Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žhavý písek, tvrdý dril a smrt na každém kroku, takový je život Cizinecké legie pod žhavým Africkým sluncem. Hlavní postavou příběhu zasazeného do dvacátých let dvacátého století je lehkomyslný francouzský boxer a flamendr Alain Lefevre, který udělá tu chybu, že se zaplete s milenkou nechvalně známého mafiánského bosse. Na útěku před jeho zabijáky se rozhodne ukrýt osvědčeným způsobem a nechá se naverbovat k francouzské cizinecké legii, která ho pošle k pluku do severní Afriky, kde se stává spolubojovníkem pestré směsi mužů všech možných ras, vyznání i příčin, které je přivedly do řad legie. Tady se mladý muž musí utkat nejen s brutálním psychopatickým velitelem, tradičně tvrdým a krutým výcvikem, ale také s jednotkami krvelačných partyzánů a dokonce i s najatým zabijákem, který ho přijede zabít poté, co francouzský mafián zjistí, kam zmizel. Všechny rozpory mezi muži jednotky, všechny jejich osobní potíže a pocity se ovšem stávají bezvýznamnými v okamžiku, kdy je pevnost napadena Araby odhodlanými ke všemu. Zdá se, že tentokrát ani kulomety zasypávající nepřítele deštěm kulek nepomohou. A tak nezbývá než doufat, že Alain přežije a vrátí se do Paříže, aby mohl očistit své jméno pošpiněné falešným obviněním a také získat ruku ženy, kterou stále miluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

helloween93 

všechny recenze uživatele

Zajímavá odbočka v Jean-Claudově kopací kariéře. Jsem asi jeden z mála, komu se film líbil. Myslím si, že jde o docela dobrý válečný snímek, který nabízí zajímavě natočené válečné scény i docela slušný scénář. Hudební doprovod se taktéž neurazí, jen ten konec filmu byl přitažený za vlasy a mohlo tam ještě pár minutek být, ale i tak je to na ***. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pokus o solídny návrat. Van Damme ako herec ho celkom zvládol, ale režisérske prevedenie už aj tak otrepaného príbehu bolo príliš béčkové. V správnych rukách by filmík kľudne mal na 3*. Zaujímavá je neuveriteľná podobnosť pár scén s Gladiátorom (Žeby Scott mal rád Van Dammovky? :)) Film má aj napriek hroznému prevedeniu pár dobrých momentov.... ()

Reklama

Plaque 

všechny recenze uživatele

Pri hodnotení tohto filmu vo mne bojuje moje dospelé JA a moje detské JA. To dospelé hovorí, že je to film plný klišé sračiek, kde neohrozený boxerista so sľubne našliapnutou kariérou musí utiecť a zachrániť sa pred istou smrťou jedine odchodom na istú smrť. Potom to už ide s klišé jedna radosť. Nosatý Talian ukazuje všade okolo fotografiu svojej snúbenice Špagety, aby o 10 minút dostal guľu medzi oči a zomrel ako prvý v dojímavej scéne plnej prachu, krvi a fotografií v rukách. Nakoniec zakončené skutočne veľkolepo. Všetci legionári vykillovaní v heroickom zápase s neubúdajúcou armádou ISIS. Teda skoro všetci. Van Damme dostal milosť, aby pochopil, že Légia nie je nič preňho a radšej si to namieril krížom cez púšť naspäť do Paríža. To dospelé ja by z fleku strelilo odpad! a ani by nemrklo. LENŽE!!! Je tu ešte to detské ja, ktoré hovorí, že srať na všetko. Toto ja si ešte pamätá, ako som to sledoval so zatajeným dychom a slintal nad každou bojovou scénou. Ako som Van Dammemu fandil, aby v sebe objavil schopnosti Univerzálneho vojaka alebo Kickboxera a poriadne ich všetkých nakopal... Moje detské JA by neváhalo zavesiť 5 hviezdičiek a flochnúť každému neznabohovi kopanec do gulí a la Karate Tiger. No a preto sa stretávame uprostred, aby dostalo zadosťučinenie obe z mojich JA. ()

JohnSmith odpad!

všechny recenze uživatele

Peter MacDonald natočil kdysi solidního Ramba 3, kde byla slušná akce a úvodní souboj v Bankoku stál za podívání a parodování.O deset let později,vyhasínající hvězda akčních filmů van Damme, podle svého scénáře,bojuje v cizinecké legii.Děs běs.Nejen,že herecké osazenstvo je katastrofální,ale hlavně je akce natočená příšerným způsobem.Dynamika souboje z Ramba je ta tam a obrana pevnosti je spíš jak z televizního filmu.Jean Claude,tohle opravdu není tvoje parketa. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se mu to nepovedlo, kdyby mu tahle role vyšla, možná by mu přestali nabízet ty sračky, který přijímá. Celkem se mi to líbilo, protože filmy z francouzských legií mám celkem rád, i když způsob jak se tam dostal mi přišel dost podivnej (ne důvod, ale jak se k tý legii dostal). Připomínalo mi to hodně Pochoduj nebo zemři s Hackmanem a Terencem Hillem, i když tohle byl jen slabej odvar. Holt VD na Terence nemá, což je škoda, protože bych mu přál slušný role, protože na to co točí se obvykle fakt nedá dívat. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Alain Lefevre (Jean Claude Van Damme) při focení do novin střílí z kulometu M1914 Hotchkiss. V boji potom ovšem legionáři používají kulomet Lewis gun v ráži .303 British. (HectorHagman)
  • Na konci 63. minúty sa Alain Lefevre (Jean Claude Van Damme) zoznamuje s dvoma legionármi, pričom pri zábere od chrbta má jeden z nich v ústach cigaretu a v pravej ruke drží zápalku, ale v zábere spredu už v pravej ruke drží cigaretu. (ČSFD)
  • Legionári používajú pušky Lebel 1886, ktoré boli štandardnou zbraňou francúzskej armády počas prvej svetovej vojny. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama