Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvojčat – bratrů Alana a Michaila. Krátce po narození dvojčat Alana a Michaila se matka musela jednoho z nich vzdát a dát ho k adopci, protože by dvě děti neuživila. Michaila adoptovala rodina ruského diplomata, který žil nějakou dobu ve Francii, ale poté emigroval do Ameriky. Alan se stal policistou. Michail vyrůstal v Americe. Když mu bylo šestnáct let, jeho rodina zmizela a on musel tvrdě bojovat o holý život v ruské mafii. Za dalších šestnáct let přijel Michail do Francie najít bratra. Pronásledovali ho však zkorumpovaní agenti FBI a pronásledování skončilo Michailovou smrtí. Tak se Alan, nyní policista, dozvěděl o existenci svého bratra. Rozhodl se pátrat po příčině jeho smrti, a proto se – jako Michail – vydal do Ameriky. Tam se setkává s přítelkyní svého bratra Alex a s členy ruské mafie. Dozvídá se, že Michail byl bohatý gangster. Členové ruské mafie ho chtějí zabít, považují ho totiž za Michaila. Alan zjišťuje, že Michail ve Francii ukryl materiály dokazující korupci jak ruské mafie, tak agentů FBI. Alan způsobí v řadách ruské mafie roztržku, dojde k přestřelce a Alan je na útěku zatčen policií... (TV Prima)

(více)

Recenze (150)

POMO 

všechny recenze uživatele

Maximum Risk je štandardný akčňák, ktorý dôstojne naplnil svoje ambície. Najväčšie pozitívum - neurazí vašu inteligenciu tak, ako väčšina Van Dammeho filmografie. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Další typická akčňárna Van Damma 90.let. Nudná, klišoidní, standardně zrežírovaná a nasnímaná. Těmhle filmům už dávno odzvonilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $14,502,483Tržby Celosvetovo $51,702,483║na týchto sumách je už zreteľne vidieť postupný nezáujem o filmy s Van Dammom _Takže týmto počinom prichádza Jean-Claude Van Damme a jeho klasická podoba v dvoj roli, neviem či ho takýto štýl hrania moc povznášal ale už to začína byť v tejto jeho zaužívanej šablóne dosť trápne. Akcia sa ako tak v medziach podarila aj keď nič nové od choreografie nepríde, príbeh je dosť zašlí až nezaujímavý a tým pádom nemôžem film hodnotiť ako slabší priemer, lebo za celý ten čas sa tam neudeje jedna lepšia zahraná scénka, čo by tento druh filmu niekam posunula či povýšila. /35%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

V polovici 90. rokov Van Dammemu začínalo byť jasné, že obdobie hojnosti (Univerzálny vojak, Levie srdce, Kickboxer) sa chýli ku koncu a keď nevyšiel jeho režijný debut Súboj cti, vrátil sa ešte v ten istý rok do kín s už podstatne „čistejším“ a dalo by sa povedať klasickejším akčniakom Maximálne riziko. V ňom jednak opäť spolupracoval ako s ázijským režisérom (po Johnovi Woo prišla rada na Ringo Lama, s ktorým neskôr dal dokopy ešte béčka Replikant a Peklo) a producentom Moshem Diamantom (Timecop, Náhla smrť, Súboj cti). Zaujal ho scenár Larryho Fergusona (Highlander, Policajt v Beverly Hills 2, Votrelec 3), vďaka ktorému mu opäť (po Dvojitom zásahu a pred Replikantom) bolo umožnené stvárniť dvojičky. Treba povedať, že je to fajn akčná jednohubka s poctivým kastingom, jednou vcelku otvorenejšou erotickou scénou a množstvom akcie. Vyzerá to dobre (stálo to 25 miliónov), odsýpa to, má to štýl. Ale vandammeovky, česť výnimkám, nikdy neboli mojou srdcovkou. Celosvetová tržba 51 miliónov však dokázala, že nastával súmrak akčných dinosaurov. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na Van Dammea to je slusnej nadprumer. Jednak pribeh se hodne poved, takze by obstal i v normalnim akcnim filmu, pak Van Damme hraje hodne dobre a navic je za drsnaka a souboje jsou slusny. Jinak film je spis thriller, akce tu nejak zvlast neni, ale ta co tu je, je slusna. Sice ma film par hluchejch mist, ale jinak to je pohoda a film slusne odsejpa. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to fakt, je to skoro nejlepší film, kterej VD za posledních deset let udělal (96-06). Nebýt Pekla, tak by byl asi nejlepší. Příběh nás nekope logikou do hlavy a ani to není jen o tom jednom. Totiž o soubojích, neměl jsem na mysli sex. Ani ten tu ale není. Když jsem na to koukal, tak jsem nemohl uvěřit, že to je vážně jeho film. Charaktery postav jsou, na žánr (filmů Jeana Clauda Van Damma), docela obstojně propracovány. Žádnej psychologickej profil to sice není, ale celkem jsem byl aji chycen dějem. Oproti obvyklým obrovským bojům a honičkám je tu spíš několik větších přestřelek a semtam menší rvačka. Bez toho by to nešlo, asi má JC ve smlouvě kolonku, že musí vymlátit z někoho duši... Ale oproti většině jeho filmů to NENÍ ztráta času. Mohlo by to být lepší, mohl by to třeba být i film z vyšší střední třídy, ale na tu střední střední třídu dosahuje s přehledem. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Prosím pěkně, kolik že přesně měl ten bruselský pověřenec pro evropskou a orientální bezpečnost JCVD bratrů, kteří přišli nějakým způsobem k úhoně a bylo třeba je pomstít? Já jenom, že díky téhle stále se opakující zápletce mám docela problém se v těch filmech orientovat, i když jsem jich viděla málo a tomuhle jsem byla vystavena pouze proto, že jsem měla infuzi v žíle a ovladač mimo dosah. Nutno přiznat, že s hladinou výživné kombinace drog v krvi to bylo docela koukatelné... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

To sem teda nečekal, že se najde nějakej film s Van Dammem, kterej sem ještě neviděl a bude aspoň trochu k světu a světe div se, je tady. Sice se nejdná o nic extra, ale k zahození to taky neni. je to taková typická van Dammovka, kdy se tam Van Damm snaží ukázat co nejvíc těch jeho kopů a bitek a hlavně ty bitky s tim blonďákem nadupaným sou dobrý, ale jinak ten příběh za moc nestojí ()

choze 

všechny recenze uživatele

Z trojlístku hongkongských režisérů John Woo (ŽIVÝ TERČ), Ringo Lam (MAXIMÁLNÍ RIZIKO, REPLIKANT, PEKLO) a Tsui Hark (DOUBLE TEAM, KONTRABAND) se kterými van Damme pracoval, si u mě nejhůř stojí právě Ringo Lam. Viděl jsem všechny tři jeho vandammovky plus jeho hongkongský opus CITY ON FIRE a žádný z nich nepřekračuje hranici průměru. MAXIMÁLNÍ RIZIKO je z nich sice "nejnaleštěnější", ale ve srovnání s dílky ostatních zmíněných pánů režisérů, jakož i jiným vandammovým dvojčatovským filmem DVOJITÝ ZÁSAH, těžce prohrává na body. Tam bylo téma dvojčat maximálně vytěžené a navíc okořeněné humorem, tady byste humor hledali jen stěží, stejně jako třeba scénu, v níž van Damme mlátí van Dammea. Akce tu není tolik jako u Harka ani není tak dokonalá jako u Wooa, ale dá se to. Fakt je, že Henstridge patří k nejlepším babám se kterými se van Damme objevil na plátně, ale pro mě zůstane jedničkou čarokrásná Mia Sara z TIMECOPA. Záporáka už si nepamatuju, což samo o sobě značí, že byl špatný. Každopádně je to mnohem lepší než další "straight-to-the-video" spolupráce van Damma s Lamem (REPLIKÁTOR, PEKLO), ani nemluvě o jeho posledních sračkách jako TEROR VE VLAKU či PROBUZENÁ SMRT. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů Van Dammea, kdy ho vidíte dvakrát a není to proto, že vás kopnul z otočky do hlavy. Když se v úvodu jako číslo 2 při natahování bačkor prolétne vzduchem ve stylu Bláznivé střely, dostal jsem obavy, že to bude stát za bačkoru starou, nicméně v Americe debutující Ringo Lam je postupně rozptýlil. Akce přináší fyzično a spád, Jean-Claude umně skrývá ikonickou bouli za pramínky vlasů, členy ruské mafie mění se sílící zuřivostí na boršč a z Beretty pálí s přimhouřeným očkem jak Martin Riggs. Nechybí ani žhavá erotická scéna v koupelně, která vysvětluje název filmu a zároveň absenci jednoho legendárního prvku. Dělat po tomhle rozštěp by bylo pro belgická třísla maximální riziko.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tie filmy sa mi už normálne pletú! Nie je sa čo čudovať, keď je to stále o tom istom. Nič nové sa od Van Dammea čakať nedalo, opäť stavia na bojových scénach, scenár akoby vytiahli z počítačovej hry. Najmä tá akcia stojí za povšimnutie, scény v saune a shaoline majú stále kvalitný náboj. 60%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Van Dammova spolupráca s hong kogskými režisérmi pokračuje a síce Ringo Lam nie je taký osobitý, ako John Woo alebo Tsui Hark, ale aj tak spolu natočili veľmi solídny akčný film. Asi najviac sa jeho štýl podpísal na realistickejšom prístupe, síce opäť tu má Van Damme relatívnu dvojúlohu, aj keď jeden z bratov skončí už po úvodnej sekvencii, ale inak mi to na pomery žánru prišlo celé také uveriteľné. No toto predsa len prinieslo aj nejaké tie zápory, pátranie po bratovej minulosti nie je zase až tak atraktívne, keďže tu ani nemá moc čo prekvapiť, na to, že hlavný hrdina čelí ruskej mafii, ale aj skorumpovanej polícii sa mohol dostávať aj do väčších problémov a navyše nie som až taký veľký fanúšik týchto mestských akčných krimi, keďže potom aj tie lokácie sú menej zaujímavé, len samé bary a byty. Ale aj tak sa na to pozerá viac, než dobre, predsa len tempo je stále slušné, nejaké výraznejšie slabé miesta som si nevšimol a aj dejovo je to v rámci možností bez problémov zvládnuté. A teraz už k samotnej akcii, ktorú môžem prakticky len chváliť. Hlavnú pozornosť si bezpochyby získajú súboje, Van Damme tu svoje karate upravil do reálnejšej polohy a len mu to prospelo, súboje sú podstatne kontaktnejšie, realistickejšie a aj surovejšie, dokonca potešia aj nejaké tie zlomeniny, práve v tomto filme sú jedny z najlepších Van Dammových súbojov. A k tomu nechýbajú ani nejaké tie slušné naháňačky, prípadne kratšie prestrelky, ktoré sú tiež kvalitné, ale súbojom sa už nemôžu rovnať. A tak najviac musím pochváliť súboj vo výťahu, ten sa mi veľmi páčil, vydaril sa aj v saune, ale všetky súboje sú veľmi dobré. Chcelo by to ale lepšie obsadenie, samotný Jean-Claude Van Damme je tu bez najmenších výhrad, dokonca tu pôsobí ako taký prirodzený drsniak, ale moc ho nepodporí zvyšok postáv. Natasha Henstridge ma moc nebaví a aj záporáci sú takí nevýrazní, ale celkom to zachraňuje ruský bitkár, ktorý sa s Van Dammom stretne až trikrát. A Ringo Lam to zvládol bez problémov, vizuál je kvalitný a atmosféra s reálnejším prístupom tomu tiež len prospieva. Takže príbehovo a celkovým obsadením sa jedná len o žánrový priemer, ale vyzdvihuje to výborná akcia a skvelý Van Damme, takže aj Maximálne riziko je pre mňa žánrová klasika, ktorú som už videl dosť krát a ešte si ju určite viackrát pozriem. 75% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tady není moc co řešit. Průměrný film prakticky ve všem co se dá zmínit. Akce, děj, herci, závěr, kulisy, střih. V podstatě jen další žánrová rutina. Nicméně stále lepší, než poslední filmy mistra karate. Zde je alespoň stále solidní drsňák který umí nakopnout a nezkouší jiné, jemu tak nesedící styly (komedie, syrové drama). Maximální riziko se dá dokonce vidět i vícekrát (Natascha). ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme byl velice oblíbeným v době prvních videokazet. Dnes je již spíše pro srandu. Tento film je sice hodně podobný těm jeho ostatním, i když těm lepším. O herectví tu nezakopnete, ale zábava to je. Jednou se to zkouknout dá. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jeden z TOP 5 Van Dammeových filmů.Dvojčata jsme tady sice už měli,ale tentokrát se jednoho z nich naštěstí rychle zbavíme :-).A jako bonus krásná Natasha Henstridge... ()

castor 

všechny recenze uživatele

O dvojčeti neměl potuchy. Navíc neměl šanci ho poznat, jeho bratr, kdysi odložený do rodiny ruských emigrantů, to koupil v úzkých francouzských uličkách. Dvojče, tvrdý polda, to tak nenechá. A chce vědět víc. Docela slušně to poskládal i scénáristický hitmaker Larry Ferguson (druhý Policajt v Beverly Hills, třetí Vetřelec), odvedl modelovou práci plnou dynamických honiček a soubojů. No a Van Damme s hongkongským rodákem Ringo Lamem odmakali zbytek. Určitě lepší kus Van Dammeovy kariéry, svižný, místy nápaditý a lákající k opakovanému zhlédnutí. Po letech jsem tedy vyslyšel a vůbec nelituji. Thrillerová pohádka s mezinárodní účastí. A s luxusní Natashou Henstridge. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Belgický majster bojových umení Jean-Claude Van Damme nikdy nepatril medzi mojich top obľúbených akčných hrdinov. Ale predsa len natočil zopár filmov, na ktorých som vyrastal a ktoré sa svojim spôsobom stali kultovými titulmi. Snímok "Maximálne riziko" medzi ne určite nepatrí. Bol natočený v roku 1996, kedy začala filmová kariéra pána Van Dammeho očividne upadať. Ešte to nebola úplná katastrofa, skôr len akési bezradné prešľapovanie na mieste. Aj keď som tento akčný thriller videl asi zo tri krát, ani raz to vo mne nezanechalo žiadny dojem a ani si vlastne poriadne nepamätám o čom to bolo. ** ()

Reklama

Reklama