Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starý rančer Ike Clanton se se svojí bandou pokouší za každou cenu ovládnout arizonské město Tombstone a jeho okolí. Tento záměr před nikým příliš netají, všechny nepohodlné přitom rychle a neúprosně odstraňuje z cesty. Proti němu stojí uznávaný šerif Wyatt Earp, jenž se marně a téměř osamoceně pokouší zastavit rozpoutané bezpráví a násilí. Spolehnout se přitom příliš nemůže na zbabělé zástupce ve vedení města, ani na úplatného soudce Hermana Spicera. Ve chvíli, kdy hrozí, že by mohl ztratit svůj vliv, se Clanton pokusí zasáhnout Wyatta na tom nejcitlivějším místě. Proto chce zákeřně zabít jeho bratry. Šerif Wyatt Earp se odhodlá složitou situaci řešit po svém. Pomoc proti přesile zločinců mu přitom nabídne známý pistolník, věčný opilec a hazardní hráč Doc Holliday... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

alonsanfan 

všechny recenze uživatele

Pokračování životních osudů Wyatta Earpa a Doca Hollidaye po slavné přestřelce u ohrady O.K. Coral, kterou film vlastně začíná. Nejzajímavější postava i nejvěrněji ztvárněná a zahraná je bez pochyby Doc. Jedná se spíše o slabší western, ale se slušnou dávkou přestřelek. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Příběh Wyatta Earpa byl už tolikrát natočen a hrálo jej tolik skvělých herců. I v tomto filmu se sejde plejáda známých a velkých hvězd své doby. Tak sakra, kde je chyba? Film vyzní malinko tězkopádně. Taky Jason Robards, kterého každý zná jako “Šajena” z Tenkrát na Západě mi tu nesedí. Hraje tu Johna Hollidaye, mladého zatrpklého pistolníka a bývalého doktora, který umíral na tuberkulózu. Už podle toho popisu mi nesedí jako 36-letý nasmolený člověk. Nu i takový velikán John Stutges, který má na svědomí Sedm statečných se utne. ()

paddy35 

všechny recenze uživatele

Téma přestřelky u ohrady OK bylo zpracováno už mockrát, ale tahle verze patří k mým oblíbeným, stejně jako ta z roku 1993 s Kurtem Russellem. James Garner zde hraje poctivého, ale nekompromisního šerifa Wyatta Earpa a jde mu to pěkně od ruky. Aby taky ne, má k sobě skvělého parťáka, kterým je Jason Robards, známý jako Cheyenne z Tenkrát na Západě. Jedná se o velmi zdařilý snímek, s chytlavými dialogy a výbornými kostýmy. Nemám co vytknout. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Dobrý western o známej udalosti v OK corral, ktorou sa tento film začína. Nezaoberá sa príliš súvislosťami, čo a prečo sa stalo predtým, ale ženie nás v ústrety tomu čo nastalo potom. Hon Wayatta Earpa za Ikeom Clantonom dáva dosť príležitostí rozohrať množstvo tradičných westernových situácií. Produkcia je veľmi dobrá a hoci sa atmosféra nedá krájať citeľne vidieť keď zhustne. Herci sú profesionáli a James Garner, Jason Robards či Robert Ryan zvládajú westernové charaktery výborne. 65% ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Sturgesove ďalšie spracovanie príbehu o Wyattovi Earpovi, tentokrát však menej dôrazné ako o desať rokov predtým. Vlažný western s dobrou ústrednou dvojicou a známym príbehom, pri ktorom sa však nedočkáte ani záverečnej prestrelky, ktorá sa tu núkala v oveľa lepšom spracovaní. Najlepším článkom filmu je jednoznačne Jerry Goldsmith a jeho hudobný doprovod, ktorý vybičuje väčšinu inak hluchých pasáží. ()

bjh 

všechny recenze uživatele

Odmítám zdejší častá tvrzení, že jde o průměrný western. Herecké obsazení je tady přímo skvostné. R. Ryan tady hraje nezvykle záporáka. Připouštím, že zápletka je převzatá, ale to proto, že děj je (volně) založen na skutečné historické události. Jinak má film cekem hodně originálních nápadů a scén (např. soudní přelíčení, zmrzačení blízkého člověka), a proto je zde podlě mě silně podhodnocený. Všem milovníkům žánru silně doporučuju. ()

Reklama

Reklama