Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žhavý písek, tvrdý dril a smrt na každém kroku, takový je život Cizinecké legie pod žhavým Africkým sluncem. Hlavní postavou příběhu zasazeného do dvacátých let dvacátého století je lehkomyslný francouzský boxer a flamendr Alain Lefevre, který udělá tu chybu, že se zaplete s milenkou nechvalně známého mafiánského bosse. Na útěku před jeho zabijáky se rozhodne ukrýt osvědčeným způsobem a nechá se naverbovat k francouzské cizinecké legii, která ho pošle k pluku do severní Afriky, kde se stává spolubojovníkem pestré směsi mužů všech možných ras, vyznání i příčin, které je přivedly do řad legie. Tady se mladý muž musí utkat nejen s brutálním psychopatickým velitelem, tradičně tvrdým a krutým výcvikem, ale také s jednotkami krvelačných partyzánů a dokonce i s najatým zabijákem, který ho přijede zabít poté, co francouzský mafián zjistí, kam zmizel. Všechny rozpory mezi muži jednotky, všechny jejich osobní potíže a pocity se ovšem stávají bezvýznamnými v okamžiku, kdy je pevnost napadena Araby odhodlanými ke všemu. Zdá se, že tentokrát ani kulomety zasypávající nepřítele deštěm kulek nepomohou. A tak nezbývá než doufat, že Alain přežije a vrátí se do Paříže, aby mohl očistit své jméno pošpiněné falešným obviněním a také získat ruku ženy, kterou stále miluje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (142)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby Celosvetovo $3,562,486║ Prekvapivo sa to bralo moc vážnym smerom, čé u Van Damma vyznelo zbytone smiešne a príbeh sám o sebe prišiel dosť nudný. /10%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fakt nechapu tak nizky hodnoceni, dyt to je skvelej film. Je to neco jinyho nez Van Dammeovo klasicky akcni filmy, kde sam kazdyho sunda, ale presto to je hodne dobry. A jako kritizovat film za to, ze Van Damme kolem sebe nekope, to muze jen nejaky hovado. Navic by se to sem ani nehodilo, ale ty dve bitky co tu jsou, sou dobry. V tomhle pripade nedostatek bitek nahradil dobrej scenar a hodne dobry souboje legie vs. arabaci. Tady je fakt videt, ze film mel vetsi rozpocet. Co se tyce hercu, neprisli mi nijak zvlast spatny (akorat ten mafian by se mel podivat jak se ma spravne zahrat mafian), nektery hrali nadprumerne a i Van Damme se docela snazi a hraje. Navic je to cely zasazeny do peknyho prostredi a se super hudbou. Jediny dve sceny se mi moc nezdali a nebejt jich, mozna dam i plne hodnoceni - 1)Van Damme jako jedinej prezije, prijede sef arabu, rekne mu, ze je borec a ze muze jit. 2)Van Damme odnese pres poust kamarada. To uz bylo trochu moc. Skoda, takle jen hodne dobry 4*. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se mu to nepovedlo, kdyby mu tahle role vyšla, možná by mu přestali nabízet ty sračky, který přijímá. Celkem se mi to líbilo, protože filmy z francouzských legií mám celkem rád, i když způsob jak se tam dostal mi přišel dost podivnej (ne důvod, ale jak se k tý legii dostal). Připomínalo mi to hodně Pochoduj nebo zemři s Hackmanem a Terencem Hillem, i když tohle byl jen slabej odvar. Holt VD na Terence nemá, což je škoda, protože bych mu přál slušný role, protože na to co točí se obvykle fakt nedá dívat. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Van Damme ukázal, že umí i něco jinýho, než jenom kopy z otočky. Tohle byl asi jeho nejlepší hereckej výkon, co jsem viděl. Film je sice trochu předvídatelnej a nějaký to klišé se tam najde, ale neni špatnej. Ve druhý půlce jsou pak docela povedený akční scény a skoro jsem uvažoval i o 4 hvězdách. Bohužel konec mi přišel tak trochu z kategorie deus ex machina. spoiler: Van Damme přežije jako poslední z legionářů a ten hlavní terorista Zarkáví mu řekne něco jako: "Seš fakt hrdina, pyčo. To je u nás známka punku, takže tě necháme žít." ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Van Damme v jednom z mála filmů, kde neni zápasník nebo tak něco, ale je to takový dobře odvedený trošku válečný běčko, s minimem Van dammových bojových exhibicí a s dobře natočnýma valečnýma scénkama v poušti. Sice se film jako obvykle nevyvaroval hromady klišé, kdy se Van damme kamaradí a brání ty největší losery, ale to ani nějak nevadí, protože s pomocí pár zápletek a několika pěkně natočenejma bitkama se na to nechá zapomenout ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

March or April? Když se stříkalo hadicí na pevné půlky a rozdávaly kostky mýdla (prý na praní), vypadalo to na víc, než na podprůměrný akční film, ve kterém si beduíni budou dělat v koloniálním kurníku galského kohouta na víně. Snaha JCVD projevit stavy mysli jako jsou smutek, údiv či smíření se na první pohled jeví jako seriózní, ale přiznejme si, že bez možnosti udělat roznožku mezi hrby dvou dromedáru byl poloviční.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to perfektný akčný vojnový film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý považujem za jeho najlepší film. Má výborný príbeh o boxerovi, ktorý sa dostane do problémov s mafiou a tak pred ňou utečie do cudzineckej légie, s ktorou je prevelený do Maroka a tu prežíva skutočné peklo vojny. So spracovaním som veľmi spokojný, táto tématika je pre Van Damma úplne nezvyklá, ale to určite neberiem za zápor, práve naopak, aj toto mu sadlo skvelo. Po slušnej úvodnej dvadsaťminútovke s príjemnou dobovou atmosférou sa už dej začne venovať légii a tým aj zaujímavosť filmu ide ešte výrazne vyššie. Výborný tréning, dôraz na priateľstvo, ktoré je tu veľmi cítiť, k tomu vojna, tu si nemám na čo sťažovať. Akcie je tu priemerné množstvo a páči sa mi. Van Damme tu zo svojej klasickej akcie prakticky nič nepredvedie, má tu len dva súboje a aj to sú iba úplne obyčajné bitky proti jednému protivníkovi, v ktorých zo svojho umenia neukáže vôbec nič, ale kvôli tématike mi to ani neprekáža. Ide tu hlavne o bojové scény, pri ktorých síce vidieť, že rozpočet nebol najväčší, ale aj tak sú zvládnuté veľmi dobre, či už útoky na pevnosť alebo aj akcia pri jazere. Herecké obsadenie je výborné, Jean-Claude Van Damme v nezvyklej úlohe, ale aj tak je tu stále skvelý a plno zaujímavých vedľajších postáv, či už priatelia, veliteľ alebo aj členovia mafie. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, síce v pár detailoch trochu zaostávajú, ale aj tak je to stále slušná úroveň. Van Dammove klasiky mám veľmi rád, ale aj tak si ma najviac získal práve tento na jeho pomery netypický Legionár. Páči sa mi táto tématika cudzineckej légie a zo všetkých filmov na túto tému, ktoré som videl je tento jasne najlepší. Pre mňa klasika, ktorú si občas veľmi rád pozriem. 86% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Podle všeho první film belgického svalovce, kdy jsem si řekl, že je něco špatně!! Po Legionáři pak rozpačité pokašlávání už jen sílilo.. Ale postupně. Rozkládá se před námi pokus o trochu jiný žánr, kdy náš hrdina nerozdává kopance, ale občas buší pěstmi, ovšem většinou míří puškou na berberské povstalce v nekonečné marocké poušti. Původně lehkomyslný playboy naštve francouzského mafiána, prchne ze země k legionářům do výcvikového tábora, aby se brzy dostal do střetu s beduíny, kteří chtějí tyhle narychlo vycvičené válečníky navždy vytlačit ze své země. Jean-Claude mezitím poznává hodnotu odvahy a přátelství, místy se snaží hrát a ač je to po formální stránce slušné, samotný děj nedokáže nijak zvlášť strhnout. Prostě jen vata mezi jednotlivými nájezdy beduínů. Ve výsledku průměrné dobrodružné béčko, které se obešlo bez typických Van Dammeových atributů. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Osud zavál tedy Van Damma až do pouště. A jak to tak na pouštích bývá, bojové sucho bylo nesnesitelné. První polovina snímku se odehrává v Marseille, kde se rozhodne VanDamme pozměnit domluvený boxerský zápas a dá svému soupeři na budku. Jenže tím si proti sobě poštve mafii, příjde o ženu svých snů a nenapadne ho nic lepšího než narukovat do francouzské legie. V průběhu putování pouští se mu vykrystalizují 3 kamarádi a jeden hloupý nadřízený (Steven Berkoff z druhé Ramba). Utrápená posádka a společně s ní divák nakonec doputují do pouštní pevnosti a zde se snaží klást odpor chrabrým arabským bojovníkům, kteří uplatňují jen právo na svou zemi. Že se jim to nakonec nepodaří a Van Damme jako jediný přežije klidně prozradím. Arabové vždy nechávají nejstatečnějšího bojovníka z řad protivníka naživu.... Legionář je slabota. Nemá to tempo. Ve vzduchu je cítit nedostatek peněz na kvalitní produkci. Na tento kousek může divák s klidnou hlavou zapomenout a rozhodně to stejné můžou udělat i Van Dammovi fanoušci. 40% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Od tohto filmu, kde hlavnú rolu stvárnil Jean-Claude van Damme som čakal trochu viac, naopak bol som z neho sklamaný. Slabota - podpriemerní herci, podpriemerná zápletka, podpriemerná výprava a len ako tak zaujímavý koniec ... taký je tento film. Veľmi lacný film čo sa týka emócií. Neviem prečo sa nehovorí o pravom náborovom mieste legionárov. Ono je to vlastne jedno, ide tu len o bojové umenie. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +zajímavý příběh, rovněž dobrá akce -mohlo do toho být nacpáno více peněz/// Docela slušný film, bohužel jen na jedno použití, napodruhé už ničím nepřekvapí./// Celkem 66%/// ()

Reklama

Reklama