Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během křížových výprav dorazili v roce 1099 křesťanští vojáci do Jeruzaléma. Vtrhli do města a začali hromadně vraždit obyvatele. Křižák Charles Le Vaillant byl natolik demoralizovaný hrůzami z války, že se rozhodl vytvořit nový náboženský řád, který by v míru spojil příslušníky tří náboženství, které se v oblasti dostávaly do střetu - křesťany, židy a muslimy. Jako jeho vůdce a mesiáš sepsal posvátné texty, rychle získával stoupence, ale křesťanští kněží ho nařkli z kacířství a poštvali proti němu a jeho stoupencům křižáky. Během útoku byla poslední kapitula posvátných textů ztracena kdesi na poušti a řád rozprášen. Přesto i nyní, v současném Izraeli, pokračují věrní stoupenci Le Vaillantova řádu v praktikování jeho pokojného učení. Jeden z nich, Cyrus Jacob, má na úmysly řádu zcela jiný, značně deformovaný pohled, který hodlá prosadit za každou cenu s cílem rozpoutat náboženskou válku. Rudy Cafmeyer je zloděj a pašerák drahocenných historických artefaktů. Pronikne do dobře zabezpečené budovy, kde se mu sice podaří ukrást Fabergeovo vejce, vyrobené pro ruského cara, ale při odchodu se spustí alarm, a tak mu nezbývá než se ven probojovat. Navzdory svému způsobu obživy není Rudy špatný. Je milující syn, který pro svého otce, profesora Oscara Cafmeyera, udělá cokoli. (TV Nova)

(více)

Recenze (100)

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Tohle mě zklamalo. Sice to na začátku vypadá, že tento film bude vydařený, on ale docela není. Asi zatím nejslabší film s Van Dammem, co jsem měl čest spatřit (Černého Orla nepočítám, tam totiž nehrál hlavní roli). Ještě slabší než Univerzální Voják 2. Tento film má tyto problémy: Je to chvilkami nudné, a někdy až skoro vtipné. Skoro jsem u toho usnul, a když jsem se chystal dát tomuto filmu slabé 3*, tak scéna když exploduje bomba je totální vrchol. Co můžu na tomhle filmu ocenit? Některé scény byly povedené (těch bylo málo), dobrý námět, a Jean-Claude Van Damme v hlavní roli. Extrémně silné 2*. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Sice pouze dvě, ale rozhodně to není tak špatné (hezká hudba, pěkné souboje, slušný Van Damme) jak se díky tomuto hodnocení zdá. Bohužel má film příliš znatelné slabiny, než aby šlo dát více. Osobně dávám ale 2 a půl, protože když to vezmu kolem a kolem... vlastně se mi to i docela líbilo... ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby Celosvetovo $3,900,000║ No ako amatérsky otras vo všetkých smeroch, najhoršie na takýchto filmoch je, keď ani len tá ako že akcia nič neponúkne, o príbehu škoda hovoriť, to je čisté vákuum. /5%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ne díky Jean-Claude... Dávám ti poslání, zahrabej se do Belgie a uč tam nějaké slečny karate a nebo aerobiku.... domluvil jsem hau.... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To je buzerácia?“ – „To je Izrael.“ Van Dammeho filmy nemali nikdy dobré scenáre, ale toto je fakt slabé (scenár písal Van Damme). „Exotická“ výprava hnusná (Ukrajina, Izrael), akčné scény čajové (ako-tak ma pobaví aspoň fontána a „Židia“) a herci z podporných rolí (Heston sa len mihne) takí o ničom, že i (tentokrát nečakane nesympatický) Van Damme oproti nim pôsobí ako herecká hviezda. P.S. Jedná sa o Van Dammeho tretiu spoluprácu so Sheldonom Lettichom, ale oproti ich predchádzajúcim dvom psím kusom LEVIE SRDCE a DVOJITÝ ZÁSAH (ak nerátame KRVAVÝ ŠPORT a LEGIONÁRA, ku ktorým Lettich len písal scenár a KYBORGA, ktorého iba strihal) je to fakt slabota, páni. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tenhle Van Dammuv film jsem se dlouho tesil a ze zacatku to skutecne vypadalo, ze se dockame opet nejakeho nadprumerneho filmu. Zacatek vypada spravne akcne, do toho naky ty napinavy momenty, Van Damme pekelne ve forme, hraje pro akcni film netradicni, ale celkem chytlava hudba a do toho ne nejak zvlast originalni, ale odlisnej pribeh, nez je u Van Dammovo filmu zvykem. Navic mi to cely prislo, ze to tvurci pojali docela s nadhledem. Jenze postupem casu se ze zajimave zapletky vyvinula ta klasicka o zachrane/pomste nekoho, hudba mi uz pozdejc moc nesedla a zaporak byl spis smesnej a stavala se z filmu nechtena komedie. Jediny co zustalo byl Van Damme, kterej pred filmem asi hodne trenoval, protoze se fakt rve hodne dobre. Nakonec dam filmu 3*, i kdyz ke konci sem se uz krapet nudil. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vcelku stravitelná video-vandammovka smrdící Indym. Van Damme, opět ve své klasické poloze vysmátého playboye, ještě vypadá k světu a s Lettichem se sympaticky snaží, ale i přes exotické exteriéry a množství honiček (mezi kterými utkví ta, kterou Van Damme absolvuje v převleku za žida), bych za 25 milionů čekal víc. Že se tu Charlton Heston ukazuje všehovšudy na pět minut, aby se jeho jméno mohlo šoupnout na obal mě nepřekvapuje, ale on tu o moc déle nepobude ani Brian Thompson coby hlavní záporák, což naštěstí do značné míry kompenzuje sexy Sofia Milos. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný akčný dobrodružný film so Jean- Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho najslabšie filmy. Má iba obyčajný príbeh o dobrodruhovi a zlodejovi vzácnych historických predmetov, ktorý má za sebou už plno úspešných akcií, no keď jeho otec, uznávaný historik objaví dávno stratené veci patriace náboženskému rádu z čias križiackych výprav, je unesený. A tak sa zlodej vydá do Izraela, kde urobí všetko preto, aby našiel svojho otca, no stojí mu v tom nielen náboženský rád, ale hlavne nekompromisná miestna polícia. Spracovanie je ale na tom dosť dobre, táto zápletka síce už na prvý pohľad pôsobí tak zvláštne, ku klasickému akčnému hrdinovi tohto typu sa niečo podobné podľa mňa vôbec nehodí a tak ma to dejovo väčšinu času prakticky vôbec nezaujímalo. Ale zase je tu aj plno kladov, určite musím pochváliť mimoriadne svižné tempo, tu sa skutočne neustále niečo deje, pričom sa aj často striedajú celkom zaujímavé prostredia, hlavný hrdina pôsobí až prekvapivo sviežo a nájde sa tu aj dostatok vydarených nápadov. No trochu rozporuplne na mňa pôsobí celková atmosféra, je to úplne odľahčené, vďaka čomu si film väčšinu času udržuje slušnú úroveň zábavnost, ale ja by som predsa len skôr ocenil drsnejšie prevedenie. Takže tento film kvôli nevhodnej zápletke ani neponúka moc veľký potenciál, ale zase musím pochváliť, že aj napriek tomu je to zvládnuté až prekvapivo dobre a kladov je tu viac než dosť. Akcie je tu plno a je aj celkom slušná. Je až prekvapivo rozmanitá, chválim výber prostredí, poteší viacero dobrých nápadov a je aj nadmieru zábavná. Súboje majú len obyčajnú choreografiu a síce nie sú ani ideálne natočené, strihov je tu dosť a Van Damma často nevidno do tváre, ale aj tak tu predvedie viacero efektných kopov a okrem očakávaných súbojov sa tu nájde aj dostatok rôznych naháňačiek, či už peších alebo na rôznych dopravných prostriedkoch. Najviac sa mi páči útek pred políciou v židovskom prevleku a tých pár lepšie natočených súbojov v strednej fáze filmu. Herecké obsadenie je na tom dobre, Jean-Claude Van Damme si to po celý čas viditeľne užíva, k tomu príjemná postava policajtky, Brian Thompson ako hlavný záporák, ale nemá moc priestoru a viacero zaujímavých vedľajších postáv. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, rozpočet bol viditeľne ideálny a tak to má slušnú vizuálnu stránku, obstojnú výpravu, zaujímavú atmosféru, tu tvorcom viditeľne vyšlo všetko tak, ako aj mali v pláne. Takže Poslanie je veľmi zvláštny film, na jednej strane ho síce hlavne kvôli zápletke radím k Van Dammovým najslabším, predsa len väčšina jeho tvorby mi sedí viac, ale aj tak ho môžem pozerať aj viackrát, film si svoju sviežosť a zábavnosť udržuje aj po opakovaných pozretiach. 64% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Belgický gymnasta to pořád zkouší, ale vesměs pořád stejně, i když tady na to jdou tvůrci krapet jinak. Zápletka je postavená odlišně od toho, na co jsme od oblíbeného rváče zvyklí. Přelom osmdesátých a devadesátých nicméně odvál čas, přesto spojení Sheldon Lettich a Jean-Claude van Damme vždycky dávalo v daném žánru a s rozumnou mírou očekávání smysl. V druhé polovině se stále víc objevují slabiny i to, že rutinér Lettich ztrácí dech. A oněch 25 milionů dolarů (pokud rozpočet nelže) není moc vidět. Přesto oceňuju, že to tvůrci pojali docela s nadhledem a samotný Jean-Claude se herecky na jeho možnosti poměrně snaží. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Svaly z Bruselu? a co takhle trapak z bruselu v Izraeli? byl sem zvedavej na navrat rezisera Letticha ale uz to neni to co bejvalo kazdej kdo tu na csfd permanentne tepe do Lundgrena at se podiva na neco od roku 2000 se Zanklodakem nebo Seagalakem a uvidi sracky vsech sracek tenhle film je otresnej skoda i flusnout na nej ani ten Brian Thompson nestoji za nic ten se od Cobry uz v zadnym kvalitnim filmu neobjevil ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +netradiční prostředí, celkem zábavná podívaná -ovšem jinak nic nového/// Přiznejme si, že oddychové béčka můžu. Béčkaře rovnež a tak mi nic nebrání v zhlédnutí tohoto dílka. Však ono je svým prostředím ve kterém se odehrává velice zajímavé. Film se bere trošku s nadhledem a je v rámci možností v pohodě./// Celkem 67%/// ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrej film, trošku mi to přišlo jako jinej žánr, tak trochu dobrodružný. Přesto bylo ve filmu dost akce a celkem zajímavý příběh. Film má dobrého režiséra. Film nenudí, něco tomu chybí, ale přesto je to klasická dobrá Vandamovka. 80% = **** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Van Damme se moc chtěl vrátit na akční vrchol. Spojil se pro tento účel se svým kamarádem Sheldonem Lettichem, se kterým natočil svoje úspěšné filmy, ale tenhle film je jen stín jejich akčních libůstek, které spolu stvořily na prahu devadesátých let. Příběh je natočen až příliš průměrně až slabě, a to na prahu milénia, kdy byl film uveden, už nestačí. Chtělo to přidat, ale to tandem Van Damme - Lettich nedokázal. Film vypadá jako levné béčko, o které zavadí jen skalní fanoušci svalnatého Belgičana. Ten však na svůj návrat čeká už mnoho let a jeho návrat se odkládá na neurčito. S tímhle filmem mnoho rozruchu nenadělal. 20% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Prvá lastovička, ktorá nám chcela oznámiť, že Van Damme sa hrabe von zo sra*čiek, kde sa ocitol. (Aj keď potom skočil ešte späť TEROROM VO VLAKU). Kto je fanda, pocíti na scenári vandammovskú ruku a dokonca aj režisér Lettich ukazuje, prečo bol kedysi hviezda. Príbeh je samozrejme zlepenec a variácia na INDIANA JONESA, ale je tam dosť zámienok na celkom dobré súboje. A je tu aj menší odkaz na SÚBOJ CTI. Pohodovka pre fanúšikov, ktorí ešte stále nechú svalnatého sympaťáka zatratiť... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný, akční film s JCVD. Unesou mu tátu on ho hledá pár scén je vtipných Jean pronese sem tam nějakou hlášku + pár hodně dobrých fightu a honiček. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Není to žádný zázrak ale po filmech jako je Replikant a Inferno je to dobrý.Van Dammovi tahle role sedla.Hudba nebyla špatná takže to ušlo. ()

Reklama

Reklama