Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desiré žije ve městě a její život se skládá z práce v knihovně, občasného posezení ve společnosti intelektuálních přátel a návštěv senilní matky. Většinu času však tráví sama, pije espreso ve své moderně zařízené kuchyni a sní o lásce. A pak si jednoho dne udělá procházku na hřbitov a tam uvidí Bennyho. Benny žije sám. Jeho život se točí okolo práce na farmě a jeho jedinou společností je dvojice, žijící v sousedství. Když však končí den, je sám. Pije instantní kávu ve svém poněkud ledabyle udržovaném příbytku a sní o lásce. Jednoho dne zajde na hřbitov na hrob rodičů a spatří Desiré. Je to jen okamžik. Jeden úsměv. Ale stačí k tomu, aby se zrodil milostný příběh. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

"Benny a já máme společný..." "Sex. Animální. Nic vegetariánského." Většina romantických filmů je založena na příběhu dvou lidí, kteří se 3/4 filmu míjejí, aby si nakonec padli kolem krku a zjistili, že si vlastně perfektně rozumí. Švédské "Grabben i graven bredvid" trochu obráceně představuje dva cizince, kteří spolu začnou chodit již po úvodních titulcích, aby postupně přicházeli na to, že jsou vlastně úplně odlišní. To je ale asi tak jediné, čím se tento film vymyká oproti běžné romantické produkci. Kdyby dialogy v některých případech pocházely od Rosamundy Pilcherové, vůbec bych se nedivila a ani výborní herečtí protagonisté jim tentokrát nějaký hlubší smysl dát nedokáží. Objektivně tak za dvě a půl hvězdy, které za mého oblíbence Michaela Nyqvista v roli dokonale buranského a přitom chytrého farmáře zaokrouhluji nahoru. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

No, musím uznat, že jsem viděla řadu lepších snímků než tento, ale na 3 a půl hvězdy to vidím s čistým svědomím. A protože ostatní šli s hodnocením celkem nízko, zaokrouhlím to směrem vzhůru. :-) ()

Reklama

Reklama