Reklama

Reklama

Ztracenci

  • USA The Outsiders (více)
Trailer

Rivalita mezi dvěma gangy, chudými Greasers a bohatými Socs, se vyostří poté, co jeden člen gangu zabit. (Canal+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Han22 

všechny recenze uživatele

Moc hezký o dvou klucích, kteří mají poměrně jemnou duši, čtou si Jih proti Severu, obdivují západ slunce, leč okolnostmi i prostředím jsou předurčení být členy gangu. C. Thomas Howell i Ralph Macchi jsou v hlavních rolích skvělí oba vypadají na těch 16 kolik hrají. Výborný je i Dillon v roli drsňáka, který je drsný, aby se k němu nic nedostalo, nic mu neublížilo. V dalších rolích se objevují později známí herci - Lowe, Estevez, Swayze, Cruise (kterého jsem zde ani pořádně nezaregistroval). Finále je opravdu strhující u konce mi bylo hodně smutno. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Mnoho lidí se cítí být strašně drsných, ale až příjde na věc, tak to celé zmizí. Zůstane pouze křehká lidská slabá kostra, která se ubije výčitkami sama až na smrt. Rvačkám jsem nikdy neholdoval - k čemu to ? Někdo třeba vyhraje, má z toho radost, ale je o zuby chudší, má jizvy a bůhví co ještě. Prostě takový film o dospívání kluků v muže a cenně života. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Adaptace populárního teenage románu, již natočil Coppola na podnět jedné třídy, která mu zaslala prosebný dopis. Vznikl tak výborný film o chlapeckém přátelství, vzorech a hledání vlastní cesty. Ze snímků popisujících těžký život amerických mladistvých zapletených do života pouličních gangů se jedná o jeden z nejpravdivějších. Jeho působivosti kromě Coppolova mistrovství také prospívají výjimečně autentické výkony především hlavní chlapecké trojice. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to mělo našlápnuto na celkem zajímavý příběh, ale pak se to utopilo v ohraném příběhu o dospívání. Zklamala mě docela odfláknutá výprava, i když na ty mustangy se dívalo hezky. Pokud chtěl Coppola dosáhnout vzezření pravých 50's, tak mě jeho úmysl obloukem minul. Za zmínku stojí výborný Emilio Estevez a úvodní píseň Gloria od Van Morrisona. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Outsidery jsem již nějaký čas chtěla vidět a těšila jsem se na ně. Sice nepatřily mezi mé výsadní "Must See", ale už kvůli obsazení, tématu a Coppolovi jsem byla v očekávání. Musím však říct, že mé těšení se na ně a představy zcela překonaly samotný zážitek z filmu. Ani mladý herecký "All Stars Team" 80-tých let nedokázal zaplnit nevyužitý potenciál a prázdný děj. Příběh mi přišel docela plochý, nezáživný, stejně jako charaktery postav. Film má však slušnou atmosféru a ono obsazení, jinak bych asi hodnotila i méně. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Aby se Tom Cruise lépe vžil do své role, neustále posiloval, nemyl se a nechal si odstranit korunku ze zubu. (Monco)
  • Francis Ford Coppola chtěl vyprovokovat nenávist mezi dvěma gangy i mimo natáčecí hodiny. Členové zámožnějších Socs dostali během natáčení lepší pokoje a větší příděly na denní výdaje, zatímco členové Greasers museli spát v podřadných špeluňkách a příděly na denní výdaje měli podstatně nižší. (candy_daze)
  • Rob Lowe v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama