Reklama

Reklama

Zloději myslí

  • USA The Mind Snatchers (více)

Obsahy(1)

Geniální Christopher Walken v jedné ze svých prvních filmových rolí. James Reese (CHRISTOPHER WALKEN), toho času sloužící v armádě, odmítne uposlechnout vojenskou policii a pustí se s ní do křížku. Při potyčce je zraněn a se zlomenou rukou převezen do nemocnice, která se od jiných, podobných zařízení v lecčem liší. Jsou zde pouzí tři pacienti, kterým se věnuje špičkový tým vědců vedený německým lékařem. Místo klasického léčení jsou však na hospitalizovaných vojácích prováděny nelidské experimenty s jejich mozky, jejichž účelem je potlačit vztek a napětí. James se však odmítá podřídit rozkazům a rozhodne se proti plánům velení bojovat… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

tron 

všechny recenze uživatele

„Pozri, zlato, môžeš to mať dvoma spôsobmi. Prvý je po dobrom. Ten druhý, zákonite, po zlom.“ Strašne otravný film, v ktorom dvaja zranení vojaci sedia v izbe alebo sa prechádzajú v priľahlom parku a rozprávajú sa, kým miestny lekár na nich zrejme prevádza ilegálne pokusy. Nič z toho ale prvú hodinu nevidíme. Zvyšných 30 minút je po ospalej hodine už len oným povestným „doklepnutím do truhly“, len aby ste to konečne mali za sebou. Úplná katastrofa to nie je, je to len nuda, ale ak máte radi (vtedy ani nie 30-ročného) Christophera Walkena, za jedno pozretie to, takmer, stojí. Zdĺhavé, neatraktívne. Pôvodne som chcel dať až 40%, ale keď som si predstavil, že by som si túto nudu musel pozrieť ešte raz... ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Mladý voják se po potyčce s vojenskou policií ocitá v nemocnici, která je trochu divná. Jen hrstka pacientů, zato nějaká ta zvláštní zařízení, pokusné opice a dráty do hlavy. Více drama než scifi horror, ale poměrně zajímavé, hlavně díky začínajícímu Christopheru Walkenovi v hlavní roli. Už coby mladíček měl ten svůj nepříjemnej pohled. Zápletka je trochu plytká a tak se příběh místy vleče, ale některé scény, včetně závěru jsou poměrně interesantně natočené, čemuž pomáhá i zajímavý hudební podkres. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu hned od začátku skutečně připomíná hlavně drama, kdy máme šanci sledovat arogantního a hlavně agresivního mladíka Reese, který nemá úctu ani ke svým přátelům, ani k ženám. Žije hlavně sám pro sebe a ostatní jsou pro nej jen obtížný hmyz, který rád zesměšňuje a ponižuje. Díky své prudké povaze tráví spoustu času ve vojenském vězení a jde od jednoho průšvihu k dalšímu. Tentokrát ovšem netuší, že se dostal do hledáčku bláznivému vědci, který v něm vidí potencionální pokusné morče. Až do teď má děj svižný průběh a divák se hlavně díky Walkenovým hláškám nenudí. Jenže s příjezdem na kliniku započne nuda. Dalších dvacet minut se celkem nic neděje a jen posloucháme nesmyslné bláboly jednoho pacienta. Ten se ovšem později změní a je rozhodně rovněž velkým přínosem pro jinak docela nudný děj. Hlavní slovo má však pořád náš hrdina Reese, který nepřestává zesměšňovat jak personál, tak i své spolupacienty. Tady tvůrci připravili na diváky jednu ze svých psychologických her. Některé slabší povahy to možná vzdají a nedodívají se ani dokonce. Děj totiž postrádá veškeré napětí, ale zato poodhaluje šílenost zdejšího místa a jeho obyvatel. Ti co vydrží až do konce určitě litovat nebudou i když musím přiznat, že jsem pořád očekával závěrečný rozjezd, který se ovšem nekonal. Úplný závěr mi přišel takový nemasný, neslaný – obyčejný průměr, který završil i celkově průměrný film.Hlavními pozitivy tohoto snímku jsou především slušný hudební doprovod ( který místy skvěle oživil naprosto nudné pasáže a Walkenův herecký výkon jenž byl hlavní doménou a ozdobou filmu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ono to nakonec bylo docela zajímavé, i když jsem od toho čekal úplně, ale opravdu úplně něco jiného. Naštěstí za to mladičký Walken zatáhl, ten jeho věčně se tlemící kolega taky a vznikl z toho zajímavý a podivínský dramatický thriller, který, a možná je to dobře, tu roušku moc nepoodhrne. Za ty opice bych jim nakopal prdele. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvěle herecky obsazené sci-fi drama, které po těch bezmála 40-ti letech neztratilo nic ze své působivosti. Samozřejmě s ohledem na dobu vzniku a zřejmě skromný rozpočet snímku, nečekejte žádné speciální efekty, ale poutavou zápletku s bezchybným rozuzlením, rozhodně ano. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pravdu povediac, veľmi nudný snímok, ktorý má ale zaujímavý námet a dobrý herecký výkon hlavného predstaviteľa. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

James Reese je arogantní hajzlík a násilník, který si s respektováním druhých nedělá žádné problémy a s úctou k ostatním taky zachází po svém. Tak co s ním? Zavřeme ho do speciálního zařízení, které připomíná obyčejnou nemocnici. Pak se ukáže, že je to experimentální zařízení, kde se zkoumá jak lze potlačit násilí a vztek. Ano, je pravda, že se film místy vleče a postrádá jakékoliv napětí, ale je to jen záměr filmových tvůrců, kteří si s námi chtěli zahrát známou psychologickou hru. Pokud chcete vidět herecké začátky Christophera Walkena, tak vám film můžu doporučit. Ten jeho upřený pohled mu zůstal i dnes. On je tahounem celého filmu. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Zloději myslí. Škoda, že nemyslel i ten, kdo tvořil dialogy pro tento film. Slyšet herce takového formátu, jako je Christopher Walken, říkat takové nesmysly, je do nebe volající. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně nezáživné. Armada provádí pokusy z mozkem. Nejdřív se nám představí nesympatický hlavní hrdina, který přijde domů k přítelkyni. Ta tam pořádá oslavu a on se chová jak totální buran a chce mlátit nákou holku. Pak si pro něj přijdou M.P. a odvedouho přitom mu zlomí ruku. Je v cele a následně převezen do jakéhosi střeženého zařízení, kde jsou jen 2 pacienti ted už 3. Jeden je zafáčovaný na hlavě a pořád křičí.Od upovídanýho pacienta se dozví, že má díru ve střevech, ale jemu vrtá proč má operovanou hlavu. Nikdo mu nic nechce říct. Zařízení funguje tak, že pacienta donutí "dobrovolně" si nechat udělat něco s mozkem ,aby se pomohlo jiným. Celé je to strašně zdlouhavé a o ničem.Dopadnout to ani jinak nemohlo. ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Buď jsem to tak úplně nepochopil nebo není žádný důvod, proč by toto téma mělo být zfilmované. Hodinu a půl se totiž díváme na Christophera Walkena, který je v nemocnici s dvěma dalšími pacienty a personálem, neustále se kecá a akce nikde a nakonec nějaký slabý odvar normálního konce. Jsem si jistý, že ne moc početnou hrstku lidí to určitě nadchne ale já mezi ně nepatřím, jedno shlédnutí stačilo. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Ač se Walken snaží sebe víc, tenhle film je prostě o ničem. Je to neskutečná nuda a jediným zajímavým je právě Walken. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Zápletka ako poďme j*bať, hodinu sa nič nedeje a od hororu to má na hony ďaleko. Celý film tak sa svojich pleciach nesie mladý rebel bez príčiny Christopher Walken, toho času celkom fešák, hoci keď hrá naštvaného, ide z neho strach. Bezútešné prostredie vojenskej nemocnice by bolo celkom fajn, ale dej sa tak neuveriteľne vlečie, že všetky superlatívy by boli klamné. Čisto nostalgická záležitosť. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Člověk má občas radost že objeví "nové" staré sci-fi, ale většinou to za moc nestojí. Třeba Happiness Cage. Jeden nesympatický voják se dostává do nemocnice, aniž by věděl proč, potkává zde druhého nesympatického vojáka a prakticky celou hodinu jenom žvaní. Cox nikdy nebyl výborný herec, Walken je tu moc mladý (ale chvílemi dobrý) a oba nemají co hrát. Až ve finále se rozjede nějaký děj (SPOILER - stimalace center rozkoše v mozku), nicméně s očekávaným průběhem a vyústěním a myšlenkou komplet vykradenou z Mechanického pomeranče. Zkrátka nuda. . ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Pre mna osobne to bolo sklamanie, aj ked ten pribeh bol zaujimavy. Len mu chybalo lepsie rozvinutie do napinavosti a nie do nudnosti, ako som to mal moznost vidiet v tomto filme. Zaradenie film do zanru horor ma trocha zmiatlo, ked som pozrel do konca film. Preco? Nic take tam nebolo, akurat, ze tam robili pokusy s mozgom, ale konkretne nic neukazali. Vacsinou sa to tocilo okolo dvoch ludi v nemocnicnej izbe. Podla mna dost malo, aby ma to ohurilo. Herec Christopher Walken vo filme exceluje a rola drsnaka mu pekne sadla a zahral to bravurne. ()

JesterKruger odpad!

všechny recenze uživatele

Omlouvám se, ale tohle byl opravdu otřes. Herci naprosto nesympatičtí, a hlavní hrdina totální hulvát. Prvních 30 minut bylo pro mě čumění do stěny, a tohle nebyl horor. Horor byl pro mě tenhle film shlédnout až do konce. Čím více se na to člověk kouká, tím je to větší peklo. Ano. Název sedí, jelikož ti tento film úplně vygumuje mozek. Na padrť zničené mauzoleum. ()

mmirri 

všechny recenze uživatele

Film, který ve své době ještě očekával, že divák potřebuje prostor k přemýšlení. Výborné výkony herců neobsahovaly zadání, být sympatický publiku. Zase jedno realistické varování a zase stejná odpověď lidstva: "Takhle my to dělat nebudeme. My budeme manipulovat myslí mnohem dokonaleji." ()

Reklama

Reklama