Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (292)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hon na myš je pro dětské publikum rozhodně skvělý film. Sice není zrovna dvakrát bezpečný nebo výchovný (malým myškám se přece takhle neubližuje), ale zábavný rozhodně je. A tím to taky končí. Navíc se nějak nedovedu přenést přes dementní výraz Lee Evanse, ale jsem zcela a naprosto objektivní:))) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Na poprvé celkem slušná sranda, napodruhé již jenom celkem slušná nuda. 65% Zajímavé komentáře: woody, tron, Grafito, Dexx ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nadupaná, cynická (samozrejme len do istej miery) a vizuálne takmer burtonovsky štýlová zábava. Po rokoch som to znovu videl v telke, čakal som vypáchnutosť, ale opak bol pravdou, až teraz som to docenil. Najviac ma dostali gradované viaclevelové gagy. Keď Nathana Lanea výbuch plynu vystrelí z komína, je to sranda. Keď na konci balistickej dráhy dopadne do jazera, je to ešte väčšia sranda. Keď na dne pristane presne do tej vane s lepenkovou figurínou ženy, je to už nekontrolovateľný záchvat smiechu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $38miliónovTržby USA $61,917,389Tržby Celosvetovo $122,417,389║ Režisér neskorších veľkých hitov Gore Verbinski a jeho slušný debut v ačkovej lige, pre rozbiehajúce sa štúdio DreamWorks to bol slušný Vianočný hit. V hlavných úlohách sa tu objavila dosť neznáma dvojica packalov ako Nathan Lane a Lee Evans a ide im to nadmieru dobre, príbehu dodávajú správnu zamotanosť okorenenú miestamy až čiernym humorom, na čo nás upozorní hneď začiatok filmu. V tomto filme sa najväčšoi devízou stala myš a jej šikovné "zábavné" vrtochy. /videl v kine: 65%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dva chlapy a jedna myš a celé to skončí naprosto ... šileně. Někdy by se neměla chvílemi slušná komedie kazit přeslazeností myšky a happyendem... ()

woody 

všechny recenze uživatele

Čtu tady komentáře typu ,,Nepovedená variace na Toma a Jerryho" nebo ,,Scénář by se hodil spíš na animáků".Možná jo.Ale já bych se na těch pár scén s ,,Hitlerem s ocáskem" moh dívat furt.A Chris Walken tomu dává korunu.Bravo,bravisimo. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

V podstatě klasická kreslená groteska, natočená ale s lidskými herci. Hon na myš je takový celovečerní hraný Tom a Jerry...a překvapivě to funguje, minimálně pro děti ... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek, který ve své snaze stylizace do podoby starých animovaných grotesek ala honičky Toma a Jerryho celkem uspěl. Minimálně v některých scénách jde o podařenou taškařici. Vzhledem k tomu, že film je zaměřen na menší publikum, tak tomu někdy bohužel odpovídá i úroveň humoru. Přesto se to dá bez nějaké výraznější újmy přežít. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Main Title ,2. Funeral Prologue ,3. Chez Ernie ,4. Dying Wish ,5. Charles Lyle Larue ,6. What Are You Doing? ,7. Nailgun ,8. Hot Tuboggan ,9. Cherry Catapult ,10. Ernie Finds the Contract ,11. Silent Movie ,12. Caesar's Big Drag ,13. Shotgun Chase ,14. Insufficient Postage ,15. Flaming Doo ,16. String Cheese ,17. End Credits , ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nástupcovia Laurela a Hardyho? Svojský pokus zistiť čo sa stane, ak vyložene kreslený námet pretavím do podoby hraného celovečerného filmu? Oplzé vtipy o sexe s manželkou, detská groteska, maniak zo surrealistickej nočnej mory Christopher Walken, skvelá pasáž s psychopatickou mačkou, to všetko v jednom filme ach jaj. Nebolo to úplne zlé (ale trocha zlé hej), ale bolo to čudné a nevedelo to, akému divákovi je to vlastne určené. P.S. Jeden z prvých kúskov Spielbergovho, Katzenbergovho a Geffenovho DreamWorksu SKG (s AMISTADOM, DRVIVÝM DOPADOM či MIEROTVORCOM). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film je takovej mix mezi Tom a Jerry a Sam doma. Coz dava prostor pro paradni blaznivou komedii, ale bohuzel je to taky nejvetsi problem. Sledovat dva typky, jak se snazi vyporadat s mysi by bylo zabavny, jenze to by ta mys nesmela delat naprosto nerealny veci a hlavni dvojka nesmeli bejt super vylizany dementi. Kdyz tohle ale clovek prekousne, tak se bude skvele bavit, protoze se furt neco deje, film svizne odsejpa a vtipnejch situaci tu je spousta. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Roztomile cáklá a zajímavě výtvarně stylizovaná komedie ve stylu animovaných grotesek s velmi příjemnými komiky Nathanem Lanem a Lee Evansem. Vřele doporučuji. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč musí ta zatracená myš pořád vyhrávat, když to není fér, ti dva chlapíci jsou přece fajn. Tohle téma mi není moc blízké, ale je to tak hezky natočené včetně té myši a herci jsou dobře vybraní, že to na ty 3* přece jen je. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Kdybych to měl hodnotit hned po mém prvním zhlédnutí (to jsem ještě chodil na základní školu), dal bych asi 3*. Ale teď s odstupem času v tomto filmu nevidím nic zajímavého. Oba hlavní lidští hrdinové byli spíš trapní než zábavní a jediným světlým bodem filmu byla ta vychytralá (a přiznám se chvilkami docela roztomilá) myš. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Každá myšička je miloučká, dokud se vám nevysere na kuchyňskou linku, aneb Stuart Little is Home Alone. Nebo to byl Jerry? Či snad Führer s ocáskem? Já myslím, že to byl pan Jingles a Michael Jeter si ho přenesl do Zelené míle.. Palec nahoru za Silvestriho hravý hudební motiv. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

85 % a nemůžu jinak. Byl to jeden z prvních filmů, na kterým jsem byla v kině. Tehdy vznikla moje láska k filmům. Zasmála sem se nesčetněkrát. Ten deratizér a jeho zjišťovací metoda s exkrementy nemá chybu. Ten čepeček, co má ta myš na konci - to mě dorazilo. A na názory, že konec je přeslazený reaguju: myš jako ochutnavač sýrů - to má aspoň nápad! Když jsem to viděla po několika letech v tv, nadšení nebylo tak veliké jako tehdy, ale nebudu si kazit vzpomínky... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěné, bláznivé a chvílemi také přehnané a "americké". Celý film jsem měla spolehlivé záchvaty smíchu, větší i menší. Smála jsem se nad vtipností a bláznivostí spousty scén, ale také nad jejich chvilkovou, lehkou trapností, která ovšem můj celkový dojem z filmu víceméně neohrozila. Scény s nebohou kočičkou mi připomněly Toma a Jerryho. Je zajímavé, jak dokázal Gore Verbinski o několik let později zcela změnit směr a natočit mysteriózní Kruh. ()

Reklama

Reklama