Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již sedmý měsíc trvá krutá občanská válka ve východoasijském Shadaloo. Psychopatický diktátor generál Bison kromě světovládných ambicí rád nepohodlným lidem láme vaz, a když jde do tuhého, dokáže své bojové umění podepřít i vražednými dávkami supravodivého magnetismu. Velitel místních jednotek Sjednocených národů plukovník William F. Guile má 72 hodin na to, aby se pokusil o nemožné. Infiltrovat shadalooské podsvětí (tvrdě koučované jednookým bossem a dodavatelem zbraní pro Bisonovu armádu Viktorem Sagatem), proniknout do tajné Bisonovy pevnosti, odkud chce ovládnout svět, zlikvidovat patologického tyrana v jeho doupěti a osvobodit desítky rukojmí, čímž uštří nerozhodným Sjednoceným národům mnoho starostí a nezanedbatelných dvacet miliard dolarů výkupného. Kromě správně nažhavených modrých přileb mu pomáhají dva "streetfighterové" Ken Masters a Ryu Hoshi a snaživá novinářka Chun-li, poháněná touhou po pomstě a snahou získat od sympaťáka Guilea exkluzivní interview. A tak, zatímco Bison sní o svém megaměstě Bizonopolis a ve své genetické laboratoři předělává bezmocného zajatce na vražedné monstrum, řítí se na bojových superčlunech k jeho ochrannému minovému poli ke všemu odhodlaný výsadek, v čele s plukovníkem Guilem. Akční filmové zpracování nejúspěšnější bojové videohry všech dob, kterou mohou stejně intenzivně prožívat její skalní vyznavač i ti, kteří v ní s Van Dammem budou bojovat poprvé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čo si budeme nahovárať - je to béčko. Teraz máme vyjasnené veci okolo "skvelých hercov" a tak podobne. Ak to niekto nechápe, ak nechápe, že sa pozerá na béčkový blábol - je mi ho ľúto (a následne vyzerajú aj hodnotenia). Teraz k filmu. Dej o ničom, snaží sa len vyprovokovať dostatok akcie. A tu je ten problém - AKCIA! Tá je strašná, asi ani jeden súboj nemá dobrú choreografiu, akcia je nudne nakrútená a nezaujímavá. Film je občas úsmevne zlý (motivačný prejav rulezzz) k čomu dopomáhajú aj herci (hlavne Kylie je straš ... ehm smiešna ;)). Van Damme je otrasný herec, ale na druhej strane je Raul Julia, ktorý si úlohu užíva a je najlepšou vecou na filme. Azda asi ako jediný pochopil, že točí stupídne béčko a vidieť to. Jeho výraz tváre, gestikulácia, mimika, pohyby i slová - GENIÁLNE! Je sympatickejší ako klaďas Jean Claude "Aha aké mám svaly!" Van Damme a jeho Bison by si zaslúžil aspoň nejaký otvorený koniec a nie takú potupnú smrť. Každopádne Street Fighter je príjemná béčková zábava so skvostnou postavou Bisona a otrasným zvyškom ... ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Skvělá, béčková podívaná, která umí přinést nečekaně příjemné stavy, pokud servírována v tom správném prostředí. Ústřední trio, kterému vévodí napudrovaný Jean s blond přelivem, vypadá jako partička kluků, kteří se vymotali z nějakého podniku "pouze pro pány" a jdou si to užit k někomu na privát. Příběh je samozřejmě naprosto nulový, ale překvapí tu a tam povedenou hláškou. Herci jsou taktéž skvost - různě se pitvoří nebo jinak přehrávají, záporák je doslova ultimátní (a nakonci bude lítat) a jako příjemná kuriozitka je tu Kylie Minoque. Na to, že to je film podle bojovky se tu moc nebojuje, což je škoda a je to asi moje jediná výtka. Když už ale k boji dojde, stojí za to - svojí demencí sice nedosahuje kvalit typu závěrečný fajt v kyborgovi, ale svoji si uhraje. Jeanova boule navíc v tomhle filmu žije vlastním životem :) ()

Reklama

Danoboss 

všechny recenze uživatele

Otázka znie prečo. Prečo táto snaha ešte v 90 tych rokoch? Prečo sa rozpočet na film nepoužil na niečo užitočnejšie - napríklad nový druh choroby - rakovinoaidsu. Alebo dať tie peniaze nejakému televíznemu kazateľovi, či ich jednoducho spáliť... toto a ešte mnoho iných vecí by bolo lepších ako natočiť Streetfightera. Príbeh kde superterorista chce ovládnuť svet ale potrebuje na to zbrane od nejakého sedláka čo predáva na ulici... Van Damme v hodnosti majora či plukovníka ktorý má napriek nízkej šarži práva rovnajúce sa prezidentovi slnečnej sústavy. Záporák ktorého každý poslúcha aj keď je to na prvý pohľad úplne prepnutý a nudný človek. Snaha mať v jednom filme čo najviac ľudí ovládajúcich nejaké bojové umenie by sa podľa mňa realizovať formou filmov Krvavý sport, Súboj Cti či Kickboxer 4 - formou turnaju, rozhodne nie však formou chaotických ľudských príbehov ľudí ktorý svoj voľný čas trávia mimoriadne neefektívnymi chvatmi proti mentálne retardovaným súperom, ktorí svoj voľný čas zas trávia tým, že počúvajú rozkazy niekomu kto sa nechá oslovovať Generál Bizon. Celé tvorilo príbeh ucelený ako náhodne rozhádzané pexeso. Ale jednu hviezdu dám za to, že Van Damme si v tomto filme asi ako v prvom konečne uvedomil, že urobiť špagát (dať jednu nohu o 180 stupňov naopak akú druhú) nie je vhodné a ani žiadané v každom jeho filme. Tento film ako asi jediný akčný film by som neoznačil ani ako akčné Cčko... osciluje medzi akčným Dčkom a akčným FXkom. Študent Van Damme si našťastie skúšku v budúcnosti zopakoval a prehupol sa do ďalšieho semestru, kde jeho študijné výsledky dosiahli vyššiu hodnotu. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Převedení hry do filmu proběhlo naprosto dokonale!!! Akorát se obávám, že to nebyl Street fighter, ale Command&Conquery, které jsem spatřoval - mezinárodní vojenské síly jasně připomínaly GDI a naopak Bisonovi legrační legionáři vypadali jak příslušníci NOD - sám Bison pak svými velikášskými kecy spodobňoval velkého Kanea. Celý příběh rámcovalo mnoho rozličných frakcí a je to dobře! Některé situace šli předvídat a někkteré mě prostě bavili - například scény jedoucích člunů. Výtvarně nedostižné dílo plné chyb a dokonalého účesu Kylie Minogue!!! Bože to muselo stát majland...:D ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Sakra, to teda byl poslední boj. Tahle VanDammovka mi po dlouhou dobu unikala. Jasně jsem už před tím tušil, že to nebude nic velkého. Ale, že to bude taková ptákovina, to jsem teda netušil. Na to, že tenhle film byl natočen v době, kdy vznikaly nejlepší filmy s Van Dammem jsem čekal něco většího. Aspoň průměr, ale i to jsem bohužel nedostal. Je to horší než podprůmerný film. Těžko se mi bude popisovat tento brak. Tak začnu nějak postupně. Třeba tím, upřesnit si žánr. Akční. Jo ? Ano, akční scény a nějaké ty fighty zde rozhodně nalezneme. Ale je to všechno, akční ? Ne, k tomu chybí žánr sci-fi a řekl bych, že i lehké fantasy. K tomu všemu trapná komedie. Některé scény byly trapné, ale zase jsem se alespoň jim zasmál. Takže příběh není nic moc. Fajn, jdeme dál. Akční scény. No ze začátku a i do první hodiny filmu zde pár kousků najdeme. V této první hodině filmu je tu pár přestřelek, pár malinkých soubojů a nějaký malý výbuch - vše lacině pojato, takže nezáživná první hodina, repsektivě 2/3 filmu. V této části se zde Van Damme nějak neprojeví. Jeho postava má celkem dobré hlášky, ale i mi přijde trošku Van Damme zde ujetej. Nepíše se mi to snadno, Van Damme má téměř vždy vážné, skvělé role, ale tohle mu ani herecky moc nevyšlo. Herecké obsazení je na tom mizerně. Když už ani ten Van Damme (coby můj velký filmový akční hrdina) se nepředvedl, tak nemá cenu popisovat ostatní hvězdy. Hlavní záporák ? Hm, ani neměl respekt, takže trapák no. Hudba průměr, šlo to. Takže nyní se přesuneme do poslední půlhodinky filmu, respektive budeme nyní trochu pitvat třetí třetinu. Takže 3/3 snímku má nabitou akcí, což už mě trochu vyzdvihlo, neboť první 2/3 snímku bylo na odpad! Nejvíc mě zaujal fight Van Damma proti hlavnímu záporákovi. I pár přestřelek a výbuchl se zde našlo, třeba speciálně upravená plavidla, kde se střílelo, to dokázalo zaujmout. Ale co se dělo pak v laboratoři, kdy geneticky upravili člověka tak, že celý zezelenal, takže připomněl trochu Neuvěřitelnýho Hulka a dokonce mu zoranžověly vlasy !!! No to bylo příšerný ! :-) Ale zasmál jsem se, to ano. Sumo, držící těžké dveře, další trpaní záporáci. No prostě tenhle konec filmu už byl moc přepracovaný, moc kombinovaný a moc ujeťácký. Takže alespoň zde byla nějaká akce, nějaké souboje. Námět nemá film špatný, je ale jen strašně nevyužitý, potenciál to mělo. Takže ve výsledku staršná hovadina no. Odpad nedám, hrál tu Van Damme, něco dobrýho zde bylo, ale moc se toho zde nenašlo. Výsledný dojem z filmu: Příšerný, ale zasmál jsem se ke konci, hlavně tomu zelenýmu bubákovi s oranžovými vlasy. Takže celkově hodnotím jen na 15% = * ()

Galerie (54)

Zajímavosti (17)

  • Benny Urquidez na filmu pracoval jako trenér, bojový technik a v malé roli ho lze několikrát zahlédnout jako člena Sagatova (Wes Studi) gangu. Kredit jako herec nemá a v závěrečných titulcích je uveden pod jménem Benny „The Jet“ Urquidez. (Rominator)
  • Natáčalo sa v Thajsku, Austrálii a Kanade od 29. mája do 20. augusta 1994. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama