Reklama

Reklama

Pope Leo XIII and Count Pecci, No. 1

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 1898, 2 min

Obsahy(1)

Krátky film zachytáva zábery pápeža Leva XIII, vlastným menom Vincenzo Gioacchino Raffaele Luigi Pecci. (Marek1991)

Recenze (10)

Webb 

všechny recenze uživatele

Natočení papeže (který mává do kamery a zdraví diváky) v 6 vteřině střihnuté se záběrem na budovu, konkrétně hodiny, pod kterým je právě zvonící zvon. Další stříhání přišlo 2 vteřiny potom. Je vidět nošení papeže na nosítkách. V 11 vteřině dochází k dalšímu střihnutí na sedícího papeže, který si nasazuje klobouk, následně vstane a odchází. Po 14 vteřině vidíme opět střih a závěrečné nošení papeže. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní snímek. Jedna z mnoha krátkých filmových abstrakcí, natočena Williamem K.L. Dicksonem. Aneb zde se píše historie filmu! Prakticky jeho počátek. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Druhý z dostupných snímků s papežem Lvem XIII. a teď nevím, který je který, každopádně historická hodnota nepopiratelná. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

První nafilmovaný papež, mávající divákům a později procházející v průvodu. Hodnotím historickou důležitost filmu, navíc pro tehdejší katolíky to musela být bomba. Patří k tomu ještě zvuková nahrávka (http://www.youtube.com/watch?v=o9Pv-UuGUDM ), na které papež recituje latinsky modlitbu Zdrávas Maria. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Historická, náboženská významnost tohodle snímku je zjevná. Dickson tímto záznamen papeže umožnil milionům věřícím na celém světě vidět svatého otce alespoň na okamžik skoro jak živého. ()

Reklama

Reklama