Reklama

Reklama

Chudák Petr

(festivalový název)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Romantický
Francie, 1892, 4 min

Režie:

Émile Reynaud

Hudba:

Gaston Paulin

Obsahy(1)

Krátky animovaný film o tom, ako sa raz v noci Arlequin vydá pozrieť svoju lásku Colombine. Keď na dvere zaklope Pierrot, Colombine a Arlequin sa skryjú. Pierrot začne spievať, ale Arlequin ho vydesí a rýchlo odíde. (Marek1991)

Recenze (17)

Radko 

všechny recenze uživatele

1892-2015. Tak veľa sa po 123 rokoch od nakrútenia nezmenilo. Aj dnes si slečny, ženy a dievky vyberajú chlapov. S výnimkou násilia alebo inak spoločensky upravených pravidiel vzniku vzťahov, samozrejme. Chlapi sa pred vyvolenou svojho srdca (alebo momentálnej túžby) i dnes kadejako naparujú svojimi schopnosťami niečo im zaspievať, zhotoviť, zahrať, pobaviť, čo najviac vypiť, zarobiť, ukázať im nejakú veľkú a parádnu vec v podobe auta, domu, umeleckého diela (vlastného aj cudzieho) a tak. Ten čo v súťaži u dámy svojho srdca prehral, ťahá za kratší koniec. Nezriedka býva zosmiešnený, či inak ponížený. Čo je prípad i chudáka Petra. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně těžké hodnotit, ani ne tak kvůli datu vzniku, protože animace se prostě a jednoduše po dobu dalších desítek let zas tak moc z technického hlediska nezměnila, ale především tu divácky hodně zavazí fakt, že je záznam urputně nekompletní (dochovala se ani ne třetina původní stopáže). Příběh je líný, ale přeci jenom má cosi jako pointu, která na malém prostoru funguje, při původní délce by na to nárok neměla a animace je, při všem mhouření bulev a pomrkáváním na datum 1892 přespříliš trhaná, bohužel, jinak je to výtvarně zpracované dobře. V tomto filmu se nevyskytují licoměrní mouřeníni, gigantičtí plži, ani oživlé sousoší lesní zvěře! ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl první animovaný film historie? Sakra, já se v tom už nevyznám. Tenhle má i ručně nakreslené prostředí i příběh. Příběh o námluvách a žárlivosti. 500 obrázků, to je co říct. Myslí se tím v popisu, že ten film původně trval 15 min? ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

První animovaný film a takhle zlomyslný. Existoval i druhý díl, který byl prvním animovaným pornem vůbec, vyvolal však obrovský odpor tehdejšího obecenstva. Reynaud totiž neuměl v animovaném filmu postavy svlékat a tak nahradil pierota psem. Film byl po své jediné premiéře zničen. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľký historický význam tohto videa kazí len tak trošku nudný príbeh, ale zas ho pozdvihujú srandičky. Akurát ten koniec bol zvláštny, veď aby na koniec muž vošiel do dverí, kde býva tá žena a pritom je to animovaný film a navyše iný chlapík prišiel dverami v stene? No, to už excelentné nie je, ale keď som videl iné filmy, vzhľadom na ich dĺžku a kvalitu , tak ani zďaleka nedosahovali tohto umenia. Podľa mňa boli Francúzi vysoko popredu pred Američanmi svojím obsahom. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Na rok 1892 opravdu povedené. Pohyby jsou ještě sice poměrně trhané a příběh to skoro žádný nemá, přesto se filmu díky povedené animaci nedá upřít jisté kouzlo, které zapůsobí i po století. ()

Recenzon 

všechny recenze uživatele

Ukrutná nuda až taková, že jsem na to prostě nedokázal koukat. V očích mého mozku se v tomto snímku nic nestalo, a absolutní hrůza opravdu. To je děs velebnosti. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý krátký snímek s překvapivou ruční animací na vysoké úrovni, ale utahaným příběhem. Rozhodně si ten postup nastuduji, protože mě překvapila použitá barva i to, že se nemá jednat o film. ()

Reklama

Reklama