Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdybyste měli šanci prožít svůj život znovu, chtěli byste ho změnit? Peggy Sue Kelcherová (Kathleen Turnerová) tu šanci dostala. Měla dvě děti, právě se rozváděla, ale pak se náhle vrátila zpět časem o 25 let nazpět, na svou střední školu. Teď pro sebe může vytvořit novou, lepší budoucnost - ale touží po ní vůbec? Peggy Sue se vdává je fantastická komedie, která Vám poskytne námět k přemýšlení o “silách osudu“... (Guild Home Video)

(více)

Recenze (75)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Francis Ford Coppola má ve své filmografii jistě zařívější kousky, ale na poli romantických bonbónků je třeba ocenit každou trošku originálnější chuť a tou Peggy Sue naštěstí disponuje i když po pár dnech od projekce je jasný, že i tenhle bijáček je jen takový povedenější romantický nic, tak má v sobě pohodu, sladce zamilovanýho mladýho Nicolase, začínajícího Jima Carreyho a tehdy ještě pouze herečku Sofii Coppolovou. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pohodový a roztomile natočený film, v němž tehdy 32-leté Kathleen Turnerové klidně uvěříte, že je jí opět osmnáct. A Nicolas Cage tady vypadá skutečně úžasně. :) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

V režijní filmografii Francise Forda Coppoly podprůměrný a zřetelně oddychový snímek, celkově ale i tak nadprůměrně natočená filmová úvaha, co by bylo, kdyby... Uvolněná komedie s nostalgickou atmosférou 60. let a trochu přeslazeným laděním... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak nevim, Coppola byl asi utahanej po masakrech jako Kmotr a Apokalypsa, tak si chtel strihnout nakou pohodicku odpocinkovou a vcelku mu to vyslo. Pribeh filmu je vcelku fajn, ale Navrat do budoucnosti to neni no. Cekal jsem, ze po vcelku vlaznym zacatku se film nak rozjede, ale ono to furt jen tak volne plynulo a nakonec to zas nak extra vtipny nebylo a casto to zabredlo spis do drama. Za coz asi nejvic muze Kathleen Turner. Necham stranou fakt, ze na 18 fakt nevypada a na nominaci na oskara jeji vykon taky nebyl. Ale celkove vypada docela dobre a spatne nehrala. Ten hlavni problem je ale v samotny jeji postave, vetsinu casu je totiz z neceho na nervy, breci, ma deprese a podobne, takze to dost rusi to komedialni vyzneni filmu. Co se tyce ostatnich, tak Carrey je tu fakt jen chvilku a hlavne ze zacatku, ale takle mladyho jsem ho jeste nevidel a for s rukou je brutalni a i to malo se pocita. No a Nicolas Cage. Haro ma pekelny, ze by s nim moh zabijet medvedy a ten jeho hlasek, to fakt stoji za poslechnuti, to je neskutecna uchylarna, ale celkove neni spatnej. Coppola natocil takovej milej filmecek s par slusnejma forama, ale z danyho tematu slo vytezit o dost vic, takze jen slabsi 4*. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Peggy Sue, resp. Coppola se nesnaží o ženskou verzi Návratu do budoucnosti, naopak jde mu jen o prožívání nostalgie po létech, co jsou dávno pryč a nikdy se nevrátí. Emocionálně silná věc, kterou umocňuje uhrančivý Barryho soundtrack. A Turner i Cage jsou boží. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

I když je F.F. Coppola všeobecně dost uznávanej režisér, tak já jeho filmy moc rád nemam. K tomuhle filmu jsem se dostal spíš omylem, ale z nudy jsem se na to mrknul. Sice to neni žádnej velkej zázrak, ale nedá se dopředu odhadnout, jak to vlastně dopadne, takže jsem to dokoukal. Herci hrajou slušně, akorát většině z nich fakt nejde uvěřit, že jim má bejt 17 let. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pěkná milá komedie s opět skvělou Kathleen Turner, ale je to na muj vkus trošku o ničem. Celej příběh sem prostě čekal, kdy se film konečně rozjede, ale nedočkal sem se, pořád to tak jako pomalu nezávazně plynulo a nakonec z toho vznikla celkem očekávaná pointa. Nicméně Nicolas Cage, kterej tady mluví neskutečně přehřátým stylem a Jim Carrey, kterej se zase v každý scéně snažil co nejvíc exhibovat, i když třeba nebyl v hlavním záběru, tenhle film povznášej o něco výš, ale i tak na podobnej typ filmu Návrat do budoucnoti tohle zadleka nemá ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Příjemná, pomalu plynoucí retrokomedie postavená na charakterním herectví Kathleen Turner byla natočena pouhý rok po velkém komerčním hitu Návrat do budoucnosti a celkem bez zábran se jím inspirovala, ať už po vizuální nebo hudební stránce. Scénář ale nevyužívá sci-fi motiv a příchod do minulosti je vysvětlen snovým příběhem. Po profesionální stránce velmi zručně natočený snímek, který nemá výraznější slabinu, snad jen není navenek tak efektní, jako je u Coppoly zvykem. Je to nenápadná, lehce sentimentální a především romantická podívaná. Velmi důležitou roli hraje romantická hudba Johna Barryho. Celkový dojem: 75 %. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Další Coppolův průměrný film z 80-ých let aneb docela příjemné, i když v závěru přeslazené komediodrama o cestě hrdinky do svého středoškolského mládí. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Od začiatku bolo jasné, aké bude morálne ponaučenie a teda záverečná pointa filmu - môj predpoklad sa samozrejme naplnil. Ale nevadilo mi to až tak, aby som celú Peggy poslala do čerta. Naopak, pozerala som, premýšľala nad množstvom vecí a toto trávenie času sa mi v danej chvíli zdalo príhodné. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Sladkobôľna romanca na spôsob Návratu do budúcnosti. Avšak nezameňovať, prosím ! Je to úúúúúplne o niečom inom. Skôr ako sci-fi tu hlavnú rolu hrá romantika, láska, slzy, rozchody a návraty. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Typický příklad zbytečného filmu z dřívějších časů. Jima Carreyho je zde zoufale málo. Cage má své nejlepší časy teprve před sebou a sledovat 100 minut Kathleen Turner jak se neumí rozhodnout s kým spojí svou budoucnost není zrovna dvakrát zábavné. Největší záhadou pro mě je, proč tohle Coppola vůbec točil. 40% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vydarený film na vďačnú tému - návratu späť v čase. Kto z nás si to niekedy aspoň nepredstavil. Rozvedená žena sa vráti do stredoškolských rokov a cíti šancu zmeniť svoj život. Kathleen Turnerová zažiarila v hlavnej úlohe a nielen vďaka nej snímka určite stojí za videnie. Príjemné retro s Nicolasom Cageom a vôbec mladistvými muži sa to vo filme len tak hemží - spomínaný Cage a napríklad aj mladý Jim Carrey, ktorý mal ešte pred všetkými dobrými filmami. Potom tiež šaty, autá a vôbec správanie ľudí v dobe rock n rollu bolo veľmi zábavné. Iba neviem, prečo je u nás film prekladaný ako Peggy Sue sa vydala, keď to má byť minulý čas. Na Francisa Forda Coppolu ale slabé. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Film na oddech, který navzdory lákavému námětu zase tolik vynalézavých zvratů a konfrontací nenabídne. Herecky super, protože Turner v osmdesátkách moc konkurenci neměla, neurvalý Cage je tradičně vtipný a Jim Carrey v pozadí snad poprvé výrazněji procvičuje svůj gumový xicht; soundtrack bez chybičky a Coppola dokazuje i na takhle malém snímku, že má jako režisér ocelově pevnou ruku. Přesto jen lehký nadprůměr s rutinně rozvrženými aktéry a s nepříliš přesvědčivým závěrem, který se na 4* těsně nechytá... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa pozeral len z jediného dôvodu - v tomto filme si zahral môj obľúbenec Jim Carrey a bola to jedna z jeho prvých rolí. Z filmu som spokojný. Oceňujem fakt, že do posledného okamihu nevieme, s kým Peggy skončí. Je zaujímavé, že mnohý herci sa potom preslávili, avšak svoju hviezdnu kariéru "prežili" len dvaja - Nicholas Cage a Jim Carrey. Ostatný nakrúcajú iba béčka, alebo nenakrúcajú. Carrey dokazuje, že vždy bol skvelý herec a dokázal na seba upozorniť. Nie je to zlé, ale radšej si pozriem spriaznený Návrat do budúcnosti. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Něco jako Návrat do budoucnosti, se stejně dobře navozenou atmosférou středních škol v období 60. let, akorát v romantičtějším balení. Kathleen Turner tady hraje velmi mile, Nicolas Cage mi tu přišel s blond účesem ala Elvis taky hustej (i když vypadá jak gay) a Jim Carrey též hyper. Prostě super pohodičková fantazy komedie. Coppola opět uspěl. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediná výraznejšia vec bola Cageovo háro na hlave, po celý čas som premýšľal, či je jeho vlastné alebo len nejaký príčesok... Dejová linka iba priemerná, bez prekvapení a nudnejšie podaná. Možnosti cestovania v čase v súvislosti s jednotlivými postavami sa tu ani zďaleka nevyužili. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

Reklama