Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Město Seattle je ohromeno sérií vražd, ale pachatel stále uniká. Detektiv Jake Riley se snaží případ vyřešit, ale neúspěch ho znechucuje a chce odejít od policie. Jednoho dne nečekaně odhalí šokující tajemství - vrahem je jistý Garrotte, se kterým má konflikt z minulosti, a ten se chce pomstít tak, že zabije jeho matku. Jake požádá o pomoc tajnou vládní organizaci, která ze vzorků DNA vraha vyklonuje Garrottova geneticky dokonalého dvojníka - replikanta. Jake chce proniknout do mysli vraha a i když je replikant zatím mentálně na úrovni dítěte, fyzicky je plně vyvinutý a nebezpečný, protože s DNA vraha může zlo kdykoliv vybouchnout. V závodě s časem a vyvíjejícím se replikantem musí Jake zneškodnit zabijáka dříve, než bude pozdě - jinak může čelit dvojité hrozbě! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Konec! Basta! Finito! O co tady jde? Kdo to platí Ringo Lama, aby takto zesměšňoval ubohého Van Damma? Na tomto se nedá pochválit ani neshodit vůbec nic! Scénář: takto vycucané, překroucené, nelogické bláboly prostě nemůže nikdo strávit. Režie - neexistuje, možná naštěstí. Herecké výkony - za Van Damma tentokrát hraje skutečně jenom jeho boule. O moc hlouběji se klesnout nedá. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Guy Zerafa : 1. "Taking Charge" - Performed by Image Cathedral ,2. "Run" - Performed by Shine ,3. "Absorb" - Performed by Station Victoria ,4. "Rock-A-Bye-Baby" - Performed by Daniel Seguin ,5. "Country City Slicker" - Performed by Smak Dabb ,6. "Kyrie" - Performed by Laurel MacDonald ,7. "Take A Look" - Performed by Infinite ,8. "Sunset Beach" - Performed by Winter ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak ja nevim, film jsem uz videl nekolikrat, pokazdy mi to prislo jako desna sracka, takze jsem si ho ted s tim pocitem pustil a ono mi to najednou tak hrozny neprislo, ale i tak to je jeden z nejslabsich Van Dammeovo filmu. Nejvetsi problem je, ze po uvodni solidni pulhodince se film prepne spis do drama o retardovanym chlapkovy a je to na ukor akcnich scen. Nicmene musim pochvalit Van Dammea, zabijak mu sednul skvele a poradil si slusne i s retardem. Nemuzu si pomoct, ale nakonec to na ty 3* bylo. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Všiml jsem si toho už před nějakou dobou, že téměř všechny americký filmy, které jsou akční a jejichž akčnost je dosažena nějakým bojovým uměním, jsou většinou propadáky. Nevím, jestli bojová umění mají tak špatný vliv na filmy, nebo je to tím, že scénáristi filmů s tematikou bojového umění zapatlávají své výkladní skříně pomocí soubojů nebo prostě tím, že režiséři neznají žádnej novej přístup a tak opakují staré archetypy. Možností je víc a lze o tom polemizovat až do rána. Co se týká filmu, není to tak hrozný (tedy v porovnání ostatních jeho filmů). Sice jak už jsem psal výš, scénárista zaplnil svý okna soubojema, ale není to tu tak moc přehnaný. Záporák je hodně zápornej, hlavně v posledních minutách filmu. Není vyjímkou, že smete vozíčkáře, zmlátí ženskou, vyrve staříkovi kapačku, aby s ní mohl švihnout poldu. Klaďas jeho klon je opravdu hodnej a občas jsem se až neubránil úsměvu, jak to ten Van Damme hrál. To mu opravdu šlo. Michael Rooker je celkem v pohodě, i když v trochu vypjatějších scénách mi přišlo, že hodně přehrává. A to hlavně když má být opravdu velkej zmetek nebo zase když má být opravdu hodnej (když málem J-C vyznává lásku). A jinak vlastně na tom filmu nic co by stálo za zmínku není, kromě ještě "zajímavýho" nápadu s genetickou pamětí a telepatií klonů (možná je to součást kampaně proti klonování, protože kdyby měli kloni mít telepatický schopnosti, žádnej by se nedožil svých prvních narozenin). ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Že filmy s JCD (psané na míru JCD) nikdy moc filmařiny ani inteligence nepobraly je dávno známo. Leč tohle je opravdu perla. Ovšem ne perlorodkou stvořená, ale hovniválem skoulená. Debilní story s všeobecně otřesnými artistickými úkony. S naprosto stupidním nováckým čí jakým dabingem (zvláště to hekání a hýkání v bicích scénách je tedy síla). Film určený (DNA neDNA, GENY deGENY) snad duševně narušeným lidem... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nakonec to přece jen nebylo tak děsný jak sem si to pamatoval. Dalo se to docela i bez nějaký vážnější újmy dokoukat, ale i tak se na tenhle film nedá říct snad jediný slovo chvály nebo něčeho podobnýho, protože příběh je fakt naprosto děsnej a totáně naivní, stačí jen shlédnout akcičku u prostituky a hned je jasný na čem sme, ale podle mě to pořád nedosahuje na úplnej vrchol Van Dammovy sračkohitparády na který neomezeně kraulej univrzální voják 2. Jean-Claude má podle mě navíc než na tyhle kraviny co točí v poslední době, stačí jen trošku kvalitní příběh a udělat z van damma nějakýho velkýho bitkaře a hned se na to dá koukat, ale to tady bohužel neni, místo drsnýho van Damma je tady retardovanej Van damme a zase jako obvykle tady po každým úderu kterej ho zasáhne dělá ten svuj tak typickej postoj, při kterým vypadá jako kdyby seděl na hajzlu. No hlavně doufám, že už to zase nějakou dobu dávat nebudou, aby to nezaclánělo kvalitnějším filmům, kterých je určitě požehnaně ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stejně zábavné, jako by F. Ringo Čech režíroval pasoucí se stádo lam.. Musí se však nechat, že z Van Dammeho akční trilogie skládající se ze snímků Trafikant (policista s páskem karate, vyšetřující prodej Startek nezletilým), Lubrikant (ani nechtějte vědět, o čem to je) a Replikant, je právě posledně jmenovaný ten s nejvyššími oscarovými ambicemi. Do budoucna si ovšem dávám předsevzetí, že pokud se v názvu díla oblaženého přítomností výše jmenovaného Belgičana s pružným tříslem objeví v různých pádech slova jako dvojčata, klon, dvojitý, či siamský, tak jej vynechám, neboť i v počtu jeden ho už je na mě moc. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný thriller so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o detektívovi, ktorý sa neúspešne snaží zastaviť brutálneho vraha žien, až raz kvôli experimentu dostane na starosť vrahov klon, ktorý mu pomáha s hľadaním. Spracovanie je na tom veľmi dobre, síce neobsahuje nič originálne, ale film má dobré tempo, obsahuje dostatok zaujímavých situácií a dobre sa pozerá na vzťah detektíva a klona človeka, ktorého nadovšetko neznáša, alebo aj spoločné scény vraha a jeho klona. Akcie tu nie je až tak moc, ale kvôli typu filmu to ani nie je prekvapujúce. Klasické súboje sú celkom dobré, ale nemajú až tak zaujímavú choreografiu a navyše sú aj pomerne dosť zostrihané, takže na Van Damma je to rozhodne podpriemer, ale zase musím pochváliť scény so záporným Van Dammom, kde sa naplno prejaví, či už výborný útek z nemocnice alebo prechod cez kuchyňu, len škoda, že to tu nedostalo viac priestoru. A zaujali ma aj rôzne akcie s dopravnými prostriedkami. S hereckým obsadením som spokojný, sú tu prakticky len tri dôležité postavy a z toho dve má Van Damme, pričom obe hrá dobre, no a navyše aj Michael Rooker je rozhodne pre túto úlohu dobrá voľba. Réžia je bez problémov a technická stránka je tiež slušná. Tu absolútne nechápem to extrémne nízke hodnotenie, nevšimol som si žiadnu stránku filmu, ktorá by bola podpriemerná. Kedže som fanúšik hlavne typických Van Dammových filmov, tak tento kvôli odlišnosti u mňa patrí medzi tie horšie, ale pre neutrálneho diváka by to mal byť jeden z jeho najlepších filmov. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 65%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Bohužel jeden z mnoha špatných filmů od Van Damma. Katastrofální dialogy, neohromující a nelogický příběh, režie je taky špatná a je zde předvídatelnost a nenapínavost. Nejvíc mě rvalo oči, jak se Van Damme tam nechal ponižovat, vůbec to nesedělo a působilo to komicky. I když Van Dammeho mám rád, tak tenhle film si nezaslouží víc jak jednu hvězdičku… ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nejsem z těch, co hodí * jen proto, že se jedná o zlobivé dítě amerického akčního filmu. Sám jsem vyrůstal na řadě Van Dammeových pecek (například dvojčatům Chadu a Alexovi – Dvojitý zásah – jsem beze studu fláknul ****) a leccos si pouštěl opakovaně dokola. Když se ohlédneme za celou jeho kariérou i životními průšvihy a vynecháme na pár výjimek léta páně 1999 – 2007 (vím, chtěl bych toho hodně), tak tu máme velice slušnou škálu filmových trháků i solidních příběhů, díky nimž a překvapivému dítku JCVD (2008) se už na belgickou ikonu nebudeme koukat skrze prsty. Takže na Replikant kulantně zapomeneme a zaštracháme o pár regálů dál!! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Většina zdejšího osazenstva je na snímek zbytečně přísná. Ringo Lam sice nemá oscarové ambice, ale oproti břídilům, kteří neumějí vytvořit jiný než epileptický bordel hlavně v Seagalovkách, je tohle vlastně docela příjemná paráda. Jean-Claudea naklonují a tak potřetí v kariéře běhá po ulicích dvakrát. Prakticky vždy mě přišlo, že když začínal tušit že neví v kariéře kudy kam, tak se vytasí s dvojčetem. Určitě má na svědomí podstatně větší tragédie než Replikanta. Leccos odpustím a dávám 40% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za to, že se mi úspěšně podařilo zapomenout, o čem ta blbost vlastně byla. Ještě vyházet z hlavy poslední záblesky a možná tomu budu ochotná dát časem i dvě hvězdičky :-). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ve své době jsem si akční béčka 80.let užíval, dokonce jsem mnohé zvládnul po revoluci v kině. Trochu mi nesedne rok vzniku, jelikož při sledování mám pocit návratu v čase. Van Damme a jeho roznožky. Jasně, žádné velké umění, žádné veledílo. Na druhou stranu znám spoustu větších příšerností... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, realizace s Van Dammem, pro kterého jsem měl dlouho pochopení a trochu slabost, už není tak dobrá a zhazuje to prostě celistvost, neutěšenost filmu. ()

Reklama

Reklama