Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (292)

jenik71 

všechny recenze uživatele

Dva bratři zdědí po otci nejen špagátovnu, ale i starší dům. A s ním i malou myšku, která se tu cítí doma a nehodlá dům jen tak opustit. A tak škodí jak může a přivádí bratry k zoufalství... Starší diváci se jistě několikrát zasmějí, ale na víc jak tři hvězdičky to není. Děti, které budou asi myšce fandit, si můžou ještě jednu hvězdičku přičíst, protože film je hlavně pro ně. ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Když jsem chodil do 5. třidy, tak tento film patřil mezi mé oblíbené (spolu s Myšákem Stuartem a Dr. Dolittlem) a celkem rád na něj vzpomínám (třeba Kočkodzzil). Ale když jsme ho viděl nedávno, tak téměř, kdyby chyběly vážné scény (vzpomínka na umírajícího otce) tak mě ten zbytek úplně unudí. Jedno mu upřít nemůžu: akční momenty jsou na pěkně zpracované. ()

Reklama

JirkaLexa 

všechny recenze uživatele

Ucházející komedie k pěknému večeru s rodinou u filmu. Po komediální stránce splňuje zásadní pravidlo - pobavit. Způsobem zpracování mě dost připomíná film "Sám doma". Na dobu vzniku asi typická kvalita, která mě ale téměř odradila a je mi líto, že díky kvalitě filmu musí klesnout i mé hodnocení. Na druhou stranu je ale velmi dobře zvolená hudba a k tématu se hodí. Dále pak musím zmínit smělý příběh, který je obsáhlý, nápaditý a skládá se z mnoha fází. Když jsem to ale viděl před deseti lety, byl to mnohem větší zážitek... 65% ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Další z typicky amerických "rodinných" filmů, kde hlavní postavy přeorají barák, aby našli malého bastarda, který jim škodí (něco podobného, jako Culkin v Sám doma). Snímky toho typu zrovna nemusím. Děti se u toho určitě hrozně baví a smějou se každé hlášce, ale ostatním to přijde jen jako další nemožná americká dětská komedie. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film (alebo aspoň tá myška) si zaslúži percentá úplne presne, no nečudujem sa aj nižším hodnoteniam. U mňa mal film to šťastie, že som ho videl asi ako desať ročný. Kebyže ho vidím teraz, asi idem nižšie, tak to radšej nechám tak. Ale aj tak sa čdujem, že po takejto detskej somarine sa dostal Verbinski tam, kde je teraz. 55%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Tento film spolu se snímkem Peacemaker stály při samém začátku studia DreamWorks Pictures. (fannah)
  • V některých scénách, kde je kamera zaměřena na myš ve zdi se musela použít krysa jako "body doubler". (HappySmile)
  • Když se Ernie Smuntz (Nathan Lane) během proslovu snaží trefit myš kladívkem, tak při tom skončí na zemi a shodí mikrofon z pultu. V dalším záběru je ale mikrofon zpátky na pultu. (Duoscop)

Reklama

Reklama