Reklama

Reklama

Ztracenci

  • USA The Outsiders (více)
Trailer

Rivalita mezi dvěma gangy, chudými Greasers a bohatými Socs, se vyostří poté, co jeden člen gangu zabit. (Canal+)

Recenze (90)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $25,697,647Tržby Celosvetovo $26,700,000║ Coppola prezentovaný opäť len v priemernej réžii ale za to príbeh aspoň zaujme a na vrch tu je luxusné obsadenie fúry mladíkov na začiatku ich kariéry /60%/ ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Adaptace populárního teenage románu, již natočil Coppola na podnět jedné třídy, která mu zaslala prosebný dopis. Vznikl tak výborný film o chlapeckém přátelství, vzorech a hledání vlastní cesty. Ze snímků popisujících těžký život amerických mladistvých zapletených do života pouličních gangů se jedná o jeden z nejpravdivějších. Jeho působivosti kromě Coppolova mistrovství také prospívají výjimečně autentické výkony především hlavní chlapecké trojice. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jéé, co na těch Coppolových teenagerských ´rumble´ filmech vidíte? Stejně jako Dravé ryby i tohle je prostoduchý a i přes skvělé obsazení nepříliš zábavný příběh o dospění a uvědomění si, že poflakování se bez cíle a bitky nejsou všechno. A tváří se to, jako kdyby nám to sdělovalo objevná životní moudra. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

V roce 1983 natočil Coppola dva nicneříkající filmy na podobný téma o rozhněvaných mladých mužích - Dravé ryby a tohle. Film tak do půlky vypadal aspoň trochu zajímavě, ale pak dojde k dost podivnýmu zvratu v ději a nastane nuda. Navíc si žádná z postav ani nezískala moje sympatie, takže mi bylo celkem ukradený, jak to s nima nakonec dopadne. Já prostě tomu Coppolovi nějak nemůžu přijít na chuť. Nejzajímavější na celym filmu je asi herecký obsazení, protože můžete vidět nejrůznější tehdy začínající mladý herce. 40% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Outsidery jsem již nějaký čas chtěla vidět a těšila jsem se na ně. Sice nepatřily mezi mé výsadní "Must See", ale už kvůli obsazení, tématu a Coppolovi jsem byla v očekávání. Musím však říct, že mé těšení se na ně a představy zcela překonaly samotný zážitek z filmu. Ani mladý herecký "All Stars Team" 80-tých let nedokázal zaplnit nevyužitý potenciál a prázdný děj. Příběh mi přišel docela plochý, nezáživný, stejně jako charaktery postav. Film má však slušnou atmosféru a ono obsazení, jinak bych asi hodnotila i méně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Skrz na skrz průměrné povídání o úskalích dospívání, které je zabalené do potyček dvou znesvářených gangů. O nějaké generační výpovědi samozřejmě nemůže být moc řeč, nestranného diváka ale určitě potěší pohled na několik toho času začínajících (a ve většině případech i později hvězdných) herců (Dillon, Cruise, Macchio, Swayze, Lowe, Estewez i Diane Lane). Je až podezřelé, že drtivou většinu Coppola představil širokému publiku!! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pri večných bitkách a neutíchajúcej rivalite medzi partiami "Pomádistov" a "Pracháčov" som si musel položiť otázku, kde by som sa zaradil. Pracháč nie som (chudobný našťastie tiež nie), takže jednoznačne "Pomádista" , ale ak by som si mohol vybrať tak určite "Prachatý Pomádista"...Trochu zabudnutý Coppolov film s množstvom známych tvárí. Prekvapí T. Cruise až v príliš malej úlohe. Chýbalo mi iba viac rock and rollovej muziky. Inak ok. 80%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Supercasting - Patrick Swayze, Tom Cruise, Emilo Estevez, Matt Dillon, Rob Lowe, Tom Waits, Diane Lane, Ralph Machio ešte pred tým než zahviezdili . Réžia : Francis Ford Coppola. A je to dobré, miestami veľmi dobré. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Faktem stále zůstává, že Francis v 80. letech žádné extra parády rozhodně netočil. Outsideři se mě ovšem stále více a dostávali pod kůži. Ti kluci jsou prostě velmi dobře odsazeni a rozhodně nejde o nějaké nezajímavé floutky. 65% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavosť na začiatok: Autorka začala Outsiderov písať vo svojich pätnástich rokoch podľa zážitkov svojich rovesníkov z oklahomskej Tulsy, kde vyrastala. Kniha vyšla v roku 1967 (keď bolo autorke devätnásť), stala sa bestsellerom a viacmenej povinným čítaním pre školskú mládež. A celé to zrežíroval Francis Ford Coppola. Jemu sa podarilo dať dohromady pozoruhodný herecký súbor - napr. Patrick Swayze, Rob Lowe, Emilio Estevez, Diane Lane, Matt Dillon a v malej úlohe tiež Tom Cruise. V istej scéne sa objavuje malé dievčatko - Coppolova dcéra Sofia, dnes takisto režisérka. Hudbu k filmu zložil režisérov otec Carmine Coppola. Takže toto rodinkárstvo sa postaralo o v skutku kvalitné dielo. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Možná ještě silnější emocionální zážitek než Rumble Fish, ale u obou filmů platí jedno - Matt Dillon má úžasně živočišné charisma. "Stay gold. Stay gold." Coppolův film si v žádném případě nezaslouží být ve stínu notoricky známého Kmotra a Draculy. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Niečo pre vekovú skupinu teenage, takže ja už žiaľ nie som krvná skupina. Je to o hľadaní samého seba a poznávaní tých pravých životných hodnôt, a to dosť drsným spôsobom... Príbeh hlavnej trojice chalanov a dvoch gangov - Pomád a Pracháčov má síce výraznejšie neoslovil a miestami aj trocha nudil, no užil som si aspoň výbornú réžiu a technickú stránku snímku spolu s hudbou. Tiež oceňujem herecké výkony budúcich veľkých hereckých hviezd. Lepší priemer. 65/100 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po Rumble Fish další Coppolův vydařený výlet mezi mladistvé a pouliční gangy. Opět se snímek pyšní velmi silným hereckým obsazením v čele s Mattem Dillonem, velký prostor tu však tentokrát má C. Thomas Howell. Všichni zúčastnění zde podávají parádní výkon a jejich příběh je opravdu silný. Škoda, že v dnešní době tento snímek skoro nikdo nezná. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niekoľko rebelov bez príčiny sa stretlo na West side a v réžii F. F. Coppolu z toho bola poriadna story! Možno o tri desiatky rokov späť by to bola v podaní Nicholasa Raya ešte väčšia, ale na mňa film pôsobil, ako by v 50tych rokoch bol aj priamo natočený. Ak sa pozerám na Coppolovu kariéru, tak by som ako potencionálny neznalec jeho tvorby povedal, že filmami ako The Outsiders začínal a postupne sa prepracoval k megafilmom, vďaka ktorým sa stal nesmrteľným. Mne sa ale práve páči jeho schopnosť preskakovať od väčších projektov k tým menším podľa momentálnej nálady. Absolútna povinnosť pre divákov, hľadajúcich vo filmoch cameá slávnych hviezd, v tomto prípade tých budúcich. A absolútna povinnosť pre ich súčasné milovníčky, ktoré môžu v tomto filme vidieť ich vypracované mladé telá odhalené do pol pása. Mužov poteší zase mladučká a krásna Diane Lane. Podobnosť Ralpha Macchia a Sala Minea z Rebela bez príčiny čisto náhodná? ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to mělo našlápnuto na celkem zajímavý příběh, ale pak se to utopilo v ohraném příběhu o dospívání. Zklamala mě docela odfláknutá výprava, i když na ty mustangy se dívalo hezky. Pokud chtěl Coppola dosáhnout vzezření pravých 50's, tak mě jeho úmysl obloukem minul. Za zmínku stojí výborný Emilio Estevez a úvodní píseň Gloria od Van Morrisona. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ztracenci jsou o partě velmi mladých kluků, které trápí spousta problémů s dospíváním. Bohužel to nejsou uhry, ani ochlupení na místech, která dříve zůstávala holá. Jsou o válce dvou gangů, kde se spolu perou zazobaní a chudí. Hlavními hrdiny jsou Ponyboy a Johnny, kteří patří do party nagelovaných chuďasů. Celkově bych film označil za velmi slabý, hloupý a tak trochu pro teplouše. Neustálé srdceryvné scény, které ostře kontrastovaly s drsnými zevnějšky a chováním většiny herců, ve mne vyvolávaly ambivalentní pocity a objímající se chlapci se slzami v očích zas návaly odporu, zvracení a pocit neodbytné trapnosti. Neustále jsem se nemohl rozhodnout, jestli si ze mne Franta Coppolů náhodou nedělá prdel, nebo jestli to skutečně myslel tak, jak to natočil. Jediné klady, které jsem zde našel, byly básně Roberta Frosta, kterými se ohánějí téměř v každém filmu pro náctileté a plejáda skvělých herců, které svět teprve objevoval. Jinak je to kýčovitá sračka, u které se budete neustále ošívat. 35% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to nedojalo, snaží se to zapůsobit na emoční stránku, ale postavy mi nějak nesedli a dialogy co vedli mi přišli takové..bez ničeho.. líbila se mi samozřejmě doba ve který se to odehrává, kterou úplně zboznuju. Matt Dillon mě bavil asi nejvíc a taky mě zaujal ten rozhovor mezi mladým pomadou a kudrnatym zazobancem..jeden z rozhovorů, který mi přišel fakt super. ()

Reklama

Reklama