Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (229)

ViktorEl 

všechny recenze uživatele

Je mi ľúto, ale s väčšinou z vás nemôžem súhlasiť, včera som si tento film pozrel, a je to asi najlepší Van Dammov film. Pekná hudba, celkom dobrý príbeh,nechýbajú ani otočky, záporný hrdina aj koniec sa mi páčil. Možno nám to v dnešnej dobe pri tých všetkých dobrých filmoch, a oscarových filmoch príde trápne a o ničom, ale v tú dobu to bol akčný kinohit, a na Van Damma nikto ani nedopustil, všetci vtedy chodili do kín na jeho filmy, len po čase mu to už pokazili tie jeho prepadáky, ktoré sa s týmto filmom nedajú ani porovnať. Tento film by mal mať aspoň z úcty k týmto nenáročným akčným filmom minimálne 65%-70%.Van Damme superhviezda akčných filmov 90 rokov. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film prostě jen koukatelný pokud čekáte na ty souboje. Nic jiného. Lví srdce je totiž první a jediný film co jsem viděl ve dvou verzích. V každé z nich vystupuje Cynthia (Deborah Rennard - nevím proč není na seznamu) charakterově malinko jinak. V jedné je mrcha od začátku... v druhé se z ní mrcha teprve vyklube potom co je postelově odmítnuta). Vážně zajímavé :). ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem psal v předchozím komentáři, Jean-Claude Van Damme je pro mě především Univerzální voják (jednička!), Krvavý sport a Živý terč. Zbytek jeho filmů už je o něco slabší a vlastně jsem je neviděl, nebo si je vůbec nepamatuji a nehodlám se k nim vracet. Posledním alespoň ucházejícím pro mě byl film Lví srdce. V něm mě bavila jeho snaha hrát si na slušňáka a jeho souboje v kruhu aut v garáži a na jiných zajímavých místech. Originální byli i jeho protivníci a způsoby soubojů. Za fajn nostalgické vzpomínky nakonec zvedám hodnocení na slabší tři hvězdy. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zase mě jednou dostala stará dobrá VHS nostalgie. Tohel byl šlágr pirátskejch VHS za dob komoušů a ty časy, kdy jsme v počtu devíti parchantů na jeden pokojíček žrali JCVD každej kop se do mýho hodnocení prostě promítnout musí. S dějem si ani tentokrát mistr Belgie nelámal hlavu a vsadil na osvědčenej těžce originální model "smrt bratra", jako bejt bráška Van Damma, tak se klepu jak ratlík. Osobně tady ty sobouje považuju za tvrdší než třeba v Krvavým sportu, navíc prostředí poluučních zápasů je mě sympatičtější víc než klasiká aréna. Co se týče soupeřů, tak tady to není tak, že od začátku to jsou sračky a až ten psolední je king, on už ten skot byl drsnáček, tarzan taktéž, samozřejmě finálovej opičák myl o třídu vejš, ale jd eo to že člověk viděl přece jen víc výrovnanějších soubojů. Docela se mě líbila ta titulní mrcha, což ve Van Dammových filmech (těch prvních ) není tak častý jev, že by se v něm objevovala ženská, takže to je někdy docela homosexualismus sledovat zpocený gorily jak do sebe bušej a napínaj svoje svalíky. Co mě na filmech s JCVD fascinuje, že když někoho bouchne, je detail na jeho obličej a on se tváří jak kapr po souloži a ještě se mu klepe tvář, jak jak deset deka sulce. To si připadám jak v nějaký paradoii. Pan Stanislav Kindl mě upozornil samozřejmě s dostatečným počtem urážek mé osoby, že jsem tento film nemohl sledovat za komoušů, protože je z roku 1990, má samozřejmě pravdu, pirátská VHS na který jsem film viděl mě zmátla, ale nic to nemění na tom, že jsem byl překvapen kolik urážek a osobních výpadů na mou osobu Stanislav Kindl vypustil ze svých úst, tam kde stačí prostě upozornit a říct "hele máš tam blbost" si člověk musí přečíst odstavec plnej nenávisti, osobních urážek a žluče. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Rana emocna zanklodovka, postavena na starych dobrych liniach, akurat sa prestriedali herci a catering. Hviezdicku navrch davam, kedze v zavere sa slzam oddavam, co sa casto pri takychto bojovkach nestava, preto to z levieho srdca uznavam. vanDam hraje, place, mlati sa, je nasraty a nezmäkne, ani pred polonahou zenou a i ked, tak to neuvidime. Proste vanDam sa len tak neda a ked ma pomoct, tak ide do spiku kosti. Mlaticky su na celkom dobrej urovni (samozrejme neni na mieste porovnavat s Boykami, Jaami, Uwaisami a podobnej nadkategorii) rany stipu a v niektorch pripadoch su fer nekompromisne. Skvely hudobny hlavny motiv podkresluje druhy zaner , a tym je drama, rodinna drama, co je ako druha linka nenasilne kontrastna, ale funguje. A bla bla bla bla... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Michel Qissi, jenž se ve snímku objevil v roli legionáře Mustafy, který pronásledoval Léona Gaultiera (Jean-Claude Van Damme), je Van Dammovým přítelem z dětství, se kterým se na začátku své kariéry vydal za oceán. Jeho bratr Abdel pak ztvárnil Attilu, soupeře ze závěrečné scény. (Eldrick)
  • Většina filmu byla natočena v oblasti Los Angeles, včetně scén v New Yorku. (Homerking)

Reklama

Reklama