Reklama

Reklama

Darkman III: Na život a na smrt

  • USA Darkman III: Die Darkman Die (více)

Obsahy(1)

Arnold Vosloo se vrací v roli Dr. Peytona Westlakea alias Darkmana, maskovaného bojovníka proti zločinu. V tomto strhujícím příběhu se utká s Petrem Rookerem (Jeff Fahey), zloduchem z podsvětí, který by udělal cokoliv, jen aby odhalil tajemství Westlakeovy nadlidské síly. Když dá Dr. Westlake souhas k operaci svého zohyzděného těla, ocitne se uprostřed nebezpečné hry, v níž jde nejen o jeho existenci, ale i o život dvou nevinných lidi. Jediný chybný krok a zůstane navždy uvězněn v temnotě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (19)

choze 

všechny recenze uživatele

Stejně jako dvojka i trojka začíná sestřihem předchozích dílů a recykluje Westlakovy raimiovské návaly vzteku (do kterých přihazuje pár záběrů s novými postavami) a řadu dalších záběrů z jedničky i dvojky, třeba jízdu na drezíně, s níž se konečně dočkáme akční scény. Ta spolu s Darkmanovým během po explodujících barelech není špatná, ale obě jsou krátké a finále je taky slabé, stejně jako nový padouch. Ale na odpad, který jsem tomu kdysi napařil to není, minimálně kvůli scénkám "krysa vs. kočka" (důvtipně natočená jen přes detaily výrazů přihlížejících) a "NĚCO TI SPADLO DO OKA?". ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nuda, minimum akce spíš jenom na konci a Fahey nemá na Duranta. O hodně slabší odvar předchozich dílu. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Ne tak úplně hloupé béčko, jak by se mohlo u filmu s podobným zdát. Hrdina je typická komiksová postavička rozpolcená do dvou světů. V jednom chce pomoci sám sobě, v tom druhém však musí pomáhat ohroženým lidem, přičemž tyhle dvě jeho tváře se nezřídka kryjí. Je hezké kouknout na film v televizi, pozdě v noci, kdy už člověk tak úplně nevnímá naivní chování většiny postav a poněkud krkolomné berličky scénáristy (spoiler: nejokatější je na konci, kdy už hrdina má roztok, který mu může regenerovat zničenou tvář, ale jako na potvoru se pár minut před titulky poleptá obličej malé holčičky, které prostě takový hrdina pomoci musí i za cenu, že bude dál trpět). Scénáristům se nedá upřít i určitý cit pro překvapivé situace (narozeninová oslava), ale nic nedotáhnou do konce, každý vtip by mohl být o třídu lepší. Kdo mě rozhodně překvapil byl Jeff Fandy, jehož herecký projev balancuje na hranici parodie a extremní vážnosti. Ve filmu plném spíš toporného herectví působí rozhodně osvěžujícím dojmem. Takže, Darkman 3 není žádná oslnivá bomba, ale v noci v televizi, proč ne. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Michael Colleary a Mike Werb. Kamera : Bradford May. Hudba : Randy Miller. I jako fanda komiksů musím říci, že se tohle vůbec nepovedlo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jedna pravda je, že Raimiho pôvodný DARKMAN, nebol vlastne ani tak o akcii, ale o vnútornom boji ústrednej postavy s vlastnými démonmi ( a Durantom ). Tento ďalší prírastok natáčaní back - to - back s predchádzajúcou dvojkou ( proste klobúk dolu natočiť dva filmy, hoc béčka, za mesiac ), nesmeruje vlastne nikam ďalej ( až na to, že vo Westlakeovi sa opäť prebúdzajú city, myslím romantické ), pôsobí to ako remeselne podarený trash a verím, že pred mnohými rokmi, by ma to zaujalo rozhodne viac. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Oproti dvojce je tohle mnohem zajímavější a poměrně koukatelný. Koukatelný béčko, sice možná jen na jeden pokus. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

"I když jsem ji nechal přijít blíž, stále byla na míle daleko. Takže jsem šel dál sám, na své pouti do temnoty." 15% ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Novy zaporak nieje zly. a celkovo asi na tej istej urovni ako dvojka....par hluposti par srandiciek. Da sa na to raz pozriet bez potreby si vyskriabat oci. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

No podle hodnocení jde o docela dost špatnej film a zároveň o špatné pokračování ale podle mě to tak špatný není. Za nejhorší díl stále považuji podprůměrnou jedničku u které sem se hodně nudil. A dvojku zas považuji za nejlepší díl této série. Příběh je dobrej, postavy jsou sympatické, hudba je dobrá, atmosféru tento film má docela dobrou, napětí je zde asi jenom jednou za film, akce tu je povedená, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je fakt super. Za mě 5/10. Prostě průměrný film ale docela dost povedené zakončení série. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Film se opět nese průměrně v duchu osmdesátých let, jen nápad a dialogy jsou slabší a konec filmu to celé svým prostoduchým zpracováním sráží na dvě hvězdy. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Podtitul třetího Darkmana "Die Darkman Die" nepřímo vybízí k ukončení tohoto komiksového výkřiku do tmy. Při sledování třetího dílu už je velmi cítit doslovné žuchnutí do béčkových vod a to od hrubě přehrávajícího záporáka (jediný světlý bod snímku rovná se ultra zlý taťka, Jeff Fahey) až po nevýrazného hlavního hrdinu (Arnold Vosloo byl už tady hereckou mumií ;-), u kterého jsem ani napotřetí nepochopil, co ho motivuje, aby nějakým nahodilým způsobem škodil zločincům, když jeho hlavní snahou je najít kouzelnou formuli, aby se mu po 99 minutách neroztopil ksicht. Věru logiku Darkman postrádá minimálně celý druhý a třetí díl a já už teď chápu, proč před deseti lety ta divka se všemi třemi díly při ceně 99,- za kus ležely několik měsíců na pultě v havířovském Tescu, než si je rozebrali místní zaměstnanci ve vánoční tombole. 30% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

A mame tu zaver trilogie o Darkmanovi a treti diel je sice najslabsi,ale rozhodne to nie je katastrofa,v celku ma to zaujalo,bolo to pozeratelne a nenudilo ma to,cize zaradil by som to do skupiny priemernych filmov,takze tri hviezdicky...:-) ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Aha tak tajemnej kouzelník Darkman se vrátil jěště jednou a opět vyměněným ksichtem tentokrát J. Fahey. To vypadá jak kdyby nevěděli s kterým ksichtem by Darkman fungoval na oko nejlíp. Je tam pár srandiček navíc, ale v základu se jedná jen o směsici vykradenejch a vyčpělejch nápadů. Uvidíme jestli se dočkáme, někdy nějakýho reameku. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: "I když jsem ji nechal přijít blíž, stále byla na míle daleko... Takže jsem šel dál sám, na své pouti do temnoty." Arnold Vosloo jako chlap, který se díky své zohyzděné tváři přestává cítit člověkem. Na začátku přejímající záběry z předchozích dílů. Poté našeho hrdinu podrazí/mučí... Pak se mstí šéfovi drogové mafie, přičemž zachrání ženu v tísni. V závěru sám odchází do temnoty noci. Další kopie povedené jedničky, která se nepovedla. - 10%. ()

CSGoddess 

všechny recenze uživatele

Trojka mě bavilo že všech dílů nejmíň a to měla původně být uvedená jako druhý díl. A nepomohl tomu ani slizký Fahey který tu čurákuje jako pravý zmrd. Naopak Vosloo je tu překvapivě sympatický a je to příjemná změna oproti jeho typickým záporným rolím. Ale jinak je to nejslabší díl z trilogie. ()

Reklama

Reklama