než Jean začal útočit. Mě se ten finálový souboj prostě nelíbil tenkrát a dnes už vůbec. 65 procent. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Každý si musí najít svou cestu, kterou dojde vytouženého cíle. Kdo je talentovaný, vytváří kvalitní herecké výkony. Kdo je talentovaný a chytrý, vytváří kvalitní herecké výkony v kvalitních filmech. Kdo talent nemá, pořídí si steroidové tělo, a točí také filmy. Kdo nemá talent, avšak disponuje steroidovým tělem a mladistvou nezkušeností, točí Kickboxera. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Hodnota tohoto snímku spočívá v jeho totální směšnosti. Kickboxer dnes již jako akční film neobstojí, ale jako komedie, je to solidní zábava. Špatné herecké výkony ještě více podtrhává dementní scénář. Choreografie je taky parodie sama na sebe. Van Dammeho útočná grimasa, kterou si nechává na poslední souboj, mě pobavila tak jako již dlouho nic. A pak je zde něco, co filmu dodává opravdu giganticky humorný náboj. Van Dammeho taneční vložka. Když jsem ho viděl v tílku výstřihem, kšandičkami a zipem jak vrtí zadkem, tak jsem se fakt málem počůral smíchy. Něco tak asexuálního a komického se jen tak nevidí. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Zlikvidoval jsi mi bráchu, tak teď poznáš chuť mých tvrdých chodidel. To si patrně řekl Kurt Sloan a šel nabančit thajskému esu Tong Poovi. Musím dodat, že předtím taky trochu cvičil, což poukazuje na "mnohovrstevnost" děje zakončeného naprosto "nečekaným" výsledkem zápasu. Je to tak přímočaře naivní snímek, že ho nemohu, ani po letech strávených v přítomnosti poněkud náročnější kinematografie, přestat mít rád. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zažehnutí silného motivu pomsty, tvrdý trénink v džungli, při kterém vaše třísla poznají středověk a finální zúčtování přinášející chuť na gumové medvídky. Fred Astaire karate nebyl ve svých začátcích směšný jako nyní a není se co divit, když dokázal bez mrknutí oka svým vycvičeným belgickým přirozením ztlumit i padající kokosový ořech. Úsměvná klasika nesčetněkrát tam a zpět přetočeného VHS pásku s akčním filmem hýčkaného přelomu 80. a 90. let.. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Film sa odohráva v Thajsku, avšak s výnimkou častí, ktoré sa odohrávajú v exteriéri (chrámy, ulice a nočný život v Bangkoku, thajská boxerská škola a štadión), sa zvyšok natočil v Hongkongu, dom majstra Xiana bol postavený v Sai Kung, v štúdiu filmovej spoločnosti Shing Fung. (beso74)
  • Natáčanie trvalo 56 dní (28.6.-23.8.1988). (beso74)
  • Michel Qissi sa stal technickým poradcom/choreografom, keď sa dopočul, ako produkčný štáb hovorí, že hľadajú vysokého, orientálne vyzerajúceho chlapa s minulosťou v Muay Thai. Dobrovoľne sa prihlásil a získal rolu Tong Poa. Keďže je však pôvodom z Maroka, bol použitý mejkap, aby vyzeral viac ázijsky. (Arsenal83)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama