Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (292)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa aj po rokoch neskutočná zábava. Film má skvelé tempo a funkčnú chémiu medzi Nathanom Laneom a Lee Evansom. Veľká pocta starým groteskám a animovaným filmom typu Tom a Jerry par excellance. Najviac na filme oceňujem živú myšku, ktorá dominuje oproti tej digitálnej. Dnes by sa takýto film robil inak. A práve preto, že je robený poctivo sa stáva akýmsi žánrovým klenotom. Výborný Silvestriho motív, precízna Verbinského réžia - už tu ukazoval zmysel pre detail a zábavu, a v neposlednej rade skvelý štek Christophera Walkena. Pre mňa funkčný, zábavný a milý filmík, ktorý ani po rokoch nestratil nič zo svojej pútavosti. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie co vskutku pobaví. U mě je každým rokem na vánoce takovým zvykem že si jen osamotě lehnu do postele, zapnu TV a koukám na tento film. Je to jen taková přehnaná třešnička na vánočním stole. Nad banalitou filmu nesmíte přemýšlet, jen se pohodlně usadit a relaxovat, teprve v tom okamžiku se to stává požitkem.Co ale film jako takový? No žádná sláva, pokud budeme tedy rozebírat dějovou linii filmu. Herecké výkony celkem ujdou a děti se skvěle pobaví. Takže jak říkám jednou do roka ten film prostě ,,bodne." 5/10 ()

Reklama

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Komedie, která je určená především dětským divákům! Když jsem byl malý, film mi poskytl bezvadný zážitek! Myšákova chytrost a vtip mě jako dítě pobavili! Čím starší jste, tím více vidíte film jako kýč, příběh a scénky ohrané s chytáním slabšího silnějším! Jak jsem řekl, pro děti ideál a pro nás je to film, který si dvakrát nepustíte! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film (alebo aspoň tá myška) si zaslúži percentá úplne presne, no nečudujem sa aj nižším hodnoteniam. U mňa mal film to šťastie, že som ho videl asi ako desať ročný. Kebyže ho vidím teraz, asi idem nižšie, tak to radšej nechám tak. Ale aj tak sa čdujem, že po takejto detskej somarine sa dostal Verbinski tam, kde je teraz. 55%. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ta myš prostě nemohla dostat míň než za ****. Atmosférou film připomíná spíš grotesky z osmdesátých let, překvapivě dobře funguje i dnes. Příběh není nijak objevný, zato je v něm spousta místa na maličkosti, třeba drsnou Kočkodzillu, Chrise Walkena jako deratizátora nebo havajskou tanečnici nad myšákovou postelí. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Tento film spolu se snímkem Peacemaker stály při samém začátku studia DreamWorks Pictures. (fannah)
  • Když se Ernie Smuntz (Nathan Lane) během proslovu snaží trefit myš kladívkem, tak při tom skončí na zemi a shodí mikrofon z pultu. V dalším záběru je ale mikrofon zpátky na pultu. (Duoscop)
  • K filmu byla natočena raritní upoutávka, kterou ale bohužel nenajdete na VHS ani na DVD. Na začátku je slyšet dramatický hlas: "Příběh o myši..." a ze stínu pomalu vystupuje obrys známé Disneyho postavičky Mickeyho Mouse. V dalším záběru se ale ukáže, že je to myš z Honu na myš, která drží blízko u hlavy párátka, na kterých má napíchnuté olivy. (HappySmile)

Reklama

Reklama