Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, ještě nedostudovaný právník Rudy Baylor, se dostává k případu, který na první pohled vypadá prostě a průhledně. Čím více se s ním seznamuje a čím více poznává své klienty, tím více odkrývá kolosální řetěz pojišťovacích podvodů, v němž jde především o obrovské zisky na úkor zdraví lidí. Rudy si uvědomuje, že narazil na ojedinělý případ v historii civilního práva, že jde o miliony, ale také o holou existenci. Protivník je až příliš silný a sebevědomý. Proti mladému a ještě nehotovému právníkovi stojí jeden z nejlepších státních obhájců USA. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Skleena 

všechny recenze uživatele

Grishamovy knihy jsou skvělé, bohužel ne vždy se to dá říct i o jejich filmových adaptací. Vyvolávač deště však rozhodně mezi solidní kousky patří. Dobrý herecký výkon Matta Damona (i když v té době se do formy ještě stále dostával) i úsměvná role Dannyho DeVita podporuje solidní scénář a hlavně skvělá režie Coppoly. K pěti hvězdičkám chybí opravdu málo, uškodil snad jen pomalý a nesmělý rozjezd a klasicky dojemná závěrečná řeč, bez které už by dnešní filmy z právnického prostředí ani nemohly existovat. A to je škoda. Každopádně **** a půl, kdo nečetl knihu, rozhodně doporučuji! ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Tyhle právnický story mám docela rád ( zvlášt z americkýho prostředí ) a když jsou ještě tak dobře obsazený a pod taktovkou mistra Coppoly ... hmmmm. Sekáč Mickey, parták Danny, had Voight, sympatická Claire, správňák Matt - každej tu má svý místo a sedí to. K maximu mi chybí takový ten těžko uchopitelný aspekt vytrhující atmosféry nebo nečekané gradace příběhu - jinak řečeno to neni Apokalypsa :-) ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

vesměs sentimentální snímek, i když vyloženě na emoce neutočí. První polovina mě spíš uspávala, ale ve druhé mě z dřímot rychle probrala a šlapal dobře až do konce - takže 3hvězdičky jsou dostatečné. Film je natočen poctivě, ale přišlo mi že příliš tuctově. Ale hlavně že působí morálně a positivně. [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tie 90. roky sa seriózne mohli pochváliť tými najľudskejšími filmami. Uvedomujem si, že na jednu stranu toto obdobie formovalo to, čo sa dnes nazýva klišé a pátos. Aspoň z pohľadu súčasného diváka. Tá naivita u filmov pred týmto obdobím patrila skôr k určitému spôsobu, ako sa nazeralo na príbehy. Obdobie pred miléniom boli takou labuťou piesňou. Presne vymerané, kedy a kde zatlačiť aby emócie fungovali a pritom tam zostalo aj nejaké to morálne posolstvo. Mrzí ma, že ten film som pozrel až teraz a zároveň som rád, lebo ma príjemne prekvapil. Má obrovský nábeh stať sa mojou obľúbenou Grishamovou adaptáciou. Fantastický DeVito a pohodový Rourke. Damon hrá štandard a línia s Danes neurazí, ale trošku mi narušila bezchybnú plynulosť iných zápletiek. Coppola možno už nedostál svojim najslávnejším dielam, ale akékoľvek malé filmíky natočil, mali v sebe niečo špecifické, vďaka čomu sa na nich nezabúda. A tento rozhodne patrí medzi nich. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Právo - stroj na peníze, nebo se někdy najde někdo, komu opravdu záleží na morálce a spravedlnosti? A když už se někdo takovej najde, zvládne jeho čistá duše tohle hnusný povolání? A když zvládne, vydrží mu jeho čistota i nadále? A když vydrží, nepomýšlí taková dobrá duše v prostředí podvratnejch žraloků každej den na sebevraždu? A co na to Jan Tleskač? "Go memorize!" ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

Související novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama