Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Warren Quimby (Richard Basehart) zbožňuje svoji atraktivní ženu Claire (Audrey Totter) až nezdravou vášní. Celé noci tvrdě pracuje v lékárně, zatímco Claire se baví, jak se jí zrovna zachce. Poté, co ho začne podvádět s bohatým obchodníkem Barney Deagerem (Lloyd Gough), a navíc se přestěhuje za Barneym do Malibu, je Quimby zcela vyveden z míry. Warren nejprve zkouší svoji ženu pohnout k návratu. Když jeho snaha nepřináší ovoce, vypracuje si dobrodružný plán nemilosrdné pomsty... Podle povídky Johna Klorera. (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Atron 

všechny recenze uživatele

Oceňuji přímočarou noirovou story bez nesmyslných nelogičností, obě ženské role výborné. A pak taky drobné detaily - zajímavý obchod/lékárna/bar v jednom - možná v Americe běžné, nevím. Taky mě zaujala šlehačka ve spreji a kontaktní čočky v roce 1950. Jo a pořád jsem si říkal...toho malýho tlustýho policajta s knírkem odněkud znám... a pak jsem si vzpomněl na Jakea a Tlusťocha a bylo jasno. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý úvod, v ktorom nás víta detektív v podaní Barryho Sullivana so svojim pôsobivým príhovorom, aby nám vyrozprával príbeh jedného bezhlavo zamilovaného muža, ktorému utiekla žena, a v polovici sa vrátil späť na scénu. Akoby zmena hlavného hrdinu v polovici filmu mi celkom nesadla, inak fajnová atmoška. V úlohe femme fatale potešila kráľovná B-noirov Audrey Totter so svojim typickým kukučom :) ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Roztomilý film noir, tentokrát zakončený celkem šťastně. Jak se zachováte, když vás stará nestydatě podvádí a nechcete utrpět povážlivou újmu na cti. Což o to - geniálních plánů tady bylo, život a jeho absurdní smysl pro humor však otěže lidských osudů z rukou pouští jen velmi nerad. Příjemné, svižně zrežírované i dost nápadité. Hlavním plus je ale jistě femme fatal v podání Audrey Totter. To je mi pěkná dáma. Krásy i rozumu jistě nepobrala nejméně. Už od pohledu ale řádně smrdí - ne hnojem, ale ostrou voňavkou, a to tou nejdražší. Pro tento typ snímků naprosto ideální. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Banální anti-milostná zápletka s postavou totální p*či (zde přesná Audrey Totter) a násilnou smrtí milence, což je OK a v součtu celkem zábava, ale pořád nijak nevytrhne a po stránce stylu je to jenom velmi lehce noir. Přitom tu byla dobrá příležitost k zapojení podsvětí po vraždě Deagera... #Noirvember ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Někdo tu má silně zkreslené představy o pojmu "krásná" (a o příšerném výrazu "stará" nemluvě). Vyumělkovaná peroxidová královna? --------------- Naopak v Cyd Charisse jsem objevila (po Veronice Lake) druhého noirového anděla. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama