Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprchlý vězeň Sam Gillen narazí při svém útěku na malý domek, ve kterém žije mladá sympatická Clydie se dvěma dětmi. O jejich pozemek má ale zájem důlní společnost a je ochotna použít jakýchkoliv prostředků k vynucení souhlasu s těžbou. Sam se s Clydií a dětmi postupně sblíží, zatímco představitelé důlní společnosti začínají chápat, že proti nim stojí velmi silný a nebezpečný protivník. Po několika pokusech podplatit Clydii a zbavit se Sama dojde ke konečnému účtování, krvavému, bolestivému, ale spravedlivému. Sam se nakonec nechá dobrovolně odvést policií, ale slibuje Clydii a dětem, že se vrátí... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (157)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám Žánklóda rád, ale takový typ filmu se na něj vůbec nehodí. Akce je pomálu, spíše se zaměřuje na příběh, který je vcelku jednoduchý, za to docela účinný. Já jsem z toho tuláka, kterého tam hraje, měl vcelku dobrý pocit, a to tam té akce skutečně moc není. Jenže celý film ukazuje, jaký je Žánklód správňák a nejsou vidět žádné činy, tak mě to začíná docela nudit. Zase to bylo ale v té době, kdy nebyl ovlivněn filmem, a točil to spíše proto, že ho to bavilo a ne pro prachy, slávu a aby si vydělal na drogy, a z rozpočtu filmu si ukrad půlku. Pravda je, že ho to pohltilo, ale doufám, že filmem JCVD pochopil, co posral a nadále se to pokusí změnit. Z filmu Není úniku je přesto cítit taková ta milá atmosféra fajnového chlapa s Belgickými svaly, který si to tenkrát brázdil jedním filmem za druhým a stával se oblíbenějším, i když tenhle film mu na tom příliš nepřidal, spíše okamžitě zapadl, a já se vůbec nedivím. Zřejmě si na něj v budoucnosti také nevzpomenu, a proč taky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $22,189,039Tržby Celosvetovo $52,190,000║ Jedna z tých lepších Van Dammoviek. /60%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo si zač?“ – „Som strážnik parkoviska. A práve obťažujete mojich zákazníkov.“ Každý akčný hrdina chce skôr či neskôr vážnu úlohu. Stallone to mal v KRAJINE POLICAJTOV a ani belgická puma menom Jean-Claude nebola výnimkou. Hoci NIET ÚNIKU bolo v čase premiéry privítané rozpačito, s odstupom času to vôbec nie je zlé. Dvojnásobne, ak to porovnáme s podobným „vážnym“ pokusom konkurenta Stevena Seagala POSLEDNÁ MISIA, kde si Steven dopisoval s poľským dievčatkom. NIET ÚNIKU je solídne nakrútená fuška odohrávajúca sa na priestore o rozlohe pár desiatok metrov štvorcových pekného lesa s priľahlým jazerom a malebnou, idylickou farmou, na ktorej sa pohybuje nahá Rosanna Arquette, jej dve bezbranné deti, banda peniazmi posadnutých ničomníkov (ale fuj!) a okolo práve náhodou idúci trestanec s dobrým srdcom. Fakt nečakajte akčný triler, je to skôr dráma s pár akčnejšími vsuvkami (a fajn hláškami - „Daj tú búchačku preč, si smiešny.“). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jiny Van Damme nez na jakeho jsme zvykli. Tim jinym, ale nemyslim dobry. Ve vetsine filmu jen strili nebo kolem sebe kope a je to zabava, ale tady nejaka poradna honicka nebo rvacka naprosto chybi a sklouzava to k romantice na kterou se Damme vubec nehodi. Opet jednoduchy pribeh - jako vezen utece a schova se u jedny zensky, ktery pak pomuze s bandou chlapku co chtej jeji pudu. Nez akcni spis by se to dalo nazvat komedii s tim, ze vecem, ktere jsou mysleny vazne se smejete a u veci, ktery maj pobavit se obcas pousmejete. Necekal jsem nic extra, jen klasickej akcnak ala Van-Damme, ale ani toho se mi bohuzel nedostalo a proto 2*. ()

movie 

všechny recenze uživatele

NENÍ ÚNIKU by si zasloužil trošku lepší hodnocení, už jenom za snahu JCVD. V dětsví mě konec, kdy se Van Damme sám svěří do policejních "klepet" vždycky trošku rozbrečel. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle byl přesně ten "předěl", kdy jsem začal nabývat dojmu, že s tenkrát novou super-akční-karate-hvězdou Jean Claudem to nebude tak žhavé. Ve své době, kdy jsem byl ještě prcek, který chtěl vidět hlavně kopačky do hlavy a otočky apod., mi tento film jasně nesedl. Nesedl mi bohužel ani dnes. Je to přesně ten film, kdy se Van Damme rozhodl a snažil víc věnovat herectví a možná se v budoucnu stát všestrannějším hercem. Bohužel mu to nejde a film mu k tomu jako celek nedává ani příliš příležitostí. Nudná utahaná story o nadrženém uprchlém vězni a nadržené vdově, kteří se brání nějakému milionářskému kartelu používající mafiánské praktiky skutečně za moc nestojí. Van Damme zde právě již dosti dostává na držku a nepřátele spíš likviduje pouličním stylem boje, navíc ten jeho otřesný (NE)bojový postoj, který zopakoval později ještě v mnoha dalších filmech mne vyloženě mrzel. Na svoji dobu docela odvážná erotika v podobě "maminy" Arquette mne spíše štvala. Každopádně závěrečná akční scéna návratu na motorce, jízda krajinou a lesem, práce se světlem a kamerou je špičková. Ovšem tato scéna tento hodně slabý film prostě nezachránila ... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že tento film s JCVD mi v 90. letech uniknul. Tenkrát by se mi to asi líbilo, ale teď, když od natočení uplynulo už skoro 30 let, mi to přišlo poněkud přihlouplý. V kostce jde ve filmu o to, že JCVD uteče z výkonu trestu, zmlátí pár lidí, opraví motorku, souloží s Rosannou Arquette, odjede na motorce, vrátí se na motorce, zmlátí zase další lidi a nakonec se vzdá policii. Na Van Dammovy poměry je ve filmu dost málo akce nebo násilí. Spíš to sklouzává často někam do žánru romantický. Pokud si dobře vzpomínám, tak tam Van Damme pronesl jednu vtipnou repliku. A za vidění ještě stály kozy Rossany Arquette. Pokud jste dívka, žena nebo homosexuál, tak vás možná potěší hromada záběrů na Van Dammovu nahou prdel. Slabý 2 hvězdy... ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

To, že je ve filmu méně akce, jsem přivítal, ale Jean-Claude je pro mě jasný dřevo. Samozřejmě záběry na jeho polonahé tělo způsobí většině divačkám orgasmus, ale jen to nestačí. Docela mě překvapilo, že je tady alespoň náznak smysluplného děje. A největší klad filmu? Kieran Culkin. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Van Dammova slabá chvilka poté, co se mu podařilo prokopat se z videa až do hlavní role hollywoodského blockbusteru Univerzální voják. Jako většinu i mě tenhle naivní provařený slaďák svého času zklamal a ani po letech nehodnotím výše, i když oproti Jeanově současné tvorbě to je aspoň velmi slušně natočeno (rozpočet 15 melounů), mistr je ve formě a na skopání má kvalitního hajzla Teda Levina. A žádný film obsahující scénu přepadení vězeňského autobusu nemůže být úplně špatný. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

E.T. sebral solničku a zase ji vrátil. E.T. ukázal dětem penis a divákům holou prdel (jaká klasika!). E.T. se seznámil s maminkou a taky ji ukázal penis. E.T. je bude všechny ochraňovat. E.T. léčí maminku svým kouzelným penisem. E.T. létá na motorce. E.T. se loučí a odlétá ve světélkující lodi. No…, vlastně odjíždí a ty světla jsou zapnuté majáky policejního vozu.. Nenechte se mýlit, sci-fi to není, i když absence roznožek, otoček a kopů s výskokem ve filmu JCVD by mohla k danému žánru ukazovat. On však tady jen plní roli umírněného ochránce slabých a dobračiska, od kterého by jste si klidně nechali odnést domů tašku s nákupem. To kapitán Stottlemeyer z Monka je bez kníru pěkný hajzl a Rosanna má tradičně prsa svěšenější, než špičku nosu. U dojemného konce mi scházel hudební doprovod v podobě Morriconeho „Finale“ (odjezd Harmoniky v Tenkrát na západě) a řeknu vám, kdo u něj nebrečel, má buď srdce z kamene a nebo už dávno usnul.. Když se to vezme kolem a kolem, Nowhere to Run je asi nejromantičtější film Jeana-Clauda, což je pro filmové fandy stejná atrakce, jako nejteplejší film Charlieho Bronsona.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V roku kultového Živého terču priniesol Van Damme ešte aj túto menej výraznú a možno aj pomerne zabudnutú žánrovku, ale ani Niet úniku rozhodne nie je na zahodenie. Vždy som mal slabosť pre filmy s takouto tématikou, kedy sa muž s násilnou minulosťou rozhodne pomôcť bezbranným ľuďom, v tomto prípade vdove s dvomi deťmi, ktorých pozemok sa snaží získať vplyvná organizácia pre vybudovanie rôznych moderných zariadení, pričom sa samozrejme nezastavia pred ničím. Možno to mohlo byť podané trochu dynamickejšie a akčnejšie, ale sadlo mi aj toto prevedenie. Poteší už úvodná fáza s útekom a následne sa to síce celé nesie v takom pomalšom tempe, ale pôsobí to tak príjemne civilne, s dôrazom na postupne silnejúci vzťah s rodinou, kde ma zaujal aj zaujímavý odkaz na sci-fi klasiku. Problémy so spoločnosťou tiež nie sú až také výrazné a postavám tu takmer ani nejde o život, ale postupne gradujú a hlavne záverečná dvadsaťminútovka už ponúkne aj výraznejšiu žánrovú zábavu. Ale chcelo by to lepšie využiť prvok so strachom odhalenia totožnosti, akonáhle sa Van Damme presťahuje k rodine, akoby aj zabudol nato, že je väzeň na úteku a vo filme sa to už moc neprejavuje. Film našťastie podporuje aj obsadenie, Van Damme tu hrá svoj štandard, ale sadlo mi zloženie rodiny, v ktorej vyniká hlavne Kieran Culkin a slušní záporáci ako Joss Ackland alebo Ted Levine. Po akčnej stránke som celkom spokojný, ale chcelo by to väčšiu rozmanitosť a nápaditosť. Nájde sa tu pár obstojných súbojov, ktoré síce na Van Damma tej doby nie sú ničím výnimočné, ale aj tak sa na ne dobre pozerá, jedna výborná naháňačka na motorke a finále síce mohlo byť trochu veľkolepejšie, aby musel hlavný hrdina čeliť väčšiemu množstvo protivníkov, ale aj toto ma bavilo a obsahuje dva výborné momenty, zneškodnenie dverami alebo stiahnutie protivníka cez okno. Režijne je to úplným žánrovým štandardom prvej polovice deväťdesiatych rokov a tak si nemám na čo sťažovať. Takže Van Damme má na svojom konte aj množstvo lepších filmov, ale ani Niet úniku mu rozhodne hanbu nerobí, mám pre tieto, dá sa povedať, že vidiecke akčné filmy celkom slabosť a aj tento film si rád občas pozriem. 74% ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Opět filmek mého mládí, který mohu vidět stále dokola. Pěkná příroda, sympatičtí herci a nesympatičtí záporáci. Příjemná výprava a dost dobrý romantický příběh jež nechápu, proč film má tak špatné hodnocení, možná jsem já zaslepen nostalgií a nebo je film zavrhnut hned už kvůli JCVD... ale i tak tento příjemný, jednoduchý a oddechový film hodnotím silnými 4 hvězdičky... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Klasická, průměrně dobrá Van Dammovka. Neurází, nenadchne, ale ve své době obstála. Teď už to má Jean-Claude horší. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Van Damme ako vezeň na úteku sa skryje tesne vedľa opusteného domu v lese (náhodou), kde býva vdova (nečakane) so svojím synom. Kto by to bol povedal, ale pomaly sa zbližujú. Chlapec potrebuje niekoho kto by mu hádzal basebalovú loptičku a žena potrebuje prať a žehliť poriadné chlapské špinavé montérky. A v nedeľu víkendový sex! Idylka. Teda až do doby keď sa nebjaví bad guy s ambíciou odkúpiť pozemok pod ich hniezdočkom. A keď to nepôjde po dobrom tak po zlom, ale viac nepoviem aby ste ma nekameňovali, že spojlerujem a ukracujem Vás o neopakoveteľný filmový zážitok. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Proč se Van Damme pustil do takto vážné role zůstává dodnes nevyřešenou záhadou. Na druhou stranu to nedopadlo zase tak tragicky. Postava Jeana sice zůstává jaksi zahalena tajemstvím a o jeho motivech a minulosti se toho moc nedozvíme, avšak pozornost na sebe strhne Rosanna Arquette v roli emancipované ženy s dvěma dětmi a bezohlední magnáti v čele s ďábelským Tedem Levinem. Akce je slušná, sex lepší a nechybí ani závěrečné klišé. Klasická devadesátková jednohubka. ()

Reklama

Reklama