Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Emily touží po lásce svého otce, chce v něm vzbudit zájem, a proto se rozhodne zinscenovat vlastní únos. Zatelefonuje mu a přes zkreslovač hlasu a žádá milion dolarů výkupného. Pak se sama sváže a zavře do kufru svého auta. Její otec se spojí s policií, ale místo Emilyina pobytu se nepodaří určit, protože volala z mobilního telefonu. Otec se zachová podle instrukcí a shodí z mostu na plující loď kufřík s výkupným. Všechny peníze však skončí v moři, po otevření kufříku je rozfouká vítr, způsobený policejním vrtulníkem. Emily čeká v kufru auta na vysvobození, ale stane se nečekaná věc auto ukradne zloděj. Policisté, připraveni u výjezdu z garáží, ve kterých má být Emily nalezena, se snaží ujíždějící auto zastavit. Mladému zloději, Vincentovi, se ale podaří ujet a šťastně dorazit do skladiště, úkrytu kradených aut. Z kufru se začne ozývat bouchání a volání a Vincent s hrůzou zjišťuje, že v něm leží svázaná žena. Znovu kufr zavře a informuje o nečekané komplikaci svého kumpána. Emily se z kufru nakonec dostane, ale ze zamčeného skladiště se jí utéct nepodaří. Najde alespoň svůj mobilní telefon a volá do otcova domu. Mluví se svým strýčkem Raymondem, žádá ho o pomoc, ale musí hovor přerušit, protože se vrací Vincent s komplicem (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

neo93 

všechny recenze uživatele

Docela dost slabý film. Rozhodně jsem čekal o něco víc, než se mi dostavilo. Jasně, neočekával jsem žádnou filmovou přehlídku, ale i přesto o kapku více. Problém je již možná v samotném zařazení snímku do žánru. Film se tváří jako krimi, komedie či romantický film, ale ve výsledku není ani jedno. Od každého si bere něco, ale dohromady to příliš nefunguje. V celém filmu se skoro nezasmějete, o nějakém milostném poutu mezi hlavními hrdiny se nedá hovořit a po kriminální stránce se toho taky moc nestane. Samotný pár v podání Alicia Silverstone a Benicio Del Toro mě opravdu zrovna nenadchl. Alicia má sice hezkou tvářičku i postavu, ale to je tak vše, a Del Toro zase se svým monotoniím výrazem a nevýraznými postoji, taktéž neuchvátí. Jediným, kdo celou situaci zachraňuje, je Christopher Walken, který je jako povedený strýček výborný. Jinak ale film, nemá nic moc co nabídnout a nemá cenu se s ním dále zabývat, resp. nestojí za to ho někdy znovu vidět. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Marco Brambilla se na začátku své kariéry jevil jako velmi ambiciozní režisér, který navzdory tomu, že pochází ze slunné Itálie, chtěl vnést svěží kvalitu do amerických projektů. Nepodařilo se to a po dvou filmech upadl v zapomnění. Tenhle je ten druhý (první byl akční "Demolition Man"), ale oproti velmi propagovanému akčnímu spektáklu, se tenhle s jeho úspěchem nedá porovnat. Tenhle film není ani akční, ani komedie a ani se neosvědčil jako plnohodnotné drama nebo thriller. Nerozhodnost, v jakém žánrovém zařazení se objeví, se na filmu podepsala, protože Brambilla se nemá ve filmu jak blýsknout , nemá co ukázat a nemůže ani předvést nic ze svého kvalitně "zmáklého" řemesla. Není to obrovský propad, ale spíše pohřbení kvalit kdysi nadějného režiséra ve filmu, ve kterém mladá dívka a dcera bohatého otce zinscenuje vlastní únos, ale pak se všechno zkomplikuje a zamotá. Z filmu je hodně poznat, že je točený na jistotu, není ale žádná hrůza ho vidět. Pouze nezaručuji, že se u něho dá vrcholně pobavit. Brambilla, po neúspěšných pokusech ve snaze vrátit se na vrchol, raději dobrovolně režie zanechal. 50% ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Začátek ujde, vyvíjí se to vcelku slibně, jako komedie, ale pak to zabředne do červené knihovny a začíná nuda. Navíc jsem to nepochopil s tím oblečením. V tašce to neměla, tu přece kontroloval ten zloděj. Do motelu ji odveze večer v bílém triku, ona vychází v černém a hned nato má na sobě hnědé triko. No to není zas tak důležité, fakt je to že pak snímek ztratí „šťávu“ a stává se víceméně statický. Nakonec to je ještě dobré, ale mezitím je opravdu nuda. 20130721nest.s.Nova Cinema ()

5150 

všechny recenze uživatele

Oddechovka, jenž sází zejména na sympatické škádlení mezi Alicii Silverstone a Beniciem Del Torem, avšak ani vedlejší party Harry Connicka či Christophera Walkena nejsou k zahození. Atmosféra je dobrá, pohodová (písničkový doprovod obsahuje nahrávky od Dave Matthews Bandu, Bryana Adamse a dalších interpretů). ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Neoriginální námět zůstal ve svém ztvárnění někde na půl cesty. Thriller? Komedie? Oni to, oni ono. Taškařice Alicie Silverstone a Benicio Del Tora nějak vůbec nebaví a jsou nezajímavé, i když se viditelně snaží. Vtípky aby divák pohledal, dějové zvraty jsou předvídatelné, akční scény slaboduché, drama žádné. Zkrátka chybí tomu ta správná šťáva. Rytmus vyprávění si však poctivě drží. Snímek vhodný pouze pro televizi na pozdní noc. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama