Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je seržant americké armády James Dunn, vynikající odstřelovač a válečný hrdina, který se však během války v Perském zálivu dostal do sporu s nadřízeným, když odmítl zastřelit dítě, a po rvačce, při níž došlo k výstřelu, jenž důstojníka usmrtil, byl neprávem obviněn z vraždy a odsouzen k smrti. Před smrtí ho na poslední chvíli zachrání nabídka plukovníka Granta Caseyho, který mu nabídne možnost zachránit si život, pokud se stane členem přísně tajné jednotky pro zvláštní operace. Jejich úkolem je podle Caseyho eliminace kriminálníků, kteří unikají konvenčním metodám prosazování zákona, například pro příliš vysoké postavení nebo styky. Dunn souhlasí a po krátkém výcviku je poslán na svou první misi, kdy má zasáhnout proti muži z nejvyšších kruhů. Až příliš pozdě si uvědomí, že se stal obětí komplotu a podílel se na vraždě prezidentovy manželky. Stal se nejen nástrojem zločinu, ale také obětním beránkem, po kterém nyní jde zuřivě policie, FBI i armáda pod velením generála Adama Woodwarda, z něhož se nevyklube nikdo jiný než plukovník. Grant Casey. Zdá se, že James Dunn nemá šanci uniknout. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film teda rozhodně neoplývá žádnou originalitou. Je to vykrádačka všeho možnýho i nemožnýho od Uprchlíka, přes Likvidátora, Komando a já nevim, čeho všeho ještě. Ale kupodivu se z toho povedlo nakombinovat docela koukatelný akční Béčko. Stačilo vidět jednou, akorát mě mrzí, že jsem to neviděl, když mi bylo tak 15 let. To by mě to bavilo asi podstatně víc. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, zase po čase narážím na film, který jsem viděl již vícekrát a jehož rating podle mě vůbec neodpovídá kvalitě, s níž je tento non-mainstream natočen. K.Ivory Wayans je sice místy lehce kožený, ale jinak tu pozici neoprávněně štvaného člověka ztvárnil věrně. A co teprve J. Voight? Jeho role mi zde přijde téměř identická z tou jeho v Nepříteli státu, tenhle člověk se prostě narodil pro to, aby hrál vysoce postavené (většinou) politiky, kteří jsou nějakým způsobem ovlivnění korupcí, případně mají více zájmů - málokterý herec má tak ideální ksicht pro role hajzlů, jako je tento..no a závěrečné vygradované finále, to byla pro mě lahůdka - obecně tenhle film, byť se určitě řadí mezi ty s minimálním rozpočtem, patří mezi moje nejoblíbenější..................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Reklama

Valigar 

všechny recenze uživatele

zasloužené 3 hvězdičky. Je to napínavé, akční, ale se spoustou chyb, které jistě pozornému divákovi neunikly. Pro příklad se podívejte na závěrečnou scénu, kde zastřelí Bickharta a potom vyleze Dunn, schválně jestli onu chybu z mnoha najdete. Ještě mi nedá poukázat na to, jak se odpočítává bomba v mikrovlnce a ten časovač přeskakuje sekundy... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Ďalší s neprávom zabudnutých klenotov deväťdesiatkového akčného neba. Wayansovi šla karta, Jon Voight si skvele strihol slizkého všemocného tajného generála a celkovo to bolo veľmi slušne našlapané, opäť ako z učebnice, síce bez srdca, ale efektne a skoro bezchybne podobne ako v prípade Štvanej zveri so Cindy Crawford. Akcia bola slušná, hrátky s PC boli rovnako naivné ako všetko z daného desaťročia, ale to mám rád, niekde dokonca preukázali kreativitu - ľadové náboje. Ja ten film mám celkom rád. Síce žiadny zázrak, ale nesklame ani po rokoch. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vládní spiknutí tajných služeb a armády za použití na smrt odsouzeného vojáka, který si to nenechá jen tak líbit. Vděčné téma na velmi dobrý napínavý příběh udržující si tempo a skvělou atmosféru. Jenom je škoda dějového fofru a absenci plynule se rozvíjejícího se příběhu hned na začátku. Divák se nestačí pořádně ani rozkoukat a osvojit si hlavní postavy a už se jde do akce, který to všechno rozpoutá. Ale jinak se jedná o skvělou podívanou bez předsudků a ambicí. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama