Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Unikátní portrét legendárního herce. Přestože zemřel už na začátku osmdesátých let minulého století, a to ve věku pouhých padesáti let, zapsal se Steve McQueen do srdcí diváků a fanoušků po celém světě. Tento muž s uhrančivýma modrýma očima měl neobyčejné charisma. Říkalo se o něm, že muži chtěli být jako on a ženy po něm toužily. Narodil se roku 1930. Otec, který se živil jako letecký kaskadér, rodinu opustil brzy po Stevově narození, matka dala chlapce na výchovu k příbuzným. Už ve třinácti letech se Steve dostal do problémové party a jako člena pouličního gangu ho umístili do výchovného ústavu zvaného „Chlapecká republika". Odtud vedla po několika letech jeho cesta k námořní pěchotě a na začátku padesátých let odstartoval v New Yorku hereckou kariéru. Když se v roce 1960 celosvětově proslavil snímkem Sedm statečných, byl již uznávaným divadelním i filmovým hercem. Z jeho dalších titulů můžeme připomenout Případ Thomase Crowna, Motýlka, Bullittův případ či Le Mans. Jeho vášní byly rychlé automobily a krásné ženy. Zemřel na rakovinu v roce 1980. V celovečerním portrétu na legendárního herce zavzpomínají jeho partnerky, potomci, přátelé i automobiloví závodníci. (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dobrý pokus tvůrců odhalit málo známý životopis tohoto herce s okouzlující očima.. Jeho postavu vystihuje věta "Queen vyjádřil hluboké emoce, aniž by řekl slovo". Bylo v něm něco co ženy při setkání připravilo o řeč. Takže chlapi, mějte mazanost ulice, ale zároveň buďte uvnitř jemní. Překvapilo mě, že byl dobrým otcem rodiny. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Otázka za bonusových pět bludišťáků: Chlapi chtěli být jako on, ženské s ním chtěly spát a děcka ho chtěla mít za tátu! Kdo je to? Milovník rychlých strojů, krásných žen, bojových umění a jeden z mála posledních pravých rebelů bez příčiny. Začínal debutem, kde (ve svých skoro třiceti let) ztvárnil středoškoláka, kterému rodiče dávají zaracha, aby se poté stal jedním z nejuznávanějších herců své generace. Soutěživý typ, snažící se zastínit i slavnější herce, vedle kterých se na plátně objevil (viz. Sedm statečných nebo Skleněné peklo), avšak později zcela tíhnul ke své závodní vášni. Příjemný dokument, ve kterém na borce vzpomínají kolegové, jak z herecké branže, tak i rodinní příslušníci, zápasníci nebo automobiloví nadšenci. Nejvíce emocí pro mě však do projevu dala kaskadérka Zoë Bell. Závěrem, jak by řekl Arnold J. Rimmer: „To je frajer.“ ■ AnanAss‘s Score: 8/10 ■ ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen, The King of Cool, patří mezi mé nejoblíbenější herce a protože jeho život skončil předčasně a filmů s ním je tedy spíše pomálu, uvítám každý počin, v němž se mihne, byť jsou to jen prostřihy z jeho snímků či rozhovorů s ním. V případě tohoto dokumentu se člověk dozví řadu zajímavých věcí, vyslechne si poznámky z úst příslušníků jeho rodiny, ale také od herců či jiných lidí z filmové branže. ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

Steva svatořečí jeho syn, taky režisér Případu Thomase Crowna, všechny tři manželky, herecký kumpán Robert Vaughn. Průlet letem světem nejslavnějšími filmy i kárami a k tomu zkratkovitá bio. Potud celkem v pořádku. Ale proboha, co ten zbytek? Vyžehlená modelka bez kontextu, svěřující se se svými fantaziemi týkajícími se McQueena. Totéž NĚJAKÁ motorkářka a NĚJAKÝ týpek u boxovacích pytlů. Proč oni? Chápu, že i Brosnan a Oldman tam byli za fanoušky, ale výpovědní hodnota nulová. Úloha filmových historiků redukovaná na citace několika novinových titulků a bonmotů. Dokument --Já, Steve McQueen-- je produktem komerční televize pro nejmasovější publikum. Nejsilnější momenty (předčasná smrt, zmínky o řevnivosti s kolegy) naznačují, že život tohohle pistolníka by vydal rozhodně na víc. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Výbornej dokument! Líbilo se mi to chronologické pojetí, propojení filmografie s McQueenovými aktuálními peripetiemi v soukromém životě. Chválili ho tady tak moc, že už mě to chvilkama možná i otravovalo, ale zaznamenal jsem i zmínky o jeho nedostatcích, o jeho až nezdravě řevnivé a soutěživé povaze a to ten film v mých očích zvedlo hodně vysoko. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama