Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (292)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem u amerických komedií nepochopil, co je tak strašně srandovního na demolici všech věcí kolem, navíc celkem předvídatelným způsobem. Co horšího, v tomhle případě se bez skrupulí (z)ničilo cenné umělecké dílo. Jediné, co mě pobavilo, byl ten konec... jak si tvůrci mysleli, předtím jsme všechno zlikvidovali, no a co, továrna na sýr to nahradí. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ta myš prostě nemohla dostat míň než za ****. Atmosférou film připomíná spíš grotesky z osmdesátých let, překvapivě dobře funguje i dnes. Příběh není nijak objevný, zato je v něm spousta místa na maličkosti, třeba drsnou Kočkodzillu, Chrise Walkena jako deratizátora nebo havajskou tanečnici nad myšákovou postelí. ()

Reklama

Mat21 

všechny recenze uživatele

Továrník Schmutz umírá, aby svým dvěma synům po sobě zanechal neprosperující továrnu na motouzy a taktéž chátrající vilu z minulého století. A jelikož Ernieho vyhodí manželka z domu a Lars coby šéfkuchař nepřímo zaviní smrt starosty, oba končí na mizině před prahem vily. Pod hávem prachu se však skrývá dílo velmi ceněného architekta a potenciál dražby stoupá do miliónů. Vila však má jednu vadu na kráse, nezvaného návštěvníka v podobě malé myšky, kterou je nutné co nejdříve odstranit. Po vzoru kultovního filmu Sám doma všechny nastražené pasti a pokusy o chycení však končí zkázonosně pro naše dva aktéry, až vše vyústí v celkovou destrukci domu. Poslední šancí tak zbývá Schmutzova motouzovna, kterou zamýšleli prodat... ● Originální komedie, která Vás osloví nejenom zajímavou kamerou a během které si myšku bezesporu zamilujete. ║19.4.2009║ ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru neprávem opomíjená a poněkud podceňovaná rodinná komedie, mající „komiksový“ střih, šmrnc a nadhled. Únosná míra ztřeštěnosti, spousta originálních gagů a pochopitelně - Christopher Walken coby deratizátor, posedlý svým povoláním - posláním… Jeho absolutně úchvatná herecká etuda - to je kapitola sama pro sebe. :-) Jednoznačně za plný počet. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Kdybych to měl hodnotit hned po mém prvním zhlédnutí (to jsem ještě chodil na základní školu), dal bych asi 3*. Ale teď s odstupem času v tomto filmu nevidím nic zajímavého. Oba hlavní lidští hrdinové byli spíš trapní než zábavní a jediným světlým bodem filmu byla ta vychytralá (a přiznám se chvilkami docela roztomilá) myš. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Tento film spolu se snímkem Peacemaker stály při samém začátku studia DreamWorks Pictures. (fannah)
  • V některých scénách, kde je kamera zaměřena na myš ve zdi se musela použít krysa jako "body doubler". (HappySmile)
  • K filmu byla natočena raritní upoutávka, kterou ale bohužel nenajdete na VHS ani na DVD. Na začátku je slyšet dramatický hlas: "Příběh o myši..." a ze stínu pomalu vystupuje obrys známé Disneyho postavičky Mickeyho Mouse. V dalším záběru se ale ukáže, že je to myš z Honu na myš, která drží blízko u hlavy párátka, na kterých má napíchnuté olivy. (HappySmile)

Reklama

Reklama