Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Nechápu jednu věc. Proč by měli bejt Němci souzení za to, že zabili ty Spojence na začátku? Bylo to tam omýlaný už v úvodu z radia a i včetně těch uprchlých zajatců.

Vždyť byli regulérně zastřelení při pokusu o vzpouru a při pokusu o útěk. Jako nevim, jak si to představovali, že se nechaj Němci postřílet a nebo že nechaj utéct 70 lidí?

Podle mě dodrželi všechny dohody ohledně zajatců, za zbytek si mohli ti blbci, co tam brali Němcům pušky a začali do nich střílet...

Tony.cs

Tony.cs (hodnocení, recenze)

Výborný film. Od válečného filmu si víc nemůžu přát. Tenhle má alespoň srdce a ne jen slizkej obal jako třeba Tenká červená linie, nebo Zachraňte vojína Ryana. Jsou to všechno výborné filmy, ale tenhle je prostě jiný

Pepe1783

Pepe1783 (hodnocení, recenze)

Takové komorní psychologicko válečné drama. Po docela dobrém rozjezdu hodina nudy, kterou ukončila docela povedená přestřelka. Za závěrčnou půlhodinu slabé tři hvězdy.

kluzo

kluzo (hodnocení, recenze)

Vcelku pěkný válečný film Možná si zasloužil více rozvést. Na můj vkus příliš povrchně napsaný scénář.

Wentedor

Wentedor (hodnocení, recenze)

Ja by som povedal ze za malo penazi pomerne slusna muzika.. historicky presnejsie ako ktorykolvek US film, nemci maju v rukach nemecke zbrane a vystroj a americania tiez... dobry vojnovy film byva vacsinou plny akcie a smrti, tu tomu tak nie je, ale vobec to nevadi, kazdemu koho WW II zaujima viac nez len na urovni super akcny film ala Saving private Ryan a zamysla sa nad zmyslom vojny a existenciou tak tento film bude vediet ocenit.

caveman007

caveman007 (hodnocení, recenze)

Saints and soldiers na me pusobi spis jako takova komorni valecna 'story'. To ze se ve filmu nestridaji sceny masakru a nemasakru je jedine plus (nebo snad znouzectnost?). Pohyb hrdinu v tichem lese a vedomi blizkosti valky vytvari uzavrenou atmosferu a jisty potencial napeti. Ale co se tyce filosoficke otazky, mnohem lepe tento (a nejen tento) aspekt nachazim v Umirani za dlouheho dne (P.Collinson), jehoz fundamentalni forma se od Saint and Soldiers zase tolik nelisi...

 (hodnocení, recenze)

Prežili sme Ardeny je film,ktorý na jednej strane upúta tú čas divákov,ktorí majú radi fylozociké otázky...existencionalizmus...No na strane druhej ponúka len málo akcie,takže poriadnej prestrelky sa v tomto filme nedočkáte.No aj napriek tomu je tento film dobrým výtvorom,ktorý odporúčam pozrie .

Reklama

Reklama