Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeanne  St. Remy de Valois se  narodila na panství, ale její otec, Darnell de Valois, sympatizoval s obyčejným lidem, usiloval za jejich lepší životní podmínky a jméno de Valois, začalo být královskému dvoru na obtíž. Královští vojáci na rozkaz krále Ludvíka XVI., zabavili jejich majetek a královský soudce odsoudil Darnella k trestu smrti. Jeannenina matka nevydržela tvrdý život, o pár měsíců později umřela a Jeanne se probojovala těžkým životem až do dospělosti, kdy začala usilovat o navrácení majetku a svého postavení. Provdala se za  hraběte Nicolase De La Motte, který si dělal co chtěl a většinu dobu trvání jejich manželství, spolu nežili. Jeanne Nicolasovo počínání tolik nevadilo, jelikož se soustředila na své zájmy, jak se dostat zpět ke svému majetku a jménu. Jako hraběnka navštěvovala královský dvůr, kde se snažila dostat ke královně, ale královna Marie-Antoinette ignorovala veškeré její pokusy o setkání. U královského dvora se pohybuje Rétaux de Vilette, jehož mají v oblibě starší dámy, které on obšťastňuje svou společností. Rétaux se s Jeanne spojí a nabídne jí svou pomoc u královského dvora, jelikož je mezi dámami oblíbený a tudíž získává pro Jeanne protekci a ta se konečně dostává k lidem, kteří jí mohou oficiálně pomoci získat zpět jméno. Veškeré Rétauxovi kontakty Jeanne využije, ale nikde neuspěje se svými požadavky. Přátelství s Rétauxem se změní v lásku. Vymyslí společně plán, jehož hlavními aktéry bude královna a kardinál Louis de Rohan. Královna uvrhla kardinála před lety v nemilost a Rétaux s Jeanne tohoto využijí. Jeanne se představí kardinálovi jako dáma blízká královně Antoinette, ale ten neví, zda jí má věřit a vezme jí na seanci do katakomb, kde se pár lidí setkává s věštcem, hrabětem Cagliostroem. Po seanci se Jeanne zastaví za Cagliostrem, s nímž se domluví, aby podporoval u kardinála spojení s ní. Jeanne přinese první dopis, jako od královny, na nějž kardinál rád odpoví, čímž se rozběhne korespondence a za každý dopis si Jeanne řekne určitou finanční částku, čímž se jí začne žít lépe. Do plánu zasvětí Jeanne i manžela, který se vrátil z cest. Klenotník Bohmer nabídl královně náhrdelník z diamantů velké hodnoty, ale ta ho odmítla a Jeanne donutí malou lstí kardinála zaplatit za náhrdelník klenotníkovi. Jeanne má zpět majetek a Nicolas začne prodávat diamanty z náhrdelníku, o němž si kardinál myslel, že ho koupil pro královnu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

zsn 

všechny recenze uživatele

"Příběh plný vášní", kde jediná vášeň zde byla honba za pozemkem. Takže nuda. Jakákoli aféra s náhrdelníkem nebo jinými cetkami absolutně nestála za zfilmování. Nudný děj a příliš mnoho známých herců, kteří tak svou roli, potažmo celý film naprosto "zlevnili". Hvězdičky za ptáka na hlavě, za Adriena Brodyho, který si zaplať Pánbů stihl zachránit život a za ohyzdnou Joely Richardson, která přišla o hlavu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak Hilary Swank u mňa platí za jedny z najlepších herečiek, hoci ju nemám za extra obľúbenú, nevyhľadávam ju. Zároveň je podľa môjho skromného názoru jedna z najmenej atraktívnych žien v Hollywoode. Na moje prekvapenie tu v dobovom kostýme, klobúku a vhodne upravenými vlasmi vyzerala normálne ako príťažlivá žena. To je tak jediné pozitívum filmu. Nudnejšie dvorné reči som ešte nepočul, príbeh vysušený ako plátok hovädzieho, žiadna šťava. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Pěkná výprava, zajímavý příběh a silné herecké obsazení. S těmito trumpfy, ale bohužel Charles Shyer spíše mrhal, než je pořádně využil. Ze začátku se mu však daří, divák je napnutý jak to dopadne. Ale jakmile spiklenci získají náhrdelník, vše jde do háje. Scénář začíná se brodit v bezradnosti. A tím i herci. Reřisér náhle neví co a jak má říci. Skrátka celý film jde do háje. Aféra s náhrdelníkem je výrazným sklamáním, nedokáže diváky pobavit, ani jim dát něco vydatnějšího.Všem kdo by rádi spatřili opravdu dobrý film o intrikách na dvoru Ludvíka XVI., vřele doporučuji francouzdké drama Nevinné krutosti. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Zcela prumerne historicke, lehce romanticke, drama aneb jak okrast kardinala, zamilovat se do Mentalisty a podkopat zaklady monarchie. 0,5% akce, 99,5% intrik. Pekna vyprava, kostymy i skladby, ale jinak nic zvlastniho. Navic na DVD z edice Aha! me stvala velka desynchonizace titulku, dokonce casto nektere chybely...doporucuji tuto smejdskou verzi vubec nekupovat a radsi film stahnout, pripadne zkusit bluray nebo dabing. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

I mě tam Hilary moc nesedla ona je celkově neslaná nemastná.Vzhledem k tomu že ta aféra otřásla královstvím ,bych čekala nějakou lišku podšitou - když už teda intrikovala . Ale další herecké postavy odvedly skvěle svoji práci takže se to u ní ztratilo.Celkově je film zábavný.Hláška vypravěče že lid viděl svoji královnu v jiném světle a k tomu záběr na.....to mě fakt dostalo.Jinak jsem přišla na chuť filmům kde je zapojen i vypravěč.Konec vás překvapí.Film mě opravdu zaujal.Dobrý dabingU mě dobrý. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Točilo se na zámku Kačina, katedrále sv. Barbory v Kutné hoře, Valticích, Lednici a Dobříši. (M.B)

Reklama

Reklama