Reklama

Reklama

Největší z hrdinů týmu Mstitelů musí pokračovat ve válce proti mimozemšťanům. Vetřelci, i se starým nepřítelem Kapitána Ameriky Herr Kleiserem, o kterém se myslelo, že zemřel v roce 1945, napadli ukryté město v Africe, kde vládne Černý Panter. Když Kleiser zabije Panterova otce T´Chaku, Černý Panter odjede do Ameriky, aby získal od Kapitána Ameriky radu, jak nad Kleiserem zvítězit. Generál Fury se dozví, že mimozemšťané jsou stále na Zemi. Mstitelé odjedou potají do Afriky, kde musí nejdřív bojovat s jejími obyvateli. Nakonec je ale stejný cíl spojí a svedou krvavou válku proti mimozemšťanům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

T2 

všechny recenze uživatele

V podstate to čo prvý diel Konečnej pomsty, fajn akcia, troška drámy,... klasický priemer. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u prvního dílu, ale trochu horší. Proč? Vše se opět točí okolo mimozemšťanů, ale je tu více nelogických situací, které tu vypisovat nebudu, byly by spoilery. Postavy jsou opět na svém místě a jsou zajímavé, posunuly se většinou dále než byly v prvním díle, ale stále mají co dohánět do hloubky a promyšlenosti předloh. Samotný Black Panther je pro mě zrovna jeden z méně zajímavých superhrdinů a film tak nevyužívá maximálně potenciál (i když tajemné město má něco do sebe...). Co do příště zlepšit? Stále je toho dost, postavy jsou dost ploché a jediné, na co tyto animáky začínají sázet jsou známé tváře a rychlé tempo. Komiks si však zaslouží trochu více... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce se nám změnil režisér, ale poznat to nejde, dvojka je stejně stylizovaná a drží se v kolejích prvního dílu. I přes to musím říct, že jsem se bavil více, možná proto, že už jsem znal postavy a věděl co očekávat. Bavil mě více děj okolo afrického tajemného města a návrat „nesmrtelného“ Herr Kleisera. Nejvíc mě štve (štval) Giant Man, hodně otravný a taky nevyužitý Hulk, naopak jsem docenil upgrade Iron-Mana. Přidávám jednu hvězdičku 8/10* ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Platí to samé, co u prvního dílu. Otravné postavy (dokonce i předtím solidně vykreslený Banner je tu na pěst), zmršená zápletka a vydařené finále. 5/10 ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Úplně stejné jako předchozí díl, to znamená, že pokud jste fanoušci Marvelu, tak je dobré to vidět, ale jednou to určitě stačí. Vyloženě mě štval Giant Man, to je fakt trapák. Jinak je to dobrá zábava, ačkoliv příběh je trošku slabej. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pokračování Ultimates se nese v duchu prvního dílu, což je jen dobře. Jsou zde stejné postavy jako v prvním dílu, akorát přibude Black Panther, což je skvělé, protože mám tuto postavu rád a bylo příjemné spatřit území Wakandy. Příběh je opět na dobré úrovni, opět se inspiruje konkrétním komiksem, což je také příjemné. Je to docela zajímavá podívaná, protože komix, ze kterého vychází tento film, byl předlohou i pro filmové Avengers, takže pro mě bylo zajímavé sledovat rozdíly mezi těmito dvěma filmy. Takových filmů bych uvítal klidně pět...95% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

... jenže druhá část byla narozdíl od první o něco méně nápaditější. Je na první pohled zřejmé, že se jedná o pokračování komiksového sešitu The Ultimates, a tak jako většina komiksů rozdělených napůl, trpí Konečná pomsta 2 příliš monstrózní akcí a přehnanými barvičkami. Dialogy a špičkování členů týmu ustupují zběsilé akci, vše je jakoby zpíchnuté moc narychlo. Trochu pomáhá přesun do exotické džungle a příchod Black Panthera, ale jinak je těchto 73 minut čistě jen pro efekt. Sice jsem se opět ani na okamžik nenudil, ale čekal jsem nějaký další rozvoj postav, ne jen vhození všech charakterů do víru akce celosvětových rozměrů. Válka světů přes kopírák konečnému hodnocení také moc nepomůže... Abych to shrnul, tak celkově jsou oba party příběhu Avengers povinností pro komiksové fandy a velmi dobrou přípravou na hraný film. Modleme se ovšem za odlišný scénář! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl pokračuje na místě kde první díl skončil. První se mi líbil ale přece jen o něco více. I když slovo líbil berte jen v uvozovkách. Teď nezbývá než se těšit na Kapitána Ameriku a Thora v hraných akčňácích. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Opäť dobrá tímová oddychovka.Mne sa to ľúbilo, oproti svojmu predošlému dielu to nič nestratilo.Ale na druhú stranu to ani nič nedostalo. 70% - 3* ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ještě o stupínek lepší než první část, hlavně co se akce týče, tady je jí dost a mimozemštani jsou parádní svině, a plus přičítám fakt parádní animaci, jen škoda toho že Hulk tu prakticky moc není. A Black panter mu nešahá ani po zelený malíček u nohy, ale bavil jsem se dokonale. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Úžasný distribučný názov s dvomi dvojkami :-) Oproti jednotke sa príbeh trochu viac zamotáva, pribúda ďalší hrdina, vo vnútri tímu Avengers to podchvíľou vrie. Banner má problémy z Hulkom a Furym, Kapitán Amerika s Black Widow a Giant Manom, Giant Man s Wasp a sám so sebou, Thor s Odinom, jedine Stark je úplne nad vecou. Sú tu však opäť mimozemšťania a treba zachraňovať svet. Hulk je tentoraz na reťazi a Iron Man hláškuje ešte viac ako minule. Škoda toho menej zaujímavého úvodu v Afrike... ()

MáŠa

všechny recenze uživatele

Podobné jak první díl. Děj je o něco méně okoukaný. Je to průměrný superhrdinský animák, kdybych ho neviděl, tak se nic nestane. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

O kus lepší, než první díl, avšak na 4* to nejspíše stále není. Příběh, ač opět velice jednoduchý, má přeci jen mírně epičtější vyznění. Zamrzí možná slabší využití Hulka, jenž ustoupil do pozadí, aby byl prostor pro Black Panthera. Celkově je ale tento sequel zajímavější a akce propracovanější. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Afrika - čas neurčen. Staří známí vetřelci ( Chitauři ) a náš fašoun Kleiser. Krev bude po celé džungli. Kapitán Amerika je zde trochu naštvaný a proč taky ne, má právo být po šedesáti letech zmrazení, trochu vytočený. Hulk je zatím uvězněný, ale určitě to nebude na dlouho. A Thor? Kde je Thor? Nebyl viděn na žádné ekologické demonstraci po celé planetě. Tak zkontrolujte všechny akce hippies, musíme ho najít. Thora mám nejraději, pije božské pivo, má smysl pro odpovědnost, je klidný a má problém ze svým otcem. Obdoba války světů může začít. Jo a Hulk, no to už je jiný příběh. ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

První díl mě velice překvapil a v rámci žánru se mi líbil. O druhém to bohužel říci nemůžu. Už po prvních dvaceti minutách na mě dolehla těžká nuda a horkotěžko jsem tenhle poměrně krátký film dokoukal. Škoda, že tvůrci víc nevyužili Hulka, ten se vždycky dokáže o zábavu postarat. P.S.: Útok mimozemských strojů na Zemi, jako by z oka vypadl Spielbergově Válce světů. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Tento komentář je směřován k oběma dílům, jelikož jsou dějově i kvalitativně na stejné úrovni. Na Ligu spravedlivých Avengers zkrátka nemají. Chybí tomu koule, akce je stereotypní, postavy debilní, příběh primitivní a je to nudné. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Platí o tom většina toho, jako u Avengerů I, ale tento je o něco lepší než předchozí film. Lepší a trochu temnější příběh, více akce, hezčí animace (i když to se mi mohlo jenom zdát, protože oba snímky pocházejí ze stejného roku). Nová postava Black Panther, je docela fajn a ten nácek byl taky super :-) ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Druhá část je na tom velmi podobně jako ta první, jen jsme hned vrženi do víru dění, navazujeme na to, kde skončila jednička a od první minuty může začít akce. Akce je velká a je jí hodně, ale není tak adrenalinová a chuťová jako u konkurenčních animovaných filmů. Důvod je prostý. Ti momizemšťané, ti jsou na hovno, protože žádná akce neni pořádně kontaktní, všechno je řešeno střelami a to prostě ubírá na celkovém adrenalinovém vyznění. I když je to o dost více akční než první díl, tak ani jedna akce nedospěje kvalit té, co je na závěr prvního dílu s Hulkem. Když to pojmu jako jeden dvouhodinový film, tak je to obstojné, hrdinové mají všichni dost placu, možná až na Thora, toho mohlo být více. Zápletka je taky dobrá, jen to mělo vyznít celé mnohem úderněji. Z kreslených adaptací považuji tyhle dva filmy za ty slabší, což je velká škoda, když jde právě o tak velkou záležitost jako Avengers! Jsem velmi zvědav kolik z tohoto uvidíme i ve hrané verzi a věřím, že by toho nemuselo být málo. Co se týká samotného týmu Avengers heroes, tak po tomhle dvoufilmu můžu říct, že je to opravdu velmi crazy (hlavně Thorův "božský" původ) a jsem velmi zvědav jak to bude fungovat v hrané verzi. I když tam bude méně tváří. Potenciál to má rozhodně velký. ()

pivo 

všechny recenze uživatele

Približne na rovnakej úrovni ako jednotka, len tento diel sa mi páčil viac. Nebolo to také zdĺhavé, boli tam niektoré pekné bitky a takisto dosť úmrtí. Len ten Hulk ostal nevyužitý, ale toho si možno nechávajú do tretieho dielu (ak bude). ()

Reklama

Reklama