Reklama

Reklama

Láska až za hrob

  • Velká Británie Plots with a View (více)
Trailer

Obsahy(1)

Boris, majitel pohřebního ústavu, je již od střední školy zamilovaný do Betty. Nikdy však neměl odvahu jí to říci. Betty je nyní vdaná za právníka Hugha. Neví ale, že ji podvádí se svou roztomilou sekretářkou. Shodou náhod se Boris a Betty znovu setkají a on jí konečně vyzná lásku. Zdá se, že Betty jeho city opětuje, ale je přeci vdaná! A rozvod nepřipadá v úvahu, vždyť co by řekli sousedé! Rozhodnou se proto předstírat, že Betty zemřela... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku křečovitý děj zachraňuje především Christopher Walken jako novátorský hrobník (jeho Star Trek pohřeb má šanci se stát na Avalconu kultovní scénou!). 2/3 filmu se balancule na hraně britského humoru a ztřeštěné komedie, což ovšem moc nefunguje a je též celkem obtížné vstřebat, že hrdinka vypadá mnohem starší, než kolik jí dle filmu je. Film tak zachraňuje až jeho závěrečná třetina, ve které tvůrci konečně najdou balanc a přinesou tu pořádnou dávku černé komedie, na kterou divák od začátku čeká... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Míšenina romantické a černé komedie, ve které Nick Hurran s velkým porozuměním a citem pro detail zachytil atmosféru walleského maloměsta a jeho excentrických obyvatel. Ze snímku stále více zaznívají surrealisticko-pohádkové podtóny, vrcholící přímými i zastřenějšími odkazy na muzikály Freda Astaira. Celkově je film, nejen díky zvláštní žánrové směsi, velmi odlehčený a ústřední dvoji Boris a Betty si jednoduše nemůže nezískat naše sympatie. Christopher Walken se svými funebráckými kreacemi je pak třešničkou na dortu. (Mimochodem: Já si také vydělávám na pohřbech.) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nevedel, co od filmu cekat, ale nakonec jsem byl hodne prijemne prekvapenej. Film se sice vetsinu casu tvari jako romanticka komedie s britskym humorem, jenze je tu par zajimavejch plusu. Sice podobny filmy, kde se resi, ze na lasku neni nikdy pozde, tu uz naky jsou, jenze tady se chce hlavni dvojka dat dohromady pomoci nafingovani smrti a v hlavni roli je hrobnik. Coz samo o sobe uz dava slusnou komedii, jenze v zaverecny pulhodince se film zvrhne v ciste cernou komedii o potrestani nevernyho manzela a to je fakt paradni jizda. Navic tu jsou fajn herci, ale musim uznat, ze treba takovy Naomi Watts jsem si vsim az nekdy v pulce filmu, predtim jsem si vubec neuvedomil, ze to je ona, hlavne proto, ze tvurci se nejak neobtezujou snimat ji oblicej a spokojili se s tim, ze ji nataci v spodnim pradle ze vsech moznejch uhlu. A pak tu je jeste Christopher Walken jako konkurencni hrobnik s novatorskejma pohrbama, kterej obcas na pohrbu vymysli strasne vostry veci. Fakt jsem se docela nasmal. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nebudu vysvětlovat okolnosti, které mě donutili tuhle šedinu zkouknout, smutným faktem zůstává, že se tak stalo. Romantická komedie? To snad ne. Po tisící zpracovaný příběh jak z románů Karolíny Světlé, který je cokoli, jen ne zábavný. Jména jako Molina, Walken v tomhle případě nic nezachraňují, co se týče miniroličky Naomi Watts, nechápu jak se chudinka k téhle přitroublé (ač sexy :-) ) sekretářce přichomítla... Mno nic, ono se to asi určitému publiku líbit bude. Slaboučké dvě hvězdy dávám za pohřební ústav Christophera Walkena, některé nápady jak rozveselit funus byly vskutku vypečené :-) 30% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Komorná romantická komédia stojí predovšetkým na milej preštylizovanosti, láskavej atmosfére a na túto vlnu vyladených hereckých výkonoch. Zámer vyšiel a tieto pozitíva zakrývajú aj trápnosť občas už naozaj prehnaných charakterov Featherbedovcov. Chápem, že aj oni boli takto plánovaní, aby štipke britskej absurdity dodali správnu(?) dávku amerických bláznivých gagov... ale boli chvíle, keď som nad nimi prevracala očami a nemohla to vydržať. Aj slabšie momenty našťastie vyvážili skvelí Molina s Blethynovou, zábavná mrcha Naomi Watts či dvojité cameo Miriam Margolyes :-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Plevel, ale pro nás jsou to květiny....všechno je možné, nezapomeň. V tomhle filmu určitě - pohřeb stařenky, jako fanynky Star Treku a zejména pana Spocka, s rakví mířící do...vesmíru....skoro...nemá chybu. Zesměšnění církevního obřadu a k tomu ještě probourání střechy kostela - nasaďte si vulkánské uši a přidejte se. A když sledujete pohřební vůz s Bettyninou tchýní, který má nádhernými květy vyvedený nápis -Stará škatule..... , pak není pochyb, že se jedná o povedenou britskou černohumornou komedii. Milý film s hezkými tanečními čísly a opravdu pohřebním humorem.... ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Zcela typická britská černá komedie se vším co k ní patří, tedy včetně mnohdy nevtipného humoru. Alespoň pro středoevropana. Osobně si tento Britský film budu pamatovat jen kvůli cizincům, kteří v něm vystupují, především tedy skvělý Christopher Walken se svým průkopnickým pohřebákem a neuvěřitelně šukadelická Naomi Watts, kvůli které by Brendu Blethyn opustil, zabil a okradl každý normální chlap a to myslím vážně! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná britská romanticko-čiernohumorná komédia. Vyzerá presne tak, ako si predstavujete, že asi bude vyzerať a je to fajn. Je to nenáročné, je to jednohubka a pre milovníkov Naomi Watts povinnosť. Ženám to predsa najviac (vo filmoch) svedčí, keď sú sexi mrchy. Ale palce budete držať niekomu inému. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Britský humor? Čierna komédia? Totálne crazy komédia? Satira? Čím z toho chce byť tento malý filmík? Všetkým a zároveň ani jedným - z každej ingrediencie síce obsahuje trošku, ale ani z jednej toľko, koľko by bolo treba. A je to veľká škoda, lebo film obsahuje niekoľko veľmi vydarených a úžasne vtipných momentov, ktoré sú ale bohužiaľ sprevádzané trápnymi a nevtipnými a celé to vôbec nedrží pokope. Hodnotenie by išlo ale ešte nižšie, nebyť Alfreda Molinu a hlavne Christophera Walkena, ktorý oplýva nevídaným komediálnym talentom a vo svojom "pokrokovom" funebrákovi vytvoril neodolateľne šialenú kreáciu. 5/10... P.S.: Aby som nezabudol - NAOMI WATTS je.... ehm... no radšej už ani slovo ;-) ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Pozdní láska zamotaná do konkurenčního boje dvou funebráků... a to že nebyl příběh podle skutečné události? ;-). Nezávadná oddychovka s hodně zábavným koncem, po které mně už nikdo nevymluví, že Christopher Walken není mimozemšťan! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hodně nadsazená komedie. V prvních dvou třetinách filmu to procházelo a bavilo. Závěrečná strašící etuda už ale byla přes míru i té uvěřitelnosti, kterou nasazují střelené komedie, což snímku ublížilo. /9. 3. 2011/ ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Tenhle podivnej mišmaš mě nechal naprosto chladným. Jen při startrekovském pohřbu jsem se v rakvi trošku pousmál, ale podle komentářů jsem od něj čekal trochu víc. Příběh je k uzoufání neoriginální, chování černobíle vykreslenejch postav mi přišlo naprosto stupidní (ano, příběh je dost vykonstruovanej), styly vyprávění se spolu mlátí, tempo neustále kolísá a po celou dobu mi bylo naprosto šumák co se s postavami stane. Láska až za hrob se tváří jako malej milej film, ale do všech stran z něj čouhaj neduhy komerční mainstreamový produkce. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Nenápadná komedie, která tak dlouze hledala producenta až se jednoho dne dostala i na česká DVD. Poslední půlhodina nebyla už tak skvělá, jako rozjezd, ale některé perličky stojí za vidění. Pohřby Walkenovi pohřebácké firmy Featherbed jsou bezchybné (sám uvažuju o takovém obřadu). A tak mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami uznávám, že jsem se zasmál více, než u většiny dnešních komedií. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Taková obyčejná zamilovaná komedie, jejíž úroveň zvedají herecké výkony všech hvězd. Je zajímavé sledovat, co by vám lidi řekli po smrti a vy byste to slyšeli. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Britský humor mám velmi rád, a v tomhle filmu ho bylo nemálo. Já jsem se bavil a to je víc než dost, opravdu mě to místy pořádně rozesmálo. Hlavně Christopher Walken a jeho paní Spoková a vůbec jeho netradiční pojetí pohřebního rituálu a také jeho láska k tomuto řemeslu :). A ona duchařská část, ve které se zrealizuje pomsta, působila, no řekněme docela strašidelně i vtipně zároveň. Z toho plyne jedno poučení, o mrtvém jen dobře, nikdy nevíš jestli tě nezačne strašit :) . ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Z Britských ostrovů k nám čerstvý vánek zavál velmi příjemný film. Alfred Molina je sympatický herec s okouzlujícím úsměvem. Hodně mu to slušelo ve fraku. Hrál majitele pohřební služby, která se zabývá tradičními pohřby s úctou k zemřelým. Další pohřební službu vlastnil Christopher Walken. Ten se choval poněkud excentricky a i tak vypadal. Používal velice neortodoxní metody při přípravě pohřbů. Dvě pohřební služby pro jedno malé městečko byly až příliš. Po malé retro zastávce v roce 1964 se přesuneme do doby o třicet let později, tedy do žhavé současnosti. Ta malá zastávka byla pro příběh velmi důležitá, protože se seznámíme s hlavními postavami. Jejich životní cesty se po té rozdělily. Dal je do hromady až jeden pohřeb, kdy se spolu museli sejít. Stará láska nerezaví. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Komedie trochu crazy, trochu British, s muzikálovými čísly. Podivný mix crazy černé komedie, muzikálových tanečních a pěveckých vložek a společenské satiry kořeněný britskou ujetostí, která sama sebe moc vážně nebere, poskytuje tolik srandy, až je přelegracováno a film působí chvílemi až trochu trapně. Ale dívat se na to dá...možná by nebylo na škodu připomenout tvůrcům, že méně někdy znamená více, a trochu dopracovat děravý scénář. ()

Reklama

Reklama