Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Recenze (307)

Gemini 

všechny recenze uživatele

První z příliš dlouhé série béček, které narozdíl od svých následníků oplývalo originálním scénářem a k tomu ještě skvělým zlým ruským záporákem Van Dammem. Jen ten dvojník Bruce Lee mohl být podobnější Mistrovi... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Béčko silný a taky blbý jak poleno, ale já se u něj parádně pobavil. Akce byla perfektní, hlavní herec v pohodě a zlej Jean-Claude van Damme naprosto dokonalej. Přesně ten typ filmu, kde se z nuly stane borec, natočený tou typickou akční formou osmdesátejch let. Co víc chtít :-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $4,662,137Tržby Celosvetovo $16,546,237║ Kde sú tu tie časy filmov ako Karate Tiger, Karate Kid, American Ninja,... ach jaj, toto bol jeden z mojich najobľúbenejších video filmov. /60%/ ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::: Panebože ! Jak já jsem rád, že jsem to tady našel !!!! Můj nejoblíbenější film mého dětství !!! Tenhle film mě moc motivoval a připadal jsem si jako Jason Stillwell - chtěl jsem být jako on !!! Tenhle film miluju !! Ach ta nostalgie, kde jsou ty časy !!! ::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Gimli odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je tak úžasně pitomé, až je to dokonale zábavné. Špatně hrají úplně všichni, dialogy jsou směšné, hloupé nebo přehnaně patetické, hudba ujetá a není tu ani jeden překvapující moment. Ale je to smíchané tak neumětelsky, že se člověk každou chvíli směje. PS: Dvojník Bruce Leeho, který se mu podobá akorát kimonem, připomene zlaté časy papírových náhrobků Eda Wooda... ()

movie 

všechny recenze uživatele

Kluka vycvičí vidina Bruce Leeho a nakonec to nandá Van Dammovi! Parádní osmdesátky! Teda až na tu vidinu Bruce Leeho, která má od skutečné podoby mistra dost daleko. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jedná se sice o klasické béčko 80. let, ale ne ledajaké. Je to exkluzivní extra karate béčko, které započalo vlnu "ringových mlátiček" J.C.V. Damma a v podstatě jeho kariéru. Celý film stojí na jednom velkém jméně a tím je režisér Corey Yuen! Člověk, který film na své režii doslova postavil, a v budoucnu vytvořil spoustu horších i lepších akčních karate filmů. Nakonec se propracoval k takovým exkluzivitám, jako je "So Close" a oba díly "Kurýra". I zde na počátku jeho režijní kariéry je jasně vydět neuvěřitelná profesionalita. Ano, film je neuvěřitelně naivní a celková naivita a jednoduchost 80. let z něj přímo dýchá, ale je to pro řadu diváků i kus nostalgie. Musí se uznat, že neznámý mladíček Kurt McKinney je zde ve špičkové fyzické formě, stejně jako ostatní karatisté. Jakmile ale Kurt ve finále nastoupí proti Van Dammovi, je jasně vidět, že ho Van Damme vyloženě šetří a na některé údery si musí doslova počkat ... Ano, toto je jeden z mála filmů, kde je jasně vidět, že Van Damme kdysi zřejmě opravdu karate skvěle ovládal ... Tento film je kus mého mládí, ale i bez nostalgie se jedná o vskutku perfektní karate mlátičku, která se stala jednou z klasik žánru a v podstatě jej v Americe znovuoživila (po 12 letech od úmrtí Bruce Leeho ...). ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jo tak záporně nabitej Žán Klód je boží! Vlasy ugelovaný dozadu, tvrdej výraz, nabušenej 'vršek' a hlavně megakopy. Rozštěp na ringových provazech s rukama založenýma na prsou si musí pamatovat každý fanda! Příběh béčkový a úsměvný - nepříliš povedená napodobenina Bruce Leeho učí hlavního hrdinu technikám bojového umění včetně závěrečného 'měsíčního salta'. Finální duel skvělý. 4,6 miliónů dolarů(výdělek v USA) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z největších kultů mého dětství, na který nedám dopustit a i dnes si Karate Tigra občas pustím...... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Já s těmihle béčkovými filmy vyrůstal, takže člověk je logicky nostalgický a má tendence nadhodnocovat. Dneska bych se na to už ale asi nepodíval. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dočetl, že tato karate fraška některé uživatele v mládí motivovala, aby byli jako afektovaný pubescent Jason Stillwell a honili po ringu Van Dammeho. No a ti samí se nyní honí už pouze za body - osud je holt vachrlatý a sebevědomí křehká věc.. Mezi žánry postrádám popisek komedie, jinak stejně staromilsky tupoučké jak Tygří srdce s T.J.Robertsem. Hezká červená kravata, Jeane-Claude, ta snad stála víc, než dělal tvůj honorář.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to slabý teenagerský akčný film. Má priemerný príbeh o mladíkovi, milovníkovi bojových umení, ktorého otec má problémy s mafiou a tak odídu do iného mesta, kde získava nového kamaráta, ale má problémy so schopnejšími miestnymi karatistami, no keď ho začne učiť duch Bruca Leeho, stane sa z neho špičkový bojovník. A to ešte netuší, že sa miestneho uznávaného turnaja zúčastní aj ruský karatista, ktorý zmrzačil jeho otca. Spracovanie ma ale zaujalo len minimálne, potenciál nebol najhorší a bez problémov to mohol byť zábavný akčný film, ale k tomu má tento film veľmi ďaleko. Nie je to nejaká výrazná nuda, s troškou sebazaprenia sa na to dá pozerať, lenže to teenagerské pojatie je príliš otravné, ani jednej kladnej postave sa nedá fandiť a celé to pôsobí až príliš hlúpo, čo dokonalo zavŕši nápad s duchom, ktorý je už dosť extrém, samozrejme v tom negatívnom zmysle. Jedine až záverečná štvrťhodina, ktorá sa už konečne venuje turnaju dokáže zaujať. Akcie je tu dosť málo, ale je celkom slušná. Mimo záveru sa tu nájde len občas nejaký ten súboj, ktorý síce je celkom dobre natočený a aj s dobrou choreografiou, len by to chcelo aj nejakých slušnejších bojovníkov, ktorí by ten potenciál vedeli využiť. Ale poteší práve ten záverečný turnaj a jeho hlavný klad, Jean-Claude Van Damme, kde sa nájdu tri vydarené súboje, v ktorých vidno, že Van Dammovi ide karate perfektne a jeho rožštep na lanách je nezabudnuteľný, len škoda, že v záverečnom súboji sa už kvôli hlavnému hrdinovi musí veľmi krotiť. Herecké obsadenie je dosť slabé, samozrejme poteší Jean-Claude Van Damme, ktorý je hlavným kladom celého filmu a prakticky jediný dôvod, kvôli ktorému sa na tento film má aspoň trošku zmysel pozerať, ale nanešťastie tu nemá moc priestoru, okrem turnaju sa tu objaví len v jednej scéne a zvyšok už tvoria len nudné alebo otravné postavy. Réžia a technická stránka sú len priemer, ale absolútne nechápem, ako niečo takéto mohol točiť Corey Yuen, to je hlboko pod jeho úroveň. Karate tiger je kult osemdesiatych rokov, ktorý ale vôbec nemusím a mimo Van Damma tu vôbec nie je o čo stáť. Ale každý nejako začínal a som rád, že Van Damme už nikdy v ničom podobne zlom nehral. Objektívna kvalita filmu- 45%, film sa páči mne na 43%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Možná dávám 4* z nostalgie, ale tohle béčko je naprosto zábavné. Jean-Claude Van Damme je jako záporák dokonalý a hudba, zvuk úderu, herci, vlasy, vše jak se patří na 80 léta. Trénink Jasona zábavný a věrohodný a choreografie bojových scén je na jedničku. Jestli od tohoto filmu nebudete čekat kdovíjak výbornou podívanou, tak možná budete spokojení, já hodnotím 4 hvězdičky... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Slusna fantasmagoria, to hej, zato vsak zabavna. To, ze to zreziroval Corey Yuen by ma nenapadlo vo sne a popravde, aj keby film reziroval hotcikto iny, nemyslim si ze by vysledok vyzeral prilis odlisne. To, ze za filmom stoja azijati je vsak poznat v subojoch. Su svizne, dynamicke, a zopar pohybov naozaj prekvapi - holt je to Hong Kongska skola. Pribeh je prostucky, avsak v tom je jeho sila. Od zaciatku je jasne kto je ten dobry a kto je ten zly, po porazke nasleduje trening, po treningu vytazstvo. Tak to ma byt:). No a Bruceho duch, to je fakt vtip. Avsak Bruceov bojovy duch, nie ten filmovy, je z filmu naozaj citit a nielen filmovemu hrdinovi, ale aj mnohym ludom v skutocnom zivote je do teraz inspiraciou. Tym si u mna film spravil velke plus. Ozaj smutny je fakt, ze Brucea ludia skutocne objavili az po jeho smrti. Za zivota sa mu producenti staviali chrbtom, po jeho smrti sa fotografuju pri jeho hrobe. (6/10) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když se nebojuje, dialogy a přepálené herectví trhají uši. Než tenhle ambiciózní gymnasta skopne boxovací pytel, který mu přichystal sám imaginární Bruce Lee (mimochodem korejský herec Tai Chung Kim býval dablérem skutečného Bruce), dočkáme se řady milých i rozpačitých scén (zejména kvůli novému černošskému kamarádovi a také záludnému tlouštíkovi), které prostě k osmdesátým letům patřily. Dějově je to dietní jak jihoamerická telenovela, rodinka mistra karate musí kvůli pletichám zlých podnikatelů zavřít výukovou školu, odjíždí do Seattlu, kde mají začít nový život. Režisér Corey Yuen se toho nebál a předkládá velmi solidní řemeslo, které patří v rámci žánru k tomu nejlepšímu, co vzniklo. Opakuji: v rámci žánru. Choreograficky je velmi zajímavý i dnes, samozřejmě pokud připočteme nutný kus nostalgie. Šklebící se belgický Rus Jean-Claude předvádí efektní kousky, finální souboj s Kurtem McKinneym jsem si kdysi pouštěl i několikrát za sebou, takže se těším zase někdy na viděnou. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dosť slabý, ale všeobecne známy karate film z 80.rokov. Scenár je desne jednoduchý, ba až naivný. Pretože trénovať s mŕtvym duchom Bruce Leeho mi prišlo hodne uletené. Ani predstaviteľ hlavného hrdinu Kurt McKinney, moc hereckého nadania nepobral. Zato jeho fyzická kondícia je obdivuhodná a takmer vkuse divákovi predhadzovaná. Keby dokázal aspoň z polovice tak hrať ako vie napínať svaly, tak by to bolo minimálne na cenu Oscara. Avšak "Karate Tiger" je aj filmom, v ktorom sa zviditeľnil fighter Jean-Claude Van Damme. Aj keď tu nehrá hlavnú úlohu, jeho stvárnenie narcistického ruského agresora Ivana, mu prinieslo neskôr ďalšie filmové role, slávu a peniaze. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Je mi lito ale pro mne to takovy hit proste neni ten chudak student kterymu vsichni hazou klacky pod nohy co ozivi ducha Bruce Lee aby ho trenoval se mi ani trochu nelibil abych rekl pravdu poustim si uz jen zacatek a konec kde je JCVD protoze je to jedna z jeho suverene nejnabitejsich roli takhle skvely souboje jako tady uz v mnoha filmech nepredvedl prostredek filmu je bohuzel odou na teanagerskej film a ty mladeznicky kecy mne nebavi fakt pakarna aspon ze ten finalni turnaj to vylepsil Van Damme jeho vymlaceni protivnika a roznozka mezi provazy je proste cool jinak slabota bez nej by to byl film o nicem ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, ke kterým chovám jistou úctu, protože jsem je jako malý sledoval na videokazetách. Karate Tiger byl jeden z těchto snímků, ani jsem netušil tehdy že existují další díly, natož že se snímek jmenuje ve skutečnosti Neustupuj, nevzdávej se. Pamatuju si jak jsem strašně moc žral tréninkové scény, kdy si kluk zatíží nohy olovem a dělá kliky na jedné ruce. Rovněž jsem si ovšem všimnul jednoho pro mě do té doby neznámého herce, kterým nebyl nikdo jiný než později veliký Jean-Claude Van Damme. Zde v roli záporáka jakého svět později spatřil až v Ivanu Dragovi. Jeho Ivan Kraschinsky měl v sobě všechno co jsem v té době od padouchů požadoval.... dneska bohužel spatřuju, že Karate Tiger 1 není kdovíjaký kousek a že se zde nachází i celé hejno pořádných masařek. Z nostalgie, za parádní písničku (Hold On To The Vision od Kevin Chalfant) a za závěrečné zúčtování v ringu ovšem dávám 55% ()

Reklama

Reklama