Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Recenze (229)

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě nejhorší Van Dammův arénový film. Many shots, One Strike, Quick Edit, žádná choreografie, žádní pořádní soupeři a ten kýčovitě debilní příběh k tomu... fuj. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zase mě jednou dostala stará dobrá VHS nostalgie. Tohel byl šlágr pirátskejch VHS za dob komoušů a ty časy, kdy jsme v počtu devíti parchantů na jeden pokojíček žrali JCVD každej kop se do mýho hodnocení prostě promítnout musí. S dějem si ani tentokrát mistr Belgie nelámal hlavu a vsadil na osvědčenej těžce originální model "smrt bratra", jako bejt bráška Van Damma, tak se klepu jak ratlík. Osobně tady ty sobouje považuju za tvrdší než třeba v Krvavým sportu, navíc prostředí poluučních zápasů je mě sympatičtější víc než klasiká aréna. Co se týče soupeřů, tak tady to není tak, že od začátku to jsou sračky a až ten psolední je king, on už ten skot byl drsnáček, tarzan taktéž, samozřejmě finálovej opičák myl o třídu vejš, ale jd eo to že člověk viděl přece jen víc výrovnanějších soubojů. Docela se mě líbila ta titulní mrcha, což ve Van Dammových filmech (těch prvních ) není tak častý jev, že by se v něm objevovala ženská, takže to je někdy docela homosexualismus sledovat zpocený gorily jak do sebe bušej a napínaj svoje svalíky. Co mě na filmech s JCVD fascinuje, že když někoho bouchne, je detail na jeho obličej a on se tváří jak kapr po souloži a ještě se mu klepe tvář, jak jak deset deka sulce. To si připadám jak v nějaký paradoii. Pan Stanislav Kindl mě upozornil samozřejmě s dostatečným počtem urážek mé osoby, že jsem tento film nemohl sledovat za komoušů, protože je z roku 1990, má samozřejmě pravdu, pirátská VHS na který jsem film viděl mě zmátla, ale nic to nemění na tom, že jsem byl překvapen kolik urážek a osobních výpadů na mou osobu Stanislav Kindl vypustil ze svých úst, tam kde stačí prostě upozornit a říct "hele máš tam blbost" si člověk musí přečíst odstavec plnej nenávisti, osobních urážek a žluče. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lví srdce je parádní film! Opravdu parádní film! Neexistuje snad nic, co bych mu vytknul jako fanoušek Jean-Claude Van Damma. Snad mě jen jedna věc mrzí, že jsem tenhle film neviděl v mládí, protože tenkrát bych mu fláknul čistejch pět hvězd a vůbec bych nad tím nepřemýšlel. Dneska jenom za čtyři a to nad tím ještě musím přemýšlet. Původně jsem chtěl dát tři. Ale změnil jsem to, protože ten film, ať je jakýkoliv, si to prostě zaslouží. Jean-Claude Van Damme tu kvalitu střídal jak trenky s ponožkama, ale tenhle si udržel to určitý kouzlo, díky kterému Jean-Clauda mám tak rád. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $24,078,196Tržby Celosvetovo $32,900,000║ veľmi poctivý Van Damme, čo sa týka akcie a dokonca aj dramatickej vložky, priemer čo potešil /60%/ ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::: Jeden z nejlepších Dammových filmů a velká klasika mého akčního dětství ! ::::::::::::::::::::::::::::: ()

tron 

všechny recenze uživatele

Deväťdesiatkové dozvuky báječne strašných 80. rokov: (kvázi?)charizmatický svalovec v titulnej úlohe, drsné ručné a nožné bitky, plytká zápletka a patetické dialógy. Zlatý fond Van Dammea. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ve "Lvím srdci" chtěl Van Damme vsadit na úspěch předchozích "ringových mlátiček" Krvavý sport (1988) a Kickoboxer (1989), ale souboje zasadil do mafiánských ilegálních soubojů L.A. Co se týče příběhu, vykradl sám sebe, protože se opakuje skoro to stejné, jako v "Krvavém sportu" (i s útěkem z "vojny" a neustálým dozorem "naháněčů" ...), ubylo soubojů, protože v drtivé většině bojuje jen Van Damme. No a co se těch týče, tak ty prostě nebyly ono už ve své době. "Karatista" Van Damme nebyl schopen dát ani běžný kopanec bez střihu a jeho soupeři a kaskadéři nebyli schopni jej přijmout. A tak se souboje stávají jen směsicí trapných střihů, kdy se střídá několik kamer neustále dokola a pomáhají si tak v bezkontaktních záběrech. V tom jsou souboje/"fighty" prostě nedotažené a trapné a je vidět, že se Amerika až na výjimky nemohla v choreografii bojových umění Asii nikdy rovnat ... Příběh docela dojemný, výborná je atmosféra posledního zápasu s Attilou ... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Oproti predchádzajúcim Van Dammovým filmom slabota po choreografickej stránke. Inak typická vandammovka.4/10 ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší film JCVD, o kterém se narozdíl o ostatních dá říct, že má i relativně kvalitní příběh. Snímek plný kvalitních bojových scén a klasické vítěství dobra nad zlem a lásky nad nenávistí..... myslím, že moc lidí, kteří tenhle klenot béček neviděli není..... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hodný strýček Van Damme na trase Džibutsko - New York - Los Angeles - Pocit viny - Odpuštění chytá dětské míče, pronáší lakonické věty a mlátí lidi za peníze.. Přiměřeně pitomé béčko, které může zaujmout lokacemi nelegálních zápasů, sexuální zdrženlivostí hlavního hrdiny (zřejmě toho měl do foroty od kluků z legie) a nulovou bilancí Jeana-Claudea v jeho tradiční disciplíně Roznožka (jen pro zajímavost, u Holé prdele na konci svítila 1). Klidně si myslete, že se ze mě stává plačtivá bába v klimakteriu, ale závěr mě dokázal přivést k mírnému citovému pohnutí.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Van Dammovi to v počiatkoch kariéry v takýchto arénovkách svedčilo, práve jeho boli rozhodne tie najlepšie a Levie srdce síce napríklad na taký kultový Krvavý šport nemá, ale ako jediné ma zo všetkých týchto filmov aj poriadnu zápletku. Samozrejme nič prevratné, ale mne sa táto zápletka o legionárovi, ktorý utečie, aby sa postaral o rodinu svojho zavraždeného brata a keďže potrebuje peniaze, zapojí sa do nelegálnych zápasov, v ktorých vďaka svojim kvalitám stúpa stále vyššie veľmi páči. Už od začiatku to pôsobí viac než dobre, útek z légie, príchod do Ameriky a zapojenie sa do sveta pouličných zápasov, pričom celá táto akčná línia, kde sa hlavný hrdina postupne vypracováva stále vyššie sa vydarila. Ale film prekvapivo dobre funguje aj v tej emocionálnejšej rovine, snaha získať si priazeň bratovej rodiny a samozrejme hlavne ženy, ktorá s ním nechce mať nič spoločné sa mi dosť páčila. Potenciál prenasledujúcich agentov sa síce až tak dobre nevyužil, ale má to vlastne rovnako málo priestoru, ako aj v Krvavom športe, takže mi to vôbec neprekáža. Skôr ma mrzí, že druhá polovica je už predsa len trochu stereotypnejšia a slabšia, než tá prvá, ale aj tak si drží slušnú úroveň zábavnosti, takže je to vydarená žánrová zábava od začiatku až do konca. Po akčnej stránke som tiež spokojný, ale aj tu skôr s tou prvou polovicou. Akciu tvoria prakticky výhradne súboje, ktoré síce pôsobia už trochu spomalene, ale aj tak je na to Van Dammovo elegantné karate s efektnými kopmi a údermi radosť pozerať, pričom poteší, že sa tu nájdu aj dva väčšie súboje s presilou mimo zápasov a rozmanitý výber lokácií pre nelegálne zápasy, ale v druhej polovici sa to už trochu pokazí. Tu mi už súboje prídu horšie zostrihané a ten finálny, ktorý by mal byť vrcholom filmu ma dokonca skoro vôbec nebavil. Ale v prvej polovici je súbojov dostatok a tu sa mi páčili všetky a najviac asi úvodný útek z tábora legionárov. S obsadením nemám väčší problém, Jean-Claude Van Damme je tu mimoriadny sympaťák, ktorému sa nedá nefandiť v akcii, ale aj mimo nej, sedela mi rodina jeho brata, filmu prospieva aj samozvaný manažér a namyslená organizátorka, len by to chcelo nejakého výrazného súpera, na ktorého súboj s Van Dammom by sa dalo skutočne tešiť. V tomto bol Krvavý šport a Kickboxer omnoho ďalej. Režijne tu až na ten väčší počet strihov v niektorých súbojoch nemám väčší problém, jednoducho kvalitné akčné béčko tej doby. Takže Van Damme natočil určite aj lepšie filmy, ale ani Levie srdce jeho tvorbe a ani arénovkám rozhodne hanbu nerobí a bavím sa pri ňom rovnako aj po opakovaných pozretiach. 76% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Akce o stupeň horší, záporáci méně charizmatičtí a děj o slušnou řádku procent debilnější s motivem tak slaboduchým až je to vtipné. Velmi slabý přírůstek. Kickboxer a další měly alespoň příjemný nádech mystičnosti - z části i kvůli tomu že byly natočeny mimo US. A právě tento prvek Lví srdce zabijí. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nejspíš nejlepší film s JCVD v hlavní roli. Nad exhibicí bojových umění je tu příběh, který sice nepostrádá klišé, ale ani hlavu, patu a srdce. A nostalgie má rovněž sílu opojnou ;-). ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Prvý Žánov film, ktorý som mal tu česť zhliadnuť. A myslim si že jeden z tých najlepších filmov aké natočil. Jednoduchý dej a niektoré scény boli milión krát pretočené hlavne záverečný boj s Attilom. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Slizouni v oblecích pokřikují jak zvířata, dámy v kostýmcích a s dolary v rukou vyšilují, bleskurychle mluvící chlapík vybírá sázky, do půl těla svlečené mlátičky se ohánějí v dobře nastříhaných soubojích a divák se lehce stydí, na co se to vlastně dívá. Voják cizinecké legie Jean-Claude zamáčkne slzu za mrtvého bratra, kterého upálili členové drogového gangu a jehož rodina se dostává do finanční tísně. A na příběh je zaděláno. Kdyby se nezapojil do pouličního zápasu, možná by si musel ustlat někde mezi bezdomovci, takhle pokračuje v tom, čím se stal v americké béčkové produkci průkopníkem: arénových mlátiček. Sic chybí na tu dobu typická montážní tréninková sekvence a nemá to ani takový feeling jako Lettichův jiný kousek s Van Dammem (Dvojitý zásah; napsal mimo jiné i jeho Krvavý sport nebo Legionáře), i tak je tahle směs pouličních rvaček možná i sympatičtější, než klasické arénové kousky. Akční film, stejně jako my, je tak či onak už někde jinde, ale občas není špatné zavzpomínat. Je to typický Van Damme – nebojte, i své „tvrdé“ půlky ukáže. Bez nich by to asi nešlo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je film z obdobia, keď si Jean Claude Van Damme užíval bohémsku hollywoodsku jazdu. Svojich 15 minút slávy mal už za sebou, ale ešte stále to ťahala zotrvačnosť. "Levie Srdce" je dobrý béčkový akčný snímok, s jednoduchým scenárom, slabými hercami, ale s niekoľkými parádnymi street fight scénami. Pestré lokácie a rôzne charakteri bojovníkov ma celkom pobavili. Van Damme je tu vo výbornej forme. Kope ako elektrický prúd. Stará, skoro zabudnutá, akčná klasika. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nemuzu si pomoct ale tenhle film mne nikdy moc nebavil i kdyz je to starej akcnak je tu hodne souboju ale proste mi to nesedlo ne ze bych zadal nejakej skvelej pribeh ale tady po pravde neco jako pribeh opravdu vubec neexistuje do toho navic Zanklod misto toho aby jenom kopal zkousi i cosi co se nazyva herectvi a to je pak opravdu proser bohuzel je mi lito mam rad podobny filmy ale tenhle sem fakt nikdy moc nezral co nadelam ()

Reklama

Reklama