Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, ještě nedostudovaný právník Rudy Baylor, se dostává k případu, který na první pohled vypadá prostě a průhledně. Čím více se s ním seznamuje a čím více poznává své klienty, tím více odkrývá kolosální řetěz pojišťovacích podvodů, v němž jde především o obrovské zisky na úkor zdraví lidí. Rudy si uvědomuje, že narazil na ojedinělý případ v historii civilního práva, že jde o miliony, ale také o holou existenci. Protivník je až příliš silný a sebevědomý. Proti mladému a ještě nehotovému právníkovi stojí jeden z nejlepších státních obhájců USA. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Je libo kvalitní právnické drama? Pak doporučuji nechat si vyvolat déšť - nenabídne sice nic nového, než milionkrát přežvýkané téma o tom, kterak začínající právník a jeho chudý klient nakopou prdel zazobané megakorporaci s její flotilou právníků, ale stejně se to pro diváka podařilo naservírovat perfektně: sežrala jsem tenhle film do posledního drobečku, olízala talíř a velmi si duševně pochutnala. Dobří herci, správně dávkované emoce, napětí i navzdory předvídatelnosti a hlavně permanentně sevřené palce na všech čtyřech končetinách, aby zvítězila spravedlnost a ne pokřivené právo. Coppola pořád ještě umí! 85% ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Francis Ford Coppola zazářil filmem Kmotr a od té doby již od něj vyžaduji minimálně stejně vysokou kvalitu. A nutno říci, že mě rozhodně tímto snímkem nezklamal. Perfektní herecké výkony spolu s ponurou atmosférou, zaprodanými právníky bohaté pojišťovny, bezbranností "těch dole" v souboji s etikou a charakterem. Perfektní snímek. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich filmu z pravnickeho prostredi o jedne bezskrupulozni pojistovne a chlapci, jenz zemrel na leukemii kvuli zamitnutemu pojistnemu naroku. Brilantni Matt Damon i DeVito, jehoz role jako jedina ve filmu ma i zabavnou stranku, ktera je k jistemu odlehceni nutna. A atmosfera ze soudni sine je misty opravdu hutna.. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Baví mě sledovat procesy u soudu a docela mě zajímá právo, ale přesto všechno mě zaráží nespravedlnost a bezohlednost obviněné strany. Všechna ta korupce a podvody se mi úplně příčí. A co se týče případu bité manželky, tak tohle mě naprosto dostává a nikdy to nepochopím. Jak vůbec někdo dokáže dát všechno úsilí, špatnou náladu a veškerou brutalitu do mlácení své ženy, která se bojí ho nahlásit, natož ho opustit. Matt Damon s přehledem zvládá roli právníka a jako vždy působí sympaticky a přesvědčivě. Do toho Danny DeVito trošku usměrňuje vážnost případu - protože působí opravdu komicky a tak nějak nemotorně. A hlavní záporák je naprostý slizák, prolezlý korupcí a falší. Jediné co nechápu, co tedy znamená název filmu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Kvality jsou nesporné, ale rád bych se všech těch, co tu tak vysoce hodnotili, zeptal: Zaznamenali jste tu část, ve které vypovídala Jackie Lemancyzk? Taková blbost do podobného filmu prostě nepatří. Naprosto irelevantní otázku typu "spala jste s tímhle?" by zamítnul i městský soud v Tišnově - za předpokladu, že Tišnov je vůbec město. A tak se ptám smutně: Proč tam takovou ptákovinu museli nacpat? ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

Související novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama