Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Unikátní portrét legendárního herce. Přestože zemřel už na začátku osmdesátých let minulého století, a to ve věku pouhých padesáti let, zapsal se Steve McQueen do srdcí diváků a fanoušků po celém světě. Tento muž s uhrančivýma modrýma očima měl neobyčejné charisma. Říkalo se o něm, že muži chtěli být jako on a ženy po něm toužily. Narodil se roku 1930. Otec, který se živil jako letecký kaskadér, rodinu opustil brzy po Stevově narození, matka dala chlapce na výchovu k příbuzným. Už ve třinácti letech se Steve dostal do problémové party a jako člena pouličního gangu ho umístili do výchovného ústavu zvaného „Chlapecká republika". Odtud vedla po několika letech jeho cesta k námořní pěchotě a na začátku padesátých let odstartoval v New Yorku hereckou kariéru. Když se v roce 1960 celosvětově proslavil snímkem Sedm statečných, byl již uznávaným divadelním i filmovým hercem. Z jeho dalších titulů můžeme připomenout Případ Thomase Crowna, Motýlka, Bullittův případ či Le Mans. Jeho vášní byly rychlé automobily a krásné ženy. Zemřel na rakovinu v roce 1980. V celovečerním portrétu na legendárního herce zavzpomínají jeho partnerky, potomci, přátelé i automobiloví závodníci. (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Všetko o hereckej legende. Všetko, čo som chcel vedieť, a čo skalný fanúšik možno už vie. Najznámejšie filmy, zaujímavosti, výpovede rodiny, priateľov a filmových kolegov, presne tak, ako to v dokumente má byť. Autá, rýchlosť, ženy, užívanie života. Žil rýchlo, akoby vedel, že to musí stihnúť kvôli obmedzenému času, ktorý mu pridelil osud. –––– Řečeno jednou větou, rychlost a auta byly jeho mužskou podstatou. –––– Nikdo nenosí sluneční brýle tak, jako Steve McQueen. –––– V životě jedete jen jedno kolo, a já si tu jízdu rozhodně vychutnám. (Steve McQueen) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen, The King of Cool, patří mezi mé nejoblíbenější herce a protože jeho život skončil předčasně a filmů s ním je tedy spíše pomálu, uvítám každý počin, v němž se mihne, byť jsou to jen prostřihy z jeho snímků či rozhovorů s ním. V případě tohoto dokumentu se člověk dozví řadu zajímavých věcí, vyslechne si poznámky z úst příslušníků jeho rodiny, ale také od herců či jiných lidí z filmové branže. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dobrý pokus tvůrců odhalit málo známý životopis tohoto herce s okouzlující očima.. Jeho postavu vystihuje věta "Queen vyjádřil hluboké emoce, aniž by řekl slovo". Bylo v něm něco co ženy při setkání připravilo o řeč. Takže chlapi, mějte mazanost ulice, ale zároveň buďte uvnitř jemní. Překvapilo mě, že byl dobrým otcem rodiny. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,NEVIEM, ČI SOM BOL ZÁVODIACI HEREC, ALEBO HRAJÚCI ZÁVODNÍK." __ Dokument venovaný z polovice McQueenovmu herectvu a z druhej polovice jeho automobilovému nadšeniu. Z filmov preto dostal najviacej priestoru ,,Bullitov prípad",o iných pamätných kúskoch (Sedem statočných, Sklenené peklo, Motýlik) sa 90 minútový dokument zmieňuje iba niekoľkými vetami. Pokiaľ sa v ňom prakticky neustále opakovali vety (a že ich tam bolo) o tom aký bol naj, naj, naj úžasný, vynikajúci, výnimočný, neobyčajný a dokonca z Vaughanových úst vyhlásený za jedného z 2-3 najlepších hercov sveta bolo to až smiešne povrchné a až posledná polhodina ukazuje McQueenov život komplexnejšie aj s jeho prešľapmi (vysnívaný ,,La Mans", ktorý takmer znamenal koniec jeho kariéry). Po formálnej stránke ide o rutinnú záležitosť, kde sa dá dokonca vopred odhadnúť, kto bude mať práve slovo. Akurát mi zostáva záhadou, prečo sa okrem rodinných príslušníkov, Oldmana a Brosnana (?), dostanú ku slovu aj akýsi fitness tréner a asociálny predajca áut. (???) (160. hodnotenie, 16. komentár k filmu) ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Spousta aut a motorek, spousta aut a motorek a něco málo ze života slavného herce. Krátká návštěva jeho filmů, výpovědi spolupracovníků, kolegů i potomků. A zase spousta aut a motorek. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Dokument, který otevřeně přizná, že tomuhle ultrapohodáři vlastně nikdo nerozuměl, protože si kolem sebe postavil neviditelný elektrický ohradník s vysokým napětím, se jen tak nevidí. Než člověk za něco stojí, je už jen svým vlastním pomníkem. Steve podle některých umřel předčasně, ale stál za všechny prachy. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Nezabrzditelný grif paliv. Měl to v sobě - pevnost charakteru, chlapáckou rýhu, neproniknutelnou sílu, charismatickou něhy siluetu. Oči jako malované, modravými proudy rozjasněné. Muž, kterému nebylo možné vyrazit jeho zbraně. Muž, který /si/ stál za /svým/...pohled/em/, před kterým nebylo úniku. ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Ak patríte medzi fanúšikov tohoto herca, nazval by som to povinnou jazdou. Jeden z najlepšich hereckých dokumentov aký som videl. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Standartní životopis, který neurazí, ale který nepřinese ani nic nového. Rodinní příslušníci nostalgický vzpomínají, připomínají se notoricky známé filmy a do toho obdivně plkají Pierce Brosnan anebo Gary Oldman. Myslím, že samotný Steve McQueen by byl velice zklamaný. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Výbornej dokument! Líbilo se mi to chronologické pojetí, propojení filmografie s McQueenovými aktuálními peripetiemi v soukromém životě. Chválili ho tady tak moc, že už mě to chvilkama možná i otravovalo, ale zaznamenal jsem i zmínky o jeho nedostatcích, o jeho až nezdravě řevnivé a soutěživé povaze a to ten film v mých očích zvedlo hodně vysoko. ()

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Byl to frajer a nebál se být drzý a šel si za tím, co chtěl (tak by se dal hodinový dokument). A mluvící hlavy, které si honí nad jeho géniem. Za mně děsná nuda, radši se kouknu na film, ve kterém Steve McQueen hraje. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

„Každý muž chtěl být jako on... Každá žena s ním chtěla spát... Každé dítě toužilo, aby ho učil... Nikdo jiný by nenatočil film Le Mans... Všichni ho zbožňovali... Byl největší hvězdou na světě...“ atd. atd... Ufff. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Trošku mě mrzí,že tam nemluví více herců,kteří se Stevem natáčeli,namísto lidí,co se s ním vůbec nesetkali. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Otázka za bonusových pět bludišťáků: Chlapi chtěli být jako on, ženské s ním chtěly spát a děcka ho chtěla mít za tátu! Kdo je to? Milovník rychlých strojů, krásných žen, bojových umění a jeden z mála posledních pravých rebelů bez příčiny. Začínal debutem, kde (ve svých skoro třiceti let) ztvárnil středoškoláka, kterému rodiče dávají zaracha, aby se poté stal jedním z nejuznávanějších herců své generace. Soutěživý typ, snažící se zastínit i slavnější herce, vedle kterých se na plátně objevil (viz. Sedm statečných nebo Skleněné peklo), avšak později zcela tíhnul ke své závodní vášni. Příjemný dokument, ve kterém na borce vzpomínají kolegové, jak z herecké branže, tak i rodinní příslušníci, zápasníci nebo automobiloví nadšenci. Nejvíce emocí pro mě však do projevu dala kaskadérka Zoë Bell. Závěrem, jak by řekl Arnold J. Rimmer: „To je frajer.“ ■ AnanAss‘s Score: 8/10 ■ ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Hezky udělaný TV dokument; poskytl mi představu o životě a díle protagonisty. Tvůrci si zvolili jeho zálibu v rychlých motorkách a autech jako motiv pro charakteristiku jeho osobnosti. ()

Reklama

Reklama