Reklama

Reklama

VOD (1)

Tři bratři chtějí pomstít tragickou smrt milované osoby, ale zapletou se přitom s dcerami těch, kteří mají podle nich všechno na svědomí. (Netflix)

Zajímavosti (15)

  • Vzhledem k nízké sledovanosti 2. série (2022) se stanice Telemundo rozhodla vystřihnout některé scény a novelu zkrátit na 71 epizod. V některých zemích (např. na Slovensku) se však 2. série vysílala ve své plnohodnotné verzi čítající 82 epizod. (fiLLthe3DD)
  • Premiérovou epizodu 2. série (2022) si v USA nenechalo ujít jen něco málo přes milión diváků, což bylo pro stanici Telemundo obrovským zklamáním – postupně navíc začala sledovanost ještě klesat. Ve Španělsku byla pak čísla o něco lepší a na kanále Antena 3 sledovalo premiéru přes dva miliony diváků. (fiLLthe3DD)
  • Telenovela byla v době uvedení na televizních obrazovkách nesmírně populární a její obliba mezi fanoušky nevyprchala ani po letech. Během pandemického období v r. 2020 se řadila mezi nejsledovanější seriály na Netflixu v Latinské Americe a v Kolumbii se dokonce jednalo o vůbec nejsledovanější seriál – na základě tohoto úspěchu proto oznámili tvůrci výrobu 2. série. Pokračování tedy vzniklo bezmála po dvaceti letech, což v případě jihoamerické „mýdlové“ produkce nebývá až tak obvyklé. (fiLLthe3DD)
  • Mnoho diváků se domnívalo, že herecké duo Danna García (Norma) a Mario Cimarro (Juan) tvoří zamilovaný pár i ve skutečném životě – pravda to sice nebyla, ale producenti seriálu toto tvrzení v době premiéry podpořil a tvrdili, že se herci zamilovali. (fiLLthe3DD)
  • Seriál vytvořil iluzi slunečného a teplého počasí. Ve skutečnosti se natáčel severně od Bogoty a podnebí bylo chladné. Coby ranč rodiny Elisondo posloužila restaurace v koloniálním stylu „El Portico“, dále se filmovalo např. ve vesničce Villa de Leyva. (fiLLthe3DD)
  • Všechny písně, které v baru zpívá Rosario Montes (Zharick León), ve skutečnosti nazpívala Angela Maria Forero. (..Lucas..)
  • Seriál se vysílal ve 31 zemích světa, včetně Srbska, Bulharka, Rumunska, Řecka, Makedonie a dalších. Je považován za jeden nejúspěšnějích seriálů, co byly kdy natočeny. (..Lucas..)
  • V Argentíne sa seriál stal najsledovanejšou zahraničnou telenovelou v histórii krajiny až do súčasnosti. V roku 2005 si ju každý deň pozrelo okolo 30 miliónov ľudí a keď sa vysielala nová časť, krajina bola doslova paralyzovaná, keďže celková populácia Argentíny vtedy predstavovala cca 39 miliónov. (Arsenal83)
  • Španielska symbolika hovorí, že krahulec je démon bojujúci proti zlu. V originálnom názve – Pasión de gavilanes – slovo "gavilanes" znamená krahulec. (Arsenal83)
  • Jedná sa o remake telenovely Las aguas mansas (1994). V novšom spracovaní si zahral Juas Sebastan Aragón (Armando Navarro), ktorý v pôvodnej verzii hral úlohu Oscara Reyesa. (corona)

Reklama

Reklama