Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdybyste měli šanci prožít svůj život znovu, chtěli byste ho změnit? Peggy Sue Kelcherová (Kathleen Turnerová) tu šanci dostala. Měla dvě děti, právě se rozváděla, ale pak se náhle vrátila zpět časem o 25 let nazpět, na svou střední školu. Teď pro sebe může vytvořit novou, lepší budoucnost - ale touží po ní vůbec? Peggy Sue se vdává je fantastická komedie, která Vám poskytne námět k přemýšlení o “silách osudu“... (Guild Home Video)

(více)

Recenze (75)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vydarený film na vďačnú tému - návratu späť v čase. Kto z nás si to niekedy aspoň nepredstavil. Rozvedená žena sa vráti do stredoškolských rokov a cíti šancu zmeniť svoj život. Kathleen Turnerová zažiarila v hlavnej úlohe a nielen vďaka nej snímka určite stojí za videnie. Príjemné retro s Nicolasom Cageom a vôbec mladistvými muži sa to vo filme len tak hemží - spomínaný Cage a napríklad aj mladý Jim Carrey, ktorý mal ešte pred všetkými dobrými filmami. Potom tiež šaty, autá a vôbec správanie ľudí v dobe rock n rollu bolo veľmi zábavné. Iba neviem, prečo je u nás film prekladaný ako Peggy Sue sa vydala, keď to má byť minulý čas. Na Francisa Forda Coppolu ale slabé. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Když spustili na začátku filmu ten maturitní ples, tak jsem se otřásl hnusem. Tolik klišé a blbých zbytečných vět. Pak ale přišel ten přesun v čase a od té chvíle to byl tak roztomile divný film, že musím fakt smeknout. Je to originál možná trošku podobný Návratu do budoucnosti, ale jenom námětem. Určitě nejhustší role Nicolase Cage. Kathleen Turner překvapivě zvládla svou rozpolcenou roli. Nad tímhle filmem jsem se fakt musel zamyslet. Může vlastně člověk něco udělat jinak? Má ten návrat zpět vlastně nějaký smysl? 85% ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Ještě že se rozumná Peggy Sue vdávala podruhé v sobotu, jinak bych přišla o tento lidsky hřejivý skvost. Nejkrásnější variace na anachronismus co jsem zatím viděla. Hltala jsem každou sekundu, každý záběr, okamžik nečekaného děje s přiblblým výrazem natěšeného snílka v dokonalém souznění s roztomilou Peggy a potrhlým Charliem. Parádní retro story o snaze změnit osud bez zbytečného moralizování, ale s nadhledem, vtipem a jemnou grácií, která mě strhla jak vodní vír. Dobové kostýmy a zachycení bezstarostného mládí 60. let nešlo natočit líp, o to milejší je zjištění, kdo se podepsal pod režii. Sám velký Coppola, který je mistrem v zobrazení detailů a charakterů postav. Radost, s jakou všichni bezvadně hráli, tutově přenesli i na mě a jsem jim za to moc vděčná. Vždycky jsem se chtěla vrátit do minulosti a něco změnit, ale už si nejsem tak docela jistá. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Dosť nešťastné rozhodnutie obsadiť do úlohy maturantov tridsiatnikov. Síce v úvode pri zažmúrení jedného oka by ste možno uverili, že majú po štyridsiatke, no keďže väčšina deja sa odohráva, keď mali 18, tak Kathleen Turner alebo Catherine Hicks ten vek neuveríte ani s dvoma prižmúrenými očami. Cageovi a Carreymu ešte hej, tí mali len niečo po dvadsiatke. Inak je celkom sranda, že Cage hral otca Helen Hunt, pričom ona je od neho o rok staršia. :-) Zápletka dnes už nepôsobí príliš originálne, ale pred 30 rokmi to mohlo mať niečo do seba. No potešil ma hlavne Nicolas Cage, ktorý sa ešte v tomto období snažil hrať naplno, nie ako posledných 20 rokov, keď má počas celého filmu stále ten istý výraz tváre a monotónny unudený hlas. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ten název mě moc nelákal, ale byl jsem zvědav na výkony Nicolase Cageho, Jima Carreyho a nakonec i Helen Huntové ( Beth Bodell ). Maturitní vzpomínka na dávné časy se pro Peggy Sue ( Kathleen Turner ) stane zajímavým výletem do roku 1960. Vrací se do svého mládí, ale zůstalo jí myšlení budoucnosti. CITÁT - Co se to se mnou stalo ,......... Byl jsem zvědav, jak se s tím vypořádá. Nicolas Cage ( Charlie Bodell ) a Jim Carrey ( Walter Getz ) jsou jako zpěváci úžasní. CITÁT - Jsi ta nejlepší holka. Byla's, jsi a budeš......... Peggy Sue vezme svůj osud za pačesy svým svérázným způsobem. Trochu totiž pozmění svou budoucnost, ale komu to může ublížit, ne ? CITÁT - Chlapče, já jsem suprholka....... Děda Peggy Sue je klasik a na otázku, na co by si v životě dával pozor, odpovídá - CITUJI - Na zuby.......... Je to nádherné a romantické cestování časem. Na konci jsem uronil i slzu. Ve filmu, ke kterému dělal hudbu John Barry, zazní Peggy Sue got Married od Buddy Holly http://www.youtube.com/watch?v=tgA3WUFPiQk nebo The Stroll od The Diamonds. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (13)

  • Z Nicolase Cage a Jima Carreyho se při natáčení stali velmi blízcí přátelé. (Edgerton)
  • Roli Peggy měla původně hrát Debra Wingwer, ale pro zranění zad musela odmítnout. (Terva)
  • Film slavil v kinech velký úspěch a režisér Francis Ford Coppola si tak napravil reputaci po hořkém poloúspěchu, který zažil se snímkem Cotton Club (1984). (Edgerton)

Reklama

Reklama