Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během křížových výprav dorazili v roce 1099 křesťanští vojáci do Jeruzaléma. Vtrhli do města a začali hromadně vraždit obyvatele. Křižák Charles Le Vaillant byl natolik demoralizovaný hrůzami z války, že se rozhodl vytvořit nový náboženský řád, který by v míru spojil příslušníky tří náboženství, které se v oblasti dostávaly do střetu - křesťany, židy a muslimy. Jako jeho vůdce a mesiáš sepsal posvátné texty, rychle získával stoupence, ale křesťanští kněží ho nařkli z kacířství a poštvali proti němu a jeho stoupencům křižáky. Během útoku byla poslední kapitula posvátných textů ztracena kdesi na poušti a řád rozprášen. Přesto i nyní, v současném Izraeli, pokračují věrní stoupenci Le Vaillantova řádu v praktikování jeho pokojného učení. Jeden z nich, Cyrus Jacob, má na úmysly řádu zcela jiný, značně deformovaný pohled, který hodlá prosadit za každou cenu s cílem rozpoutat náboženskou válku. Rudy Cafmeyer je zloděj a pašerák drahocenných historických artefaktů. Pronikne do dobře zabezpečené budovy, kde se mu sice podaří ukrást Fabergeovo vejce, vyrobené pro ruského cara, ale při odchodu se spustí alarm, a tak mu nezbývá než se ven probojovat. Navzdory svému způsobu obživy není Rudy špatný. Je milující syn, který pro svého otce, profesora Oscara Cafmeyera, udělá cokoli. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

The Order kupodivu považuji za překvapivě zábavnou podívanou, a to především díky opravdu povedené zápletce, o které si dovolím až tvrdit, že při úplně jiném rozpočtu by se mohlo dokonce jednat o skutečně velkolepou jízdu, patřící klidně i na velké plátno, jelikož nabízí prakticky všechno, co takový vysokorozpočtový dobrodružný spektákl nabízet má, tedy svižnost, exotické lokace, spousty akce, napětí a právě onen výrazný dobrodružný podtext, související v tomto případě s tajemnou historií, nicméně zde prostě filmařům ty peníze chyběly a tudíž vzniklo jen toto levné béčko, i když výraz ,,jen,, je nutno brát v tomto případě s rezervou, jelikož vypadat takhle všechny béčka, tak to by bylo žůžo. Každopádně, mě tato podívaná skutečně mile překvapila, úžasný spád, spousta, ale opravdu spousta akce, která na dnešního diváka tedy sice může působit naivně a nevýrazně, ale na svou dobu prostě nevypadá úplně marně, dále slušná gradace a opomenout nemohu ani nenudící postavy, v čele se sympatickým Jean-Claudem, který si natáčení evidentně užíval. Bohužel, film se díky tvůrčí neschopnosti a nesoudnosti pak také sice nevyhnul ani řadě triviálností, kýčovitostí a laciných fórků, i přesto ale musím zopakovat, že místo mnou očekávaného průseru, se jedná o snímek vskutku povedený, a který v rámci béčkové produkce a v podstatě i filmografie Jean-Clauda van Damma, patří rozhodně k tomu lepšímu, co oboje nabízí. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se zase podíval na Van Damma na kterého už jsem zanevřel a musím konstantovat, že se mi to docela líbilo. Hlavně velice zajimavé prostředí, už kvůli tomu stojí za to film shlédnout. Žádná bomba to sice není,ale solidně natočené béčko, jsou mnohem horší filmy s nepochopitelně větším hodnocením. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

No dle meho skromneho nazoru si myslim a porota na udelovani cen oskaru je tehoz nazoru jako ja, ze zlata soska za nejlepsi film minula tento snimek jenom o vlasek. A to ten vlasek byl sirokej asi jako Mississippi. Budiz k dobru panu Lettichovi, ze nam tento vskutnu nevyrazny snimecek, zvyraznil porci nadsazky a film pojal spise jako komedie s honickama a se vsim tim podobnym blaznovstvim co ke komedii patri. No a pokud to nebyl reziserovo zamer, tak mi nezbyva napsat nic jineho nez jen: cháááááááá chááááááá. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Poslání je průměrný akční film od J. C. Van Damma. Líbila se mi hlavně první polovina filmu a také honička centrem Jeruzaléma. Ve filmu je celkem pěkná hudba, která se výborně hodí hlavně pro úvodní minuty. Souboje také celkem šly, ale Van Damme natočil už i lepší filmy, takže adekvátním hodnocením jsou podle mě 3 hvězdy. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. CHYBY VE FILMU - 1 - Okolo 24 minuty se změní registrační značka auta během jízdy. A to z čísla 24 834 20 na číslo 261 252. 2 - Změní se i Rudiho brýle jak barevně tak průsvitností. ( cca 24 minuta ). Scénář : Jean-Claude Van Damme a Les Weldon. Kamera : David Gurfinkel. Hudba : Pino Donaggio. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • Rudy Cafmeyer (Jean-Claude Van Damme) nosí hodinky značky Chopard Imperiale Chronograph a Chopard Mille Miglia Chronograph. (dyfur)

Reklama

Reklama