Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Emily touží po lásce svého otce, chce v něm vzbudit zájem, a proto se rozhodne zinscenovat vlastní únos. Zatelefonuje mu a přes zkreslovač hlasu a žádá milion dolarů výkupného. Pak se sama sváže a zavře do kufru svého auta. Její otec se spojí s policií, ale místo Emilyina pobytu se nepodaří určit, protože volala z mobilního telefonu. Otec se zachová podle instrukcí a shodí z mostu na plující loď kufřík s výkupným. Všechny peníze však skončí v moři, po otevření kufříku je rozfouká vítr, způsobený policejním vrtulníkem. Emily čeká v kufru auta na vysvobození, ale stane se nečekaná věc auto ukradne zloděj. Policisté, připraveni u výjezdu z garáží, ve kterých má být Emily nalezena, se snaží ujíždějící auto zastavit. Mladému zloději, Vincentovi, se ale podaří ujet a šťastně dorazit do skladiště, úkrytu kradených aut. Z kufru se začne ozývat bouchání a volání a Vincent s hrůzou zjišťuje, že v něm leží svázaná žena. Znovu kufr zavře a informuje o nečekané komplikaci svého kumpána. Emily se z kufru nakonec dostane, ale ze zamčeného skladiště se jí utéct nepodaří. Najde alespoň svůj mobilní telefon a volá do otcova domu. Mluví se svým strýčkem Raymondem, žádá ho o pomoc, ale musí hovor přerušit, protože se vrací Vincent s komplicem (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prítomní herci asi nemali zrovna žiadne ponuky a tak si zahrali vo Vydieračoch. Filme, o ktorom každý musel tušiť, že nebude mať šancu na úspech. Dialógy vyzerajú asi takto: doneste prachy, dám si dvojitého panáka, držala som mu penis, alebo vypadni z auta. Ako oddychovka v telke to ujde, pre tých zopár divákov v kinách to bolo určite rozčarovanie. Alicii to s tým drsným očným makeupom seklo. Dôvod na zhliadnutie ďaľšej šablónovitej verzie štokholmského syndrómu to však určite nie je. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Možná je tentokrát v průšvihu, ale víte co? Už jsem za ni tenhle týden jeden milion dolarů zaplatil. A nemám v úmyslu to udělat znovu." Kdybych někdy ukradl auto a pak našel v jeho kufru spoutanou Emily, tak bych jí nejprve sebral z boty klíček od pout a pak už bychom se nějak domluvili. Ale bez strejdy Raye, ten evidentně neměl moc smyslu pro domlouvání. A přestože to byl sympaťák, tak ho do trojky nechci. Mně se prostě Emily líbila, což se odráží v mém hodnocení snímku, který mi kromě jisté pohodovosti jinak neměl co nabídnout. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Marco Brambilla se na začátku své kariéry jevil jako velmi ambiciozní režisér, který navzdory tomu, že pochází ze slunné Itálie, chtěl vnést svěží kvalitu do amerických projektů. Nepodařilo se to a po dvou filmech upadl v zapomnění. Tenhle je ten druhý (první byl akční "Demolition Man"), ale oproti velmi propagovanému akčnímu spektáklu, se tenhle s jeho úspěchem nedá porovnat. Tenhle film není ani akční, ani komedie a ani se neosvědčil jako plnohodnotné drama nebo thriller. Nerozhodnost, v jakém žánrovém zařazení se objeví, se na filmu podepsala, protože Brambilla se nemá ve filmu jak blýsknout , nemá co ukázat a nemůže ani předvést nic ze svého kvalitně "zmáklého" řemesla. Není to obrovský propad, ale spíše pohřbení kvalit kdysi nadějného režiséra ve filmu, ve kterém mladá dívka a dcera bohatého otce zinscenuje vlastní únos, ale pak se všechno zkomplikuje a zamotá. Z filmu je hodně poznat, že je točený na jistotu, není ale žádná hrůza ho vidět. Pouze nezaručuji, že se u něho dá vrcholně pobavit. Brambilla, po neúspěšných pokusech ve snaze vrátit se na vrchol, raději dobrovolně režie zanechal. 50% ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Nepříliš komediální,chvílemi nudná komedie,kterou kazí Alicia Silverstone a zachraňují Walken s Torem. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Oddechovka, jenž sází zejména na sympatické škádlení mezi Alicii Silverstone a Beniciem Del Torem, avšak ani vedlejší party Harry Connicka či Christophera Walkena nejsou k zahození. Atmosféra je dobrá, pohodová (písničkový doprovod obsahuje nahrávky od Dave Matthews Bandu, Bryana Adamse a dalších interpretů). ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Líbí se Ti můj smích ??" - "Víc než tvůj křik !!" ;) Průměrná pseudogangsterská taškařice o jednom fingovaném únosu rozmazlené dcerušky, která stojí a padá s tradičně skvostnými hereckými výkony Benicia Del Tora a Chrise Walkena.. Zejména Benicio je naprosto okouzlující v roli zlodějíčka a tak trochu smolaře, který vás prostě okouzlí !! Bohužel právě tu romantickou linku s pachutí "stockholmského syndromu" vidím jako největší slabinu Brambillova filmu, jemuž výrazně schází jakákoliv úderná hláška či nepolovičatě absurdní scéna, protože Alicia Silverstone, prkenná a nevýrazná tuctovka, odhaluje slabiny svého herectví právě nejvíc v okamžiku, kdy je v záběru spolu s Del Torem, kdy ještě víc vynikají !! Celkově se určitě nejedná o špatnou oddechovou záležitost, leč špatný výběr hlavní ženské postavy spolu s viditelnou nedotažeností celku mě zaráží, zvláště když si uvědomíte, že právě s touto "Bonnie a Clyde" (ne)komedií přišel Brambilla po kultovním Demolition Manovi.. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Christopher Walken nemôže sklamať, hlavne keď hrá starostlivého a (ako vždy) tak trochu divného stýčka. Zato Alicia Silverstone môže sklamať, tak ako vždy. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Byl sem zvědavej co brambila spáchal po demolišnmenovi, no a byla to pěkná blbost a nezachránil to ani toro ani wolken. V hlavní roli hrála ta holka z klipů od erosmis, což byly její nejlepší herecký výkony. Na film tadle holká nemá, byla to vždycky taková slabší kopie drů berymor. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Napriek prvkom, bez ktorých by som sa zaobišiel, je film často veľmi zábavný a veľkú zásluhu na ňom má Del Toro, ktorý vytvára pomaly hovoriacu postavu. 6/10 ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je ako stvorený pre TV. Môžete ho začať sledovať kdekoľvek (tým myslím od ktorejkoľvek pasáži, a neprídete o nič. Príbeh je ničotný, herecké obsadenie perlí, i keď len Benicio a Ch. Walken. Kvôli nim sa to oplatí vidieť... ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Příjemná blbůstka pro majitele sentimentálních a romantických dušiček, must see pro fanynky Benicia del Toro. Ten chlápek neumí sice hrát, ale je to silnej typ. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Fim napohodu. Benicio i Alicia byli sympatickou dvojkou, Walken v neobvykle pozitivní roli. Několik kvalitních hlášek, navíc pěkný soundtrack. 7/10 ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Vždycky když jsme se v tělocviku rozdělovali na družstva do vybíjené, dostal k sobě každý silný hráč nějakého slabšího, aby byla vyrovnaná hra. Řekla bych, že ze stejného důvodu vyfasoval Benicio Del Toro Aliciu Silverstone (nebo naopak ona jeho), protože právě navzdory ní a hodně slabému scénáři drží „hispánský Brad Pitt“ tenhle film zuby nehty na úrovni něčeho, co ještě stojí za to sledovat. Možná, že ani bez něj by to nebylo na odpad (přece jen je tam ještě Christopher Walken), ale nuda by to byla určitě. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Sakra! Takové pěkné obsazení - Del Toro, Alicia, Christopher a další...a ono nic - jen zhusta nuda, suchota a chlad...podprůměr. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Neoriginální námět zůstal ve svém ztvárnění někde na půl cesty. Thriller? Komedie? Oni to, oni ono. Taškařice Alicie Silverstone a Benicio Del Tora nějak vůbec nebaví a jsou nezajímavé, i když se viditelně snaží. Vtípky aby divák pohledal, dějové zvraty jsou předvídatelné, akční scény slaboduché, drama žádné. Zkrátka chybí tomu ta správná šťáva. Rytmus vyprávění si však poctivě drží. Snímek vhodný pouze pro televizi na pozdní noc. ()

Reklama

Reklama