Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starý rančer Ike Clanton se se svojí bandou pokouší za každou cenu ovládnout arizonské město Tombstone a jeho okolí. Tento záměr před nikým příliš netají, všechny nepohodlné přitom rychle a neúprosně odstraňuje z cesty. Proti němu stojí uznávaný šerif Wyatt Earp, jenž se marně a téměř osamoceně pokouší zastavit rozpoutané bezpráví a násilí. Spolehnout se přitom příliš nemůže na zbabělé zástupce ve vedení města, ani na úplatného soudce Hermana Spicera. Ve chvíli, kdy hrozí, že by mohl ztratit svůj vliv, se Clanton pokusí zasáhnout Wyatta na tom nejcitlivějším místě. Proto chce zákeřně zabít jeho bratry. Šerif Wyatt Earp se odhodlá složitou situaci řešit po svém. Pomoc proti přesile zločinců mu přitom nabídne známý pistolník, věčný opilec a hazardní hráč Doc Holliday... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem standardní western, kdy třeba u Jasona Robardse máte pocit, že měl ve westernech jednu pozici a tu používal. Ale přesto je to poloha, která mu sedí a díky které jsou jeho postavy více jak snesitelné. Na western mi to místy přišlo až příliš ospalé, což trochu kazilo zážitek z filmu a jeho celkový dojem. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná 26.října 1881 v Tombstoneu a líčí pomstu Wyatta Earpa, kterému zabijí bratry a on je chce pomstít. Standartní námět, který známe z každého třetího filmu. Od Johna Sturgese jakožto režiséra takového snímku jako je Sedm statečných jsem čekal něco lepšího. Takhle je pouze vidět nicneříkající cesta za pomstou v podání Jamese Garnera. Bohužel průměrný westernový snímek. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Sturgesovo pokračování Přestřelky u ohrady O.K. slavným soubojem nekončí, nýbrž začíná a následuje složité prosazování spravedlnosti, které Wyattu Earpovi (J.Garner) bere veškeré iluze o výkonu práva, iluze, které jeho přítel Doc Holliday (J.Robards) už dávno ztratil…nebo které spíše nikdy neměl. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser John Sturges /Prestrelka u Ohrady O.K. Corral, Starec a More a Sedm Statecnych/ natocil len priemerny, a miestami aj dost nudny western. Postavy su ploche, jednorozmerne, dialogy dlhe, nudne a unavne, herci nic moc nepredviedli. Takze priemer, ale nic viac. 62 % ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

J. Sturges byl PAN režisér, což povrdil hlavně veledílem r. 60 "Sedm statečných". "Hodina pušek" není určitě taky špatný western, ale na můj vkus už je tam moc politiky, málo vypjatých situací a takovej trošku odbytej závěr. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný western, slušné obsazení, průměrný scénář, hodně akčních scén: Některé dobré záběry a hudba, zvyšují dojem ze 3,5* na 4*. Film ani zdaleka nedosahuje kvalit jiných westernů (např. Sedm statečných). ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Dobrý western. Namýchaný osobními spory, komunální politikou a pár střeleckými souboji. Skvělý James Garner, jakožto Wyatt Earp, vystupující jako čestný muž, dodržující zákony, jenž si svou cestu pomsty ještě posvětí zákonými prostředky. Sturges tak naservíroval další ze zajímavých westernů s pěknou hudbou. Trn v oku je tu pouze Robards, jehož postava Doca Holliday pro mne byla velkým zklamáním a připravila tak tento snímek o jednu hvězdu. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Asi nejnudnější western o Earpovi. Na to, kdo stál za kamerou a jací herci před ní, je to opravdu slabé. Ani Robards v roli Doca nedokázal zvýšit zajímavost tohoto snímku. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Westernové politikaření skrze zbraně a rozdílné pojetí smyslu pro zákon. Otravné a zdlouhavé následování práva je přeneseno i na náladu filmu, který je snad přesný, není natočený špatně, chybí mu ale švih a tempo. A když už i Earpovi (ve stoickém podání Jamese Gardnera) dojde trpělivost a vlastnímu pojetí spravedlnosti dá přednost před zákonem je vlastně pozdě už i pro diváka. 60% ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

V šedesátých letech vznikly skvosty tohoto žánru.Tenhle film není úplná špička, ale je to dobré.A dost.Jeden proti mnoha. Dobro proti zlu.Čistota proti špíně.V americkém podání.Dobro má jistou a bleskově rychlou ruku a Coltovy revolvery řeší finále příslušným způsobem.Mihne se tady mladíček Jon Voight. ()

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Možná by to chtělo ještě jednu hvězdu za Jasona Robardse, ale při mých kritériích na western, kdy 3 dávám filmům, kde jsem se bavila či na které se ještě někdy podívám to nelze. Příliš mnoho úvah, pomalejší tempo a zjednodušující zájmy postav. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Sturges si po 10 letech natočil volné pokračování přestřelky u OK Coralu. Tou film začíná, pak pokračujeme tím co bylo poté - Clanton se mstí a využívá k tomu korupci, soudy, nájemné vraždy, které postihnou bratry Earpovy. A Wyatt Earp s Docem Holidayem se mstí zpátky, zpočátku s pomocí zákona, pak už je zákon jen záminka. Není to špatné, je tu spousta přestřelek a nenudí to, ale stejně mě to nestrhlo. Možná je to absencí jakéhokoliv wow momentu či strhující scény, možná taky tím že Douglase a Lancastera nahradil poměrně kožený Garner a jen o vous lepší Robards. Zkrátka příjemný, leč průměrný western. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

western podle skutečných událostí, což bývá zárukou hodně zajímavého děje, se skvělými představiteli... ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Nebývá zvykem, že se režisér vrátí k tématu, které již zfilmoval a podívá se na něj úplně jiným pohledem. Sturges to udělal a tak nějak pokračoval v příběhu Earpa, ke kterému přidal motiv zaslepeností pomstou. Jako přírůstek do Earpovské rodiny filmů je to originální a zajímavé (Tentokrát žádné heroizování), ale po 40 minutách se napínavost a dějové struktura lehce rozplynou a už to není ono. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Údajně historicky věrný přepis krvavého boje u města Tombstone. Wyatt Earp a Doc Holliday. Kdo by tuto dvojici neznal. Přestřelka hned na začátku snímku ukazuje, jak to celé bude vypadat. A o zklamání vskutku nepůjde. James Garner Wyatta Earpa ztvárnil velmi dobře. Nakonec tento herec má jisté zkušenosti a tak jeho výběr do této role byl dobrý tah na branku. Scénář je kvalitní, dramatický, akční. Rodokapsový western jak má být. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

To byl jeden z mála nudnejch westernů.Vlastně všechny filmy, kde je Wyatt Earp jsou nudné.Tady ještě navíc nefungoval casting.Clanton byl daleko větší sympaťák s tváří šerifa, než J.Garner, který působil jak vosková figurína a křivák. ()

Reklama

Reklama